Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

UOČI DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI “Čestitka” predsjednika Gradskog vijeća, Marka Vučetića: “Našim domoljubima nisam i nikada neću biti zahvalan!”

Objavljeno

-

Tvrdnjom da je“Franjo Tuđman kompleksaš jugoslavenskog, Titovog poimanja države koji se Titu dokazivao, podavao, ali Tita nikad nije nadišao…” predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra Marko Vučetić odabrao je “čestitati” sugrađanima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Riječ je o naslovu autorskog teksta koji je Vučetić odabrao objaviti na portalu Tris tik pred nadolazeći praznik.

Hrvatska je nesretna država, njezinu nesreću pojačavaju oni koji je navodno vole i koji su je navodno obranili, a zapravo su njezini egzekutori, jer se ne voli ono što mora biti onako kako ti hoćeš i želiš da bude, ne voli se ono što mora biti tvoje. To je osvajanje, otimanje, pljačkanje i oduzimanje slobode. Ljubav je slušanje i prihvaćanje, a ne zapovijed i nalog. Ljubav je briga za drugoga, a ne varanje i pljačkanje drugoga. Ljubav se prepoznaje po životnom elanu, a neslobodu se prepoznaje po besperspektivnosti i očaju”, piše Vučetić, te dodaje:

Naši domoljubi, pogotovo kada dolaze u formi branitelja naše slobode, zapravo su egzekutori javne slobode i javnog života. Takvima nisam zahvalan i nikada neću biti zahvalan. Protiv takvih se svim snagama borim jer je u pitanju sama mogućnost slobode javnog života, a ako te slobode nema, onda je priča o demokratskoj državi jedna obmana iza koje se krije hajdučki refleks i najsirovija hajdučka praksa. Kada je riječ o osobnoj slobodi, nju nikome ne dugujem, sam je stvaram, sam je branim i sam je demonstriram. Ona ne proizlazi iz društvene slobode i zato joj nije podređena. Svi koji namjeravaju ovladati mojim životom, moji su egzistencijalni neprijatelji, a ne moji osloboditelji.

Potpuno mi je jasno da je većina hrvatskog društva u pokušaju u stanju zarobljenosti u odnosu na tzv. kolektivne povijesne istine koje nisu ništa drugo nego kolektivne laži. Ove laži su potrebne za svako umasovljivanje jer u sebi nose hranu za kognitivnu sljepoću. Ljudska masa neke stvari jednostavno ne vidi zato što to ne smije vidjeti. Kroatizirana ljudska masa u stanju je sluganskog posluha prema ideji Tuđmanove države. Takvi slijepci ne vide da je Tuđmanova ideja hrvatske države zapravo izdaja suvremene koncepcije države. Tuđman nije ostvario državu, on ju je uništio i podredio traumama vlastitog života. Franjo Tuđman je kompleksaš jugoslavenskog, Titovog poimanja države. Tuđman je bio ispod Tita, Titu se dokazivao, Titu se podavao i Tita nikada nije nadišao.

Gotovo svi naši političari, uključujući Plenkovića i Milanovića, dokazuju se kompleksašu Tuđmanu pa, samim time, i Titu. Ako je itko nositelj i podržavatelj jugoslavenskog koncepta države, to su nedvojbeno oni koji nasljeduju Tuđmana. Naravno da oni to, zbog kognitivne sljepoće, ne vide. Naravno da ni mnogi građani to, zbog istog razloga, ne vide, baš kao što fanatični vjernici ne vide svećeničku pedofiliju, a kada ih netko prisili da tu informaciju prime, i dalje se prema njoj odnose metodom kognitivne sljepoće – što se njih tiče, pedofilije nema.”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

“ZALOGAJ MORA”: U subotu ribarska manifestacija u Sv. Filipu i Jakovu uz koncert Tomislava Bralića i klape Intrade

Objavljeno

-

By

Kroz provedbu programa „Zalogaj mora“ natječaja FLAG-a Lostura, u okviru Mjere 3.2 „Ribarske manifestacije i aktivno sudjelovanje turista u pripremi hrane“ svi se pozivaju 20. kolovoza u Sv. Filip i Jakov na rivu, na gastro manifestaciju u kojoj kuharski dio predvodi Renato Kraljev, a zabavni dio Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Cilj manifestacije Zalogaj mora je promocija tradicije ribarstva i konzumacije ribarskih proizvoda.

20:00 priprema i prezentacija ribljih specijaliteta

21:30 koncert Tomislav Bralić i klapa Intrade

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Kod Zrća se utopio mladić, policija objavila detalje

Objavljeno

-

By

Na otoku Pagu, na području Zrća utopio se u srijedu popodne 21-godišnji Francuz, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava zadarska.

Policija je jučer u 17,10 sati zaprimila dojavu da je na Pagu na predjelu Katarelac iz mora izvučeno tijelo nepoznate mlađe muške osobe.

Policija je po nalogu nadležnog Županijskog državnog odvjetništva provela očevid te poduzela mjere za utvrđivanja identiteta osobe te okolnosti događaja. Utvrđeno je kako je riječ o državljaninu Francuske rođenom 2001. godine, navodi se u priopćenju.

Naložena je obdukcija kojom se kao uzrok smrti navodi utapanje, a o događaju slijedi posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

EURODESK: Ispunite online nagradni kviz udruge CINAZ…

Objavljeno

-

By

Eurodeskov nagradni kviz

Udruga CINAZ organizira online nagradni kviz s ciljem promocije europskih programa za mlade. Evo najave:

“Testiraj svoje znanje o programima Erasmus+ i Europskim snagama solidarnosti i osvoji bogatu promotivnu nagradu!

Udruga CINAZ organizira kratki online nagradni kviz s ciljem promocije europskih programa za mlade. Svi sudionici kviza koji  točno odgovore na sva pitanja ulaze u krug izvlačenja glavne promotivne nagrade koja se sastoji od: platnena torba/ruksak, 16 GB usb stick, kišobran, sunčane  naočale (UV400), podloga na miš, bookmarker, buff marama i zaštita za kameru za mobitel ili laptop,  a pobjednik/ica će se izabrati putem random.org. 

Igramo se do nedjelje 21.8.2022. do 23:59h, a u ponedjeljak 22.8.2022. ćemo objaviti ime sretnog dobitnika/ice putem stranica društvene mreže udruge cinaz.

Kviz je dostupan na: shorturl.at/dgkMS

Aktivnost se provodi u sklopu Eurodesk programa Udruge CINAZ u suradnji sa Agencijom za mobilnost i programe EU.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu