Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ŽUPANIJSKA TZ EDUCIRALA MALE IZNAJMLJIVAČE Kadija: “Zadarski iznajmljivači shvaćaju značaj brige o gostima i trajnog unapređenja vlastite ponude”

Objavljeno

-

U organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije, a u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i tvrtkom Quanarius d.o.o. za male je iznajmljivače s područja Zadarske županije održano 5 besplatnih edukacija i to od 17. do 19. listopada 2022. godine. Dio je to redovnih aktivnosti u okviru projekta označavanja kvalitete obiteljskog smještaja Zadarske županije Welcome, koje Turistička zajednica Zadarske županije za iznajmljivače-članove kluba kvalitete Welcome provodi od 2015. godine.

Ove je godine Turistička zajednica Zadarske županije nastojala održati edukacije i u onim destinacijama koje se suočavaju s većim izazovima pa se tako prva radionica održala u Salima na Dugom otoku u ponedjeljak 17. listopada. U utorak 18. listopada održala se radionica u Zadru, ali i u Preku na otoku Ugljanu, a za iznajmljivače s područja otoka Ugljana i Pašmana. Posljednje dvije edukacije održane su u srijedu 19. listopada, u jutarnjim satima u Benkovcu i u poslijepodnevnim satima po prvi puta u Gračacu.

Na edukacijama predviđenim za sve zainteresirane iznajmljivače u županiji i obaveznim za članove kluba Welcome ukupno je sudjelovalo preko 170 iznajmljivača. Tim je povodom direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija istaknula kako „iznajmljivači u Zadarskoj županiji, a koja je upravo poznata kao destinacija sjajnih domaćina, jako dobro shvaćaju značaj edukacija i usmjerenosti na brigu o gostima, kao i na trajno unapređenje vlastite ponude“.

Dodala je da interes iznajmljivača iz godine u godinu osjetno raste što ukazuje na njihovu sve veću brigu i posvećenost vlastitoj djelatnosti, a s ciljem poboljšanja kvalitete usluga koje pružaju.

„Takav pristup zasigurno rezultira boljom popunjenošću smještaja, višim prodajnim cijenama, a u konačnici i većim zadovoljstvom gostiju.“ zaključila je Kadija.

Predavač Nedo Pinezić je kroz edukacije iznajmljivače upoznao s nizom zanimljivih tema, od zakonskih obaveza kod pružanja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu (pokretanje usluga iznajmljivanja i obaveze iznajmljivača te troškovi), uvjeta poslovanja (aktualna geopolitička zbivanja i tijek turističkog prometa), do funkcionalnog marketinga i novih trendova u turizmu (digitalna ekonomija, ECO Friendly turizam, poboljšanje kvalitete usluge, lanac vrijednosti i marketing). Nedo Pinezić je kao začetnik zajednice obiteljskog smještaja pri HGK i dugogodišnji konzultant za pitanja mikro-poduzetništva i razvoja turističkih destinacija među značajnijim i cjenjenijim stručnjacima na području obiteljskog smještaja.

Na edukacijama su također prezentirani i program kreditiranja privatnih iznajmljivača kao i program za dodjelu Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji, koje provodi Zadarska županija, a komplementarni su s projektom Welcome.

Projekt Welcome Turističke zajednice Zadarske županije pokrenut je zbog značaja i specifičnosti privatnog smještaja Zadarske županije, te činjenice kako se povećanjem kvalitete smještaja u postojećim kapacitetima i podizanjem razine usluga mogu stvoriti preduvjeti za jačanje i produženje glavne sezone.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

PROVIDUROVA, 14. VELJAČE: Valentinovo Jazz Bar u znaku suvremenog ženskog jazza

Objavljeno

-

By

Koncertni ured Zadar će Valentinovo obilježiti u znaku suvremenog ženskog jazza. U utorak14. 2. u 19:30 u Polivalentnoj dvorani Providurove palače hrvatskoj će se javnosti premijerno predstaviti Millycent, istaknuta predstavnica modernog austrijskog jazza. Improvizacija Austrijanke Milly Groz, temeljena na općepoznatim evergreenima, odmiče u komediju, apsurd i slobodni tonalitet. Njezina radost u kombiniranju slobodne improvizacije, jazza, disco-popa, macho tekstova šezdesetih komentiranih iz feminističkog ugla, hip-hopa, swinga i neočekivanih zvukova čini koncerte Millycenta posebnim iskustvom za vrlo mješovitu publiku.

Nakon koncerta, Jazz Bar u svom premijernom izdanju donosi posvetu modernim jazz heroinama. Stilski različite, žene današnjeg jazza ponajbolji su ambasadori žanra, bez obzira izražavaju li se spiritualnim, fusion ili jazzom naslonjenim na afro-beat. Glazbu biraju Mišel i Andrija, autori glazbene emisije Blues bar Radija 057.

Koncert se održava uz potporu Austrijskog kulturnog foruma Zagreb. Ulaznice se prodaju na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, kao i na info pultu Providurove palače, tri dana uoči koncerta od 11:00-13:00 i 17:30-19:30 sati.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA Danas sunčano, kiša moguća u četvrtak i subotu

Objavljeno

-

By

Na Jadranu danas pretežno sunčano. U unutrašnjosti promjenljiva naoblaka, popodne i u Dalmaciji, a u Slavoniji, Baranji i Srijemu lokalno može pasti malo kiše. Ujutro je u unutrašnjosti ponegdje moguća magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u drugom dijelu dana i sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka od 6 do 11 u kopnenim krajevima te od 11 do 14 °C na Jadranu.

U četvrtak promjenljivo oblačno na istoku i u Dalmaciji mjestimice s kišom. Vjetar povremeno umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od -4 do 0, na Jadranu između 3 i 8, a najviša dnevna između 6 i 10, na moru između 9 i 13 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. U četvrtak i subotu mjestimice će biti kiše. Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar koji će u subotu na moru biti i jak. Na kopnu postupan porast temperature zraka.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ZNANSTVENA KNJIŽNICA U četvrtak izlaganje prof. Mirte Tomas “Na putu prema Živom Svjetlu” (svjedočanstvo o Africi)

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 2. veljače u 18,00 sati u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar prof. Mirta Tomas održat će izlaganje „Na putu prema Živom Svjetlu“ (svjedočanstvo o Africi).

Izlaganje će uz prezentaciju biti fokusirano na osobnom iskustvu humanitarnog rada te boravka u Africi (Nigerija, Edo state, Benin City), kroz razvoj školskog projekta Caring Hearts.

U kratkim crtama će se predstaviti uže područje Benin Cityija, glavnog grada države Edo gdje je projekt lociran kroz njegove geografske i povijesne značajke. Uslijedit će predstavljanje volonterskog rada u školi kao i potrebe nastavka projekta do njegove konačne realizacije. Bit će riječi i o uvjetima života i rada u afričkoj sredini, o lokalnoj kulturi i jezicima te malo kurioziteta o posebnostima pripremanja nekih od brojnih lokalnih specijaliteta.

Mirta Tomas, profesorica je na Odjelu za talijanistiku Sveučilišta u Zadru, uz višegodišnje iskustvo i rad u prosvjeti, posljednjih godina svoj je život obogatila humanitarnim aktivizmom koji ju je, kroz ulogu koordinatorice međunarodnog školskog projekta Caring Hearts, odveo u Nigeriju, u Benin City.

Projekt je još uvijek u tijeku, završena je njegova prva faza pokretanjem školskog centra – službenog naziva Living Light Academy. Osebujnost i jedinstvenost projekta je sama činjenica da je realiziran na oko 6.000 km udaljenosti, uspješnom koordinacijom između Zadra i Benin Cityija. Nezaboravno dvomjesečno iskustvo boravka u Africi i druženja s djecom i kolegama zauvijek je označilo njen život.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu