Connect with us

magazin

Zaposlenici McDonald’sa otkrili tajne koje želite znati

Objavljeno

-

McDonald’s je najpopularniji svjetski lanac brze prehrane s više od 68 milijuna kupaca koja posluže u tisućama restorana diljem svijeta. Otkad je kompanija osnovana 1940. rasla je eksponencijalno, s restoranima u više od 100 zemalja.

Dok obožavatelji McNuggetsa i Big Maca misle da znaju sve, ovo su tajne koje znaju samo zaposlenici McDonald’sa.

1. Morate zatražiti svježu hranu

Ako želite svoje svjetski poznate krumpiriće i sendvič svježe pripremljene, a ne podgrijane, morate pitati. Ne pretpostavljajte da je sve pripremljeno svježe. “U nekim restoranima su jednostavno loši u planiranju kako da hrana bude svježa. Ja bih osobno tražio sve vježe čak i ako to znači da trebate pričekati 3-5 minuta da bude svježw”, napisao je jedan korisnik Reddita.

2. Da, aparat za sladoled zaista ne radi

Šala da apart za sladoled i mliječne shakeove ne radi nije daleko od istine. Zaposlenici McDonald’sa potvrdili su da je pouzdanog tog aparata upitna. “Aparat za McFlurry i shakeove je podložan tome da se kvari stalno i može potrajati dan ili dva dok ne bude popravljen”, napisao je jedan zaposlenik McDonald’sa.

3. McMuffini s jajima se rade s pravim jajima

Svi smo čuli glasine o tome što sve sadrže jela u lancima brze hrane, ali ne brinite se: McMuffin s jajima sadrži prava jaja. Dok rijetki vjeruju da jaje može biti toliko savršeno okruglo, to je ipak rezultat precizne metode pripreme.

“Moramo razbiti ljusku i ubaciti jaje u posebne prstenove na grillu. Potom ih poklopimo i stavimo malo vode na vrhu. Tako se jaja pare i kuhaju istovremeno”, napisao je jedan radnik u kuhinji McDonald’sa.

4. Na McDriveu vas neće poslužiti ako dođete pješke

Ako dođete pješice na McDrive i ne žele vas poslužiti, ne radi se o tome da su zaposlenici McDonald’sa teški.

“Postoji politika koja nam zabranjuje posluživanje ljudi koji nisu u motoriziranim vozilima jer to može biti nesigurno. Bicikli, električni skuteri i pješaci ne mogu biti posluženi na McDriveu”, napisao je jedan zaposlenik.

5. Možete zamijeniti ili maknuti bilo koji umak

Nezadovoljni ste umakom koji ide u Big Mac? Slobodno ga zamijenite. Ako niste zadovoljni umakom koji dolazi u vašu hranu, slobodni ste zamjeniti ga bilo kojim drugim, napisao je jedan zaposlenik.

6. Posebni zahtjevi im idu na živce

Ako pravite puno zamjena u svojoj narudžbi, potrajat će dok to ne bude pripremljeno u kuhinji. Da stvar bude još gora, zadržavat će sve ostale narudžbe.

“Sve što mora biti posebno pripremljeno označavamo kao posebni zahtjev. Stoga zaposlenici moraju prestati raditi i pitati što je točno posebni zahtjev”, napisao je jedan zaposlenik.

7. Naplatit će vam više za određene sastojke

Nemojte biti iznenađeni ako vaša dupla salata ili dupli sir budu naplaćeni dodatno. “Pojedini sastojci bit će vam dodatno naplaćeni”, napisao je jedan zaposlenik.

8. Pita od jabuka možda nije tako svježa kao što mislite

Samo zato što je pita od jabuka vruća i hrskava, ne znači da je svježa. Jedan zaposlenik McDonald’sa na Redditu tvrdi da te pite mogu biti znatno starije nego što se čine, piše Eatthis.

9. Govedina u McDonald’su je prve klase

Postoje stalne glasine da svakave stvari završavaju u vašem hamburgeru, ali to je daleko od istine. Burgeri se pripremaju od visokokvalitetnih sastojaka. “To je prvoklasna goverina”, napisao je jedan zaposlenik. “Jedina stvar koju dodajemo su sol i papar nakon što je meso pečeno”, kaže.

10. Ne postoji nikakav tajni meni

Zaposlenici McDonald’sa napravit će vam sve što meni nudi, ali ne postoji tajna lista stvari koje možete naručiti. “To je ogroman mit”, napisao je jedan zaposlenik McDonadld’sa.

“Mi zaista nemamo tajni meni. Kad god nas ljudi pitaju o tajnom meniju, mi samo zakolutamo očima”, rekao je.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

VESELI RITMOVI / Jet Set Band na Uskrsni ponedjeljak na Narodnom trgu

Objavljeno

-

By

Uskrsni ponedjeljak na Narodnom trgu oživjet će veselim ritmovima i virtuoznom svirkom trojice zadarskih glazbenika poznatih po svojoj nevjerojatnoj glazbenoj sinergiji – grupom Jet Set Band. Besplatni koncert će početi u 10 sati. 

Na prvi pogled možda ne izgledaju poput klasičnog benda, ali Ernest Masnov, Renato “Renči” Babić i Luka Mavra su upravo to – vrsni glazbenici koji svojim talentom oblikuju zvuk i emocije na sceni. Iako su sva trojica ponaosob vrsni pjevači, instrumentalisti i aranžeri, na pozornici Renči osvaja gitarskim dionicama, dok Luka svojim klavijaturama dodaje slojeve boja i dubine u bogati zvuk. Ernest sa saksofonom, flautom i kongama stvara dinamiku i ritam koji potiču publiku na ples i emotivno putovanje.

Osim uskrsnog kutka u atriju palače Cedulin i glazbenog nastupa, Turistička zajednica grada Zadra je na Veliku subotu i Uskrsni ponedjeljak od 10 do 13 sati organizirala i promenadno dijeljenje pisanica i promidžbenih materijala na Poluotoku za sve Zadrane i turiste koji se ovih dana nalaze u našem gradu.

 
Nastavi čitati

magazin

Eksplozija koja se događa jednom u životu: Nebeski ples moći se vidjeti danima, a evo kada ga očekujemo

Objavljeno

-

By

Nebeski ples između dviju zvijezda udaljenih 3000 svjetlosnih godina rezultirat će tako jarkom eksplozijom koja će se danima moći vidjeti golim okom, rekli su u petak astronomi sa Sveučilišta Nottingham Trent.

Eksplozija u sustavu T Coronae Borealis, koja se dešava jednom u životu, izgledat će kao nova zvijezda koja žarko sjaji na noćnom nebu, prije nego ponovo izblijedi i iščezne narednih 80 godina.

Profesor Daniel Brown objašnjava da je taj nebeski događaj naziva ‘nova’, kada se blještavost zvijezde ubrzano pojačava.

Po njegovim riječima, nije lako predvidjeti kada će taj događaj uslijediti, ali smatra da bi se mogao dogoditi bilo kada u razdoblju od sada pa do rujna mjeseca.

“Čeka nas poslastica, vidjet ćemo tzv. novu zvijezdu na nebu”, rekao je Brown i ističe da T Coronae Borealis nije u stvari jedna zvijezda, već se radi o dvije zvijezde koje kruže jedna oko druge.

“Pojača svoju svjetlost te nam postaje lako vidljiva”

“Ono što taj par čini tako iznimnim je da svako malo tako jako pojača svoju svjetlost te nam postaje lako vidljiva”, rekao je astronom.

Masivnija zvijezda u tom paru je bijeli patuljak koji u volumenu velikom poput naše Zemlje može imati istu masu kao naše Sunce, rekao je Brown.

Suputnik u tom paru je ostarjeli crveni div koji se širio i svoj materijal odlagao na bijelog patuljka.

“Otprilike svakih 80 godina bijeli patuljak prikupi dovoljno materijala da se zapali u termonuklearnoj eksploziji i snažno pojača svoju svjetlost”, rekao je Brown.

“Sada je vrijeme za još jednu takvu eksploziju za T Coronae Borealis čija će se svjetlost s 11mag, jedva vidljiva dalekozorom na tamnom nebu, povećati na 2mag, usporedivo sa zvijezdama u sustavu Pluga, te će se moći vidjeti golim okom čak i na zagađenom nebu. ‘Nova’ će postati vidljiva u blizini zviježđa Herkula.

Astronomi objašnjavaju da su te ‘nove’, u suštini, poput hidrogenskih bombi.

 
Nastavi čitati

magazin

Glamurozne pisanice: Evo kako obojiti jaja prirodnim sastojcima s daškom luksuza

Objavljeno

-

By

Unsplash

S približavanjem Uskrsa, vrijeme je da se upoznamo s najnovijim načinima u ukrašavanju jaja kako bismo ove godine imali priliku dati si kreativnog oduška i u dekoriranju pisanica nadmašili sami sebe.

Kupovne boje su, dakako, uvijek najpraktičnija opcija koja daje provjerene rezultate, ali činjenica jest da nas nerijetko neugodno iznenade ostavljanjem mrlja na površinama i loncima koje je gotovo nemoguće skinuti, kao i prodiranjem kroz ljusku sve do samog jajeta.

Iako proizvođači tvrde da boje nisu toksično, nije sporno da postoje znatno zdravija i zabavnija rješenja za bojanje pisanica, a koja su podjednako jednostavna.

Jedno takvo posljednji je hit na društvenim mrežama, s nekoliko milijuna pregleda i mnogobrojnim komentarima pohvale, piše tportal.

Glamurozne pisanice

Riječ je o glamuroznim pisanicama nalik mramoru, a sve što vam treba su jaja bijele ljuske, čaj od hibiskusa, voda, ocat, bjelanjci i listići zlatne ili klasične srebrne (aluminijske) folije.

Unsplash/Ilustracija

Stavite sirova, oprana jaja u lonac, dodajte 80 g čaja od hibiskusa, dovoljno hladne vode da potpuno prekrije jaja, a potom dodajte 2 žlice octa.

Stavite lonac na srednje jaku vatru, pustite da zavrije, zatim smanjite temperaturu na nisku i kuhajte jaja još 10 minuta, a ona će postepeno dobivati ljubičasto-crnu nijansu.

Nakon što su kuhana, ostavite ih da se hlade barem jedan sat na sobnoj temperaturi kako ljuska ne bi ispucala.

Tada ih premažite sirovim bjelanjkom koji će poslužiti kao lijepilo i na jaja stavite komadiće zlatne ili srebrne folije za glamurozan efekt. I to je to – uživajte u izradi!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu