Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO/VIDEO) PREMIJER PLENKOVIĆ U OPĆINI SV. FILIP I JAKOV: “Najbolji ste primjer lokalne sinergije sa županijom i dobre koordinacije s ministarstvima”

Objavljeno

-

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas je u popodnevnim satima posjetio Općinu Sv. Filip i Jakov te se sastao s načelnikom Zoranom Pelicarićem, predsjednikom Općinskog odbora HDZ-a Marinom Colićem, članovima vijeća te ostalim predstavnicima Općine Sv. Filip i Jakov.

O aktualnim temama vezanim uz nove projekte te lokalnu i regionalnu zajednicu Plenkovića je uputio pozdravni govor načelnika Pelicarića te prezentacija tekućih i nadolazećih projekata poput „Doma za starije i nemoćne“, novog vatrogasnog doma i dječjeg vrtića te sportskog igrališta OŠ Sv. Filip i Jakov.

Pelicarić je u svom govoru spomenuo i značajna ulaganja u općinsku infrastrukturu, uređenje prometnica, ulaganja u kulturu, sport i turizam te urbanističke planove poput Rabatina 2, plana mješovite namjene unutar kojeg je uz stanovanje predviđen i smještaj spomenutih građevina društvenih djelatnosti.

Dotaknuo se i urbanističkog plana uređenja (upu) Rabatin, koji je jedno od rijetkih naselja na kojem je prvo planski izgrađena infrastruktura, a tek nakon toga je uslijedila izgradnja zgrada.

“Ovakvim projektima te upornošću i inicijativi vaše Općine se na najbolji mogući način koriste sve pogodnosti članstva u Europskoj uniji, lokalne sinergije sa županijom i dobra koordinacija s ministarstvima“, rekao je Plenković.

Na sastanku su sudjelovali i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, državni tajnik ministarstva prometa, mora i infrastrukture Josip Bilaver, župan Zadarske županije Božidar Longin, predsjednik županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova Šime Erlić te državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Šime Mršić.

Izvor: BnM portal, Facebook

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

“ZALOGAJ MORA”: U subotu ribarska manifestacija u Sv. Filipu i Jakovu uz koncert Tomislava Bralića i klape Intrade

Objavljeno

-

By

Kroz provedbu programa „Zalogaj mora“ natječaja FLAG-a Lostura, u okviru Mjere 3.2 „Ribarske manifestacije i aktivno sudjelovanje turista u pripremi hrane“ svi se pozivaju 20. kolovoza u Sv. Filip i Jakov na rivu, na gastro manifestaciju u kojoj kuharski dio predvodi Renato Kraljev, a zabavni dio Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Cilj manifestacije Zalogaj mora je promocija tradicije ribarstva i konzumacije ribarskih proizvoda.

20:00 priprema i prezentacija ribljih specijaliteta

21:30 koncert Tomislav Bralić i klapa Intrade

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Kod Zrća se utopio mladić, policija objavila detalje

Objavljeno

-

By

Na otoku Pagu, na području Zrća utopio se u srijedu popodne 21-godišnji Francuz, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava zadarska.

Policija je jučer u 17,10 sati zaprimila dojavu da je na Pagu na predjelu Katarelac iz mora izvučeno tijelo nepoznate mlađe muške osobe.

Policija je po nalogu nadležnog Županijskog državnog odvjetništva provela očevid te poduzela mjere za utvrđivanja identiteta osobe te okolnosti događaja. Utvrđeno je kako je riječ o državljaninu Francuske rođenom 2001. godine, navodi se u priopćenju.

Naložena je obdukcija kojom se kao uzrok smrti navodi utapanje, a o događaju slijedi posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

EURODESK: Ispunite online nagradni kviz udruge CINAZ…

Objavljeno

-

By

Eurodeskov nagradni kviz

Udruga CINAZ organizira online nagradni kviz s ciljem promocije europskih programa za mlade. Evo najave:

“Testiraj svoje znanje o programima Erasmus+ i Europskim snagama solidarnosti i osvoji bogatu promotivnu nagradu!

Udruga CINAZ organizira kratki online nagradni kviz s ciljem promocije europskih programa za mlade. Svi sudionici kviza koji  točno odgovore na sva pitanja ulaze u krug izvlačenja glavne promotivne nagrade koja se sastoji od: platnena torba/ruksak, 16 GB usb stick, kišobran, sunčane  naočale (UV400), podloga na miš, bookmarker, buff marama i zaštita za kameru za mobitel ili laptop,  a pobjednik/ica će se izabrati putem random.org. 

Igramo se do nedjelje 21.8.2022. do 23:59h, a u ponedjeljak 22.8.2022. ćemo objaviti ime sretnog dobitnika/ice putem stranica društvene mreže udruge cinaz.

Kviz je dostupan na: shorturl.at/dgkMS

Aktivnost se provodi u sklopu Eurodesk programa Udruge CINAZ u suradnji sa Agencijom za mobilnost i programe EU.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu