Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OBILJEŽEN DAN OPĆINE Šime Vicković: “Unatoč pandemiji, razvoj Pakoštana je značajan i vidljiv”

Objavljeno

-

Nakon polaganja vijenaca u čast poginulih hrvatskih branitelja na spomen obilježju u Miranjama Donjim te mjesnim grobljima u Pakoštanima, Dragama, Vrani i Vrgadi, kod svetišta sv. Nediljice u Vrani održala se svečana sjednica Općinskog vijeća.

U ime Zadarske županije i župana Božidara Longina na svečanoj sjednici nazočne je pozdravio zamjenik župana Šime Vicković. Pozdravljajući domaćina načelnika Milivoja Kurtova, državne tajnike Šime Erlića i Šimu Mršića, predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje, te ostale uzvanike, zamjenik župana Vicković je naglasio da je razvoj Općine Pakoštane značajan i vidljiv unatoč proteklih dviju godina pandemije koja je rezultirala drugdje usporenim gospodarskim rastom.

Pri tom je istaknuo važnu ulogu Zadarske županije vezano za skrb o djelatnostima školstva, zdravstva i socijalne pomoći koju je nastavila provoditi u suradnji sa svojim ustanovama i uložila značajna sredstva potičući daljnji razvoj Pakoštana. Tako su Županijska uprava za ceste i Županijska lučka uprava u sklopu svojih nadležnosti ulagali i u cestovnu infrastrukturu i izgradnju luke u Dragama.

„Ispred nas je perspektiva novog sedmogodišnjeg financijskog ciklusa EU u kojem će nam biti dostupno 25 milijardi eura. Vidljivo je da se Općina Pakoštane kvalitetno priprema za provedbu svojih vizija razvoja i iskorištavanje ovih sredstava na svom području. Jedino što još mogu s ovog mjesta je čestitati i zahvaliti svim nagrađenima za njihov doprinos društvenom životu Pakoštana te poručiti načelniku Kurtovu: Sretno i nastavite dalje istim tempom!“ – rekao je zamjenik župana Vicković.

Godišnja javna priznanja Općine Pakoštane ove godine dodijeljena su:
• Marinu Mlinariću učeniku 7. razreda Osnovne škole Pakoštane, koji je sudjelovao na natjecanjima iz hrvatskog jezika i fizike, a iz matematike i geografije osvojio 2. mjesto na županijskom natjecanju dok je iz kemije prvo mjesto na županijskom natjecanju. Osim navedenog Marin je i prethodnih godina ostvarivao izvrsne rezultate na državnim natjecanjima iz matematike i geografije.
• Gabrijeli Butigan učenici 8. razreda Osnovne škole Pakoštane, koja je sudjelovala na natjecanju Lidrano u kategoriji dramsko stvaralaštvo, te na natjecanju Kaufland-škola voća i povrća na kojem je sa svojom natjecateljskom grupom osvojila besplatno voće i povrće za sve učenike škole za jedan dan u tjednu za cijelu školsku godinu. Proglašena je i učenicom generacije.
• Snježani Krpeta koja je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stekla je zvanje magistre te radila 24 godine u KBC-u Split na Odjelu dječje onkologije, potom četiri godine u KBC-u Sestre Milosrdnice u Zagrebu. Glavna je sestra Klinike za kožne i spolne bolesti s referentnim centrom za melanom te koordinator za organizaciju COVID službe. Savjetnica je ministra zdravstva za djelatnost sestrinstva. Gospođa Snježana ima i status Hrvatskog branitelja – dragovoljca Domovinskog rata. Svojim nesebičnim angažmanom pomogla je i olakšala liječenje mnogim pacijentima sa prostora Općine Pakoštane u trenucima kad im je pomoć bila najpotrebitija.
Dan općine obilježava se u sjećanje na akciju hrvatske vojske u Miranjama u kojoj je 31. srpnja 1991. poginuo poznati hrvatski branitelj Miro Barešić iz Draga te njegovi suborci Zdeslav Turić, Frane Bokanović i Mile Pandžić. U večernjim satima odigrat će se finale, završnica turnira “Hrvatski vitez Miro Barešić” u Dragama uz vatromet i slavlje i zabavni program u na rivi Pakoštanima.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

“ZALOGAJ MORA”: U subotu ribarska manifestacija u Sv. Filipu i Jakovu uz koncert Tomislava Bralića i klape Intrade

Objavljeno

-

By

Kroz provedbu programa „Zalogaj mora“ natječaja FLAG-a Lostura, u okviru Mjere 3.2 „Ribarske manifestacije i aktivno sudjelovanje turista u pripremi hrane“ svi se pozivaju 20. kolovoza u Sv. Filip i Jakov na rivu, na gastro manifestaciju u kojoj kuharski dio predvodi Renato Kraljev, a zabavni dio Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Cilj manifestacije Zalogaj mora je promocija tradicije ribarstva i konzumacije ribarskih proizvoda.

20:00 priprema i prezentacija ribljih specijaliteta

21:30 koncert Tomislav Bralić i klapa Intrade

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Kod Zrća se utopio mladić, policija objavila detalje

Objavljeno

-

By

Na otoku Pagu, na području Zrća utopio se u srijedu popodne 21-godišnji Francuz, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava zadarska.

Policija je jučer u 17,10 sati zaprimila dojavu da je na Pagu na predjelu Katarelac iz mora izvučeno tijelo nepoznate mlađe muške osobe.

Policija je po nalogu nadležnog Županijskog državnog odvjetništva provela očevid te poduzela mjere za utvrđivanja identiteta osobe te okolnosti događaja. Utvrđeno je kako je riječ o državljaninu Francuske rođenom 2001. godine, navodi se u priopćenju.

Naložena je obdukcija kojom se kao uzrok smrti navodi utapanje, a o događaju slijedi posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

EURODESK: Ispunite online nagradni kviz udruge CINAZ…

Objavljeno

-

By

Eurodeskov nagradni kviz

Udruga CINAZ organizira online nagradni kviz s ciljem promocije europskih programa za mlade. Evo najave:

“Testiraj svoje znanje o programima Erasmus+ i Europskim snagama solidarnosti i osvoji bogatu promotivnu nagradu!

Udruga CINAZ organizira kratki online nagradni kviz s ciljem promocije europskih programa za mlade. Svi sudionici kviza koji  točno odgovore na sva pitanja ulaze u krug izvlačenja glavne promotivne nagrade koja se sastoji od: platnena torba/ruksak, 16 GB usb stick, kišobran, sunčane  naočale (UV400), podloga na miš, bookmarker, buff marama i zaštita za kameru za mobitel ili laptop,  a pobjednik/ica će se izabrati putem random.org. 

Igramo se do nedjelje 21.8.2022. do 23:59h, a u ponedjeljak 22.8.2022. ćemo objaviti ime sretnog dobitnika/ice putem stranica društvene mreže udruge cinaz.

Kviz je dostupan na: shorturl.at/dgkMS

Aktivnost se provodi u sklopu Eurodesk programa Udruge CINAZ u suradnji sa Agencijom za mobilnost i programe EU.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu