Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

UOČI NOVE SJEDNICE VIJEĆA – NOVO PRIOPĆENJE Dukić: “Spašavaju TŠC od sebe samih, pravdaju se brigom za Vruljicu koja uopće nije u obuhvatu plana”

Objavljeno

-

“STRATEŠKO POVLAČENJE U ŠUMU” egida je novog priopćenja koje uoči nove sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra potpisuje gradonačelnik Branko Dukić. Adresirano je, dakako, a zadarsku oporbu, a evo što u njemu stoji:

“Kreće još jedna pokazna vježba s prikazom političke moći Radete, Rubeše i Meštrovića pod Vučetićevim zapovjedništvom. Napokon je došlo do glave: blokirali su iz inata i neznanja mjesecima izradu urbanističkog plana neophodnog za izgradnju dvorane za učenike TŠC i sada kao već iskusni „rezervisti“ kreću u proboj i spašavanje. Ne samo da će dignuti svoje ruke za izradu potrebnog prostorno planskog dokumenta, oni će i sufinancirati izmjenu plana! Ma što izmjenu, financirat će i Bagatovo igralište! Ali će i poginuti za spas Vruljice… Doduše, park Vruljica uopće nije u obuhvatu tog plana. Ali nema veze.

O njihovoj naknadnoj pameti već smo spoznali pri sličnoj blokadi vezanoj uz izgradnju škole u Kožinu pa ovaj put imaju plan strateškog povlačenja. Traže jamstva da se neće širiti Tuđmanova ulica, traže izmjenu Prostornog plana Grada Zadra. Nisu, kažu, znali. Vijećnici, neki više od deset, a neki već godinu i po, nisu znali da postoji Prostorni plan. A neki od njih su o njemu i odlučivali?! Čak kažu da je skriven? Temeljni dokument? Dva klika mišem na www.grad-zadar.hr ( klik na „za građane“ – klik na „prostorno planiranje“) i eto plana. Kakvi vijećnici! Digitalno transformirani. Ali kad nisu čitali Statut, nisu čitali ni Poslovnik, kako će taj debeli materijal Prostornog plana?

Za Meštrovića je jasno da ne zna, Rubeša nas je uvjerio svih ovih godina da ne može naučiti, Radeta valjda sve zna – i o rezidbi stabala, o vožnji drona, prometnim strategijama, o turizmu, o nacionalnoj politici…, samo još ne zna kako pokazati da zna. A Vučetić? Bivši saborski zastupnik, višestruki kandidat različitih političkih opcija na izborima širom naše Županije, silom želi biti glas razuma. On će, lutajući duhovnom pustoši, sve riješiti, spasiti TŠC i izgraditi školsku dvoranu, a zapravo pokušati spasiti svoje suradnike u Vijeću od nove blamaže.

Nek’ se zna: ova družina je mjesecima blokirala izmjenu urbanističkog plana potrebnu za izgradnju dvorane TŠC i legalizacije objekta potrebnog školi za održavanje praktičnog dijela nastave. Ne samo zbog neznanja, nego zbog inata i samoljubive potrebe za pokazivanjem mišića. Sada spašavaju vlastitu sramotu strateškim povlačenjem u šumu Vruljice.”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

GRADU BIOGRADU 11 MILIJUNA ZA NADOGRADNJU DJEČJEG VRTIĆA Bit će mjesta u vrtiću za svu djecu s područja grada!

Objavljeno

-

By

U okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv“, objavljenog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se provodi u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021.-2026. godine, Gradu Biogradu na Moru su odobrena bespovratna sredstva u iznosu 11.016.000,00 HRK za projekt „Rekonstrukcija zgrade dječjeg vrtića Biograd“.

Svrha projekta je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja svoj djeci bez obzira na socioekonomski status.

Projektom će se dograditi i nadograditi postojeći objekt predškolske ustanove DV Biograd na predjelu Kosa u Biogradu na Moru. Provedba projekta rezultirati će povećanjem broja dnevnih boravaka ( 9 dodatnih dnevnih boravaka – 1 za jasličnu i 8 za vrtićke skupine) čime će se povećati kapacitet novih učionica i broj izgrađenih mjesta u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju (172 mjesta). Nakon provedbe projekta ukupan broj mjesta u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju iznositi će 316 te će biti 17 dnevnih boravaka (3 za jaslične i 14 za vrtićke skupine).

Provedba projekta rezultirati će osiguranim mjestima u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju za svu djecu na području Grada Biograda na Moru.

Planirana rekonstrukcija: U prizemlju sa sjeveroistočne strane dograđuju još 2 sobe za boravak djece s pratećim sadržajima, a s jugoistočne strane dograđuje se 1 soba za boravak djece s pratećim sadržajima te novi kuhinjski pogon. Sa sjeveroistočne strane dograđuje se novi ulaz te se dio prizemlja reorganizira u skladu s novim potrebama. Na katu se nadograđuje još ukupno 6 soba za boravak djece s pratećim sadržajima od kojih se dvije mogu razdvojiti prema potrebi (višenamjenski prostor – dvorana za predstave/radionice).

Planiranom rekonstrukcijom proširuje se prostorni kapacitet dječjeg vrtića za 9 soba dnevnog boravka s pripadajućim sanitarnim i garderobnim prostorijama i terasama. Također, zahvatom će se urediti vanjski prostori: prilazni putevi, parkiralište, dvorište, slobodne i zelene površine koji će biti ograđeni i sigurni za djecu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Briševo u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 08.12.2022. godine (četvrtak) u vremenu od 09:00do 14:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Briševo.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Samostalne satnije Briševo kod k.br.47.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

POZIV IZ GRADA: U petak javna tribina o gospodarenju otpadom – svi su pozvani!

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Obavještavaju se građani da Grad Zadar organizira javnu tribinu o gospodarenju otpadom, koja će se održati u petak 9. prosinca 2022.g. u Velikoj vijećnici Grada Zadra, Narodni trg 1 s početkom u 11.00 sati, priopćeno je.

Svrha tribine je educiranje i informiranje građana o gospodarenju otpadom, odgovornom postupanju s komunalnim otpadom uključujući razvrstavanje otpada te upoznavanje sa zakonskim propisima i obvezama.

 Tribina je otvorena za sve zainteresirane, te se ovim putem pozivaju građani da se odazovu na javnu tribinu o aktualnostima iz područja gospodarenja otpadom.

Tribinu će voditi izv.prof.dr.sc. Sanja Kalambura, stručnjakinja u području gospodarenja otpadom s Veleučilišta Velika Gorica.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu