Connect with us

Sport

Mladen Šestan, osobni trener Dragana Bendera, svratio na Višnjik: “Uvijek volim doći u Zadar gdje sam se i inficirao košarkom”

Objavljeno

-

Brojni poslovi i obveze Mladena Šestana, vrhunskoga i dokazanoga hrvatskoga košarkaškoga stručnjaka, pretežitim dijelom godine drže izvan Hrvatske. Već je niz godina osobni trener Dragana Bendera, igrača izraelskoga Maccabija, koji je i ponikao i razvijao se upravo pod Šestanovim plaštom u vremenima djelovanja Akademije Nikole Vujčića, pa je onda i za Mladena i doslovce praznik kad svrati u svoj Zadar.
– Evo, ulovio sam nekoliko dana relativne slobode i blagog odmaka od košarke. Uvijek volim doći u Zadar gdje sam se i inficirao košarkom, a malo sam svratio i do Višnjika – govori Mladen Šestan.

Možda će, pak, nekoga dana u nekom kvizu nekomu biti postavljeno i pitanje o tomu koja je hrvatska košarkaška reprezentacija osvojila prvo europsko zlato. Uz podatke da je riječ o selekciji U 16 koja je 1995. u finalu EP-a pobijedila Španjolsku 75:62, neizostavno je spomenuti da je izbornik bio upravo – Mladen Šestan.
– Uh, davno je to bilo, ali rado se svi sjećamo. Bila je to dobra selekcija (između ostalih činili su je Nikola Vujčić, Jere Macura, Domagoj Vidaković, Dalibor Bagarić, Andrej Štimac, Stipe Marinović…) sa sjajnim nastupom na Europskom prvenstvu.

U Šestanovu stožeru bijaše tada i Dado Burčul, znameniti fizioterapeut i u KK Zadar, pa znatno poslije s jedriličarskom braćom Fantela…
– Svi su bili zaslužni za tu zlatnu medalju, svatko je dao doprinos.

Svoju trenersku karijeru Šestan je započeo u Škrljevu, posve se posvetio tom zvanju i gdje god je djelovao, držao se svojih načela da neprestance valja učiti od iskusnijih kolega, mentora, usavršavati se i dosljedno raditi na pravilnom i kontinuiranom razvoju igrača, ali ne samo kao sportaša.
– Bitna je ličnost! Treneri rade s puno igrača, ali nikad neće svi oni biti jednoga dana one najviše razine. No, bitno je svakom otvoriti horizonte, poticati ih i pravilno usmjeravati. Mnogi košarkaši s kojima sam radio stekli su akademske titule, neki rade u košarci ili na drugi način doprinose društvu.

S Mladenom bi se dalo o košarci razgovarati od jutra do sutra. Puno je svakakvih tema, zanimljivih na svoj način. Ovdje, pak, evo jedne zanimljivosti.
– U životu se stalno zatvaraju neki krugovi. Kad je Nikola Vujčić (uspješni generalni menadžer Maccabija) imao 14 godina s njim sam počeo raditi u Splitu. Sad me dopalo individualno raditi s njegovim 13-godišnjim sinom. Dečko je motiviran, to je bitno.

Kad se vraćate u Izrael?
– Kako sam osobni trener Draganu Benderu (bio je i u Phoenixu, NBA) , a imao je veliku stanku zbog teške ozljede i dugoga oporavka, trebam slijediti svojevrsni protokol njegova puta do točke kad će biti 100 posto spreman za natjecateljski segment. On je u Maccabiju zaključio sezonu, a treba vidjeti hoće li i ostati ili će, možda, drugamo.

Osim što radi s Benderom, mnogi dnevni trenutak Mladen Šestan ispunjava – košarkom!
– Tako je to… Zovu me da održim predavanja, ogledne treninge i slično i rado se odazivam. Onom što sam tijekom karijere naučio i prihvatio, želim u različitim oblicima prenijeti i drugima. Držim da je svojevrsna umreženost struke, dakle pojedinaca koji čine struku, neizostavni i bitan temelj našega zvanja i da košarka u cjelini može ići naprijed temeljem kvalitetne umreženosti.

A Višnjik?
– Ha, ovdje glede košarke, a i za drugo, doista čovjek ima sve što može poželjeti!

Izvor: ŠC Višnjik

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sport

OD 6. DO 10. LISTOPADA Na Višnjiku Svjetsko veteransko mačevalačko prvenstvo!

Objavljeno

-

By

Na Svjetskom veteranskom mačevalačkom prvenstvu u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku sudjelovat će 850 natjecateljica i natjecatelja iz 48 zemalja, sa svih kontinenata!

Prvenstvo će se održati od četvrtka, 6. listopada, do srijede, 12. listopada 2022. Na programu su discipline mačfloret i sablja u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

– Mi smo oduševljeni što smo domaćin ovom velikom događaju, posebno što se veterani nisu natjecali skoro tri godine zbog posljedica koronavirusa. Iz tog razloga ovo je natjecanje posebno za sve u mačevalačkoj zajednici i sretni smo što će se turnir održati u prelijepom Zadru. Sigurni smo da će svi nakon ovog događaja biti ispunjeni energijom, odnijeti kući divna sjećanja i dugo pamtiti natjecanje – kaže Antonio Trcin, predsjednik Hrvatskoga mačevalačkoga saveza.

U srijedu, 5. listopada okupit će se sudionici, natjecatelji i službene osobe,a odmah će se održati i službeni sastanci, pregled oružja i opreme. Prvi natjecateljski dan, u četvrtak, 6. listopada, program će u 9 sati početi veterani u disciplini sablja, u C kategoriji.
Također u četvrtak, 6. listopada, u 16 sati bit će održano i svečano otvaranje turnira.

Zadnji dan natjecanja, 12. listopada, na programu su nadmetanja u disciplini mač, ekipno i momčadski.

Sva natjecanja održavat će se u glavnoj dvorani u u pomoćnim dvoranama 1 i 2, a svakoga dana program će počinjati u 9 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

(FOTOGALERIJA) 9. ZADARHALF ISPUNIO SVA OČEKIVANJA Andrej Vištica, hrvatski Ironman rekorder, pobjednik je srednje dugog triatlona u Falkensteiner Resortu Punta Skala!

Objavljeno

-

By

Fotografije: Borna Subota i Karlo Vukić

Red kiše, red sunca, red vjetra… bila je to više nego izazovna utrka s mnogo adrenalina i nevjerojatnih pomicanja granica triatlonaca i akvatlonaca. Ova vrhunska sportska atrakcija s ciljem ispred Fortis Cluba u Falkensteiner Resortu Punta Skala nedaleko od Zadra, uključivala je plivanje na 1900 metara, vožnju bicikla 90 kilometara i trčanje 21.2 kilometara.

Ovogodišnji pobjednici su Andrej Vištica, hrvatski Ironman rekorder s odličnih 3:53:27 i slovenska triatlonka Simona Dolinar Majdič s 4:45:12.

”Bilo je izazovno, vjetar, kiša, ali uvijek je lijepo doći prvi. Ova utrka je svake godine sve bolja i uvijek mi se drago vratiti u Punta Skalu”, rekao je Andrej Vištica.

Poznati televizijski novinar i voditelj Ognjen Golubić u triatlon se zaljubio tijekom lockdowna. Zadarhalf mu je četvrta službena utrka.

”Baš sam razmišljao dok sam trčao, što li je meni ovo trebalo? Sve bih ponovio iz početka i svakome preporučio da proba ovaj izazov”, izjavio je Ognjen Golubić.

Ne devetom Zadarhalfu sudjelovalo je više od 370 profesionalnih sportaša i amatera iz čak 20 zemalja, među njima i predstavnici dalekih Solomonskih otoka i Australije, a organizacija je bila iznad svih očekivanja.

”Sve su utrke do sada bile spektakl. Kako rasteš s organizacijom, tako možeš više podnijeti, svaki problem na koji smo naletjeli bez problema smo i riješili. Već krećemo u pripremu desetog, jubilarnog Zadarhalfa i cilj nam je da organizacijski bude još jači i bolji”, zaključio je Zlatko Parać, direktor utrke.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND NA VIŠNJIKU: Ritmička gimnastika, košarka…

Objavljeno

-

By

Petak, 30. rujna 2022.
KOŠARKA – Zadar – SC Derby, ABA liga; Dvorana Krešimira Ćosića u 18 sati.

Subota, 1. listopada 2022.
RITMIČKA GIMNASTIKA – Sirena Kup 2022.; Dvorana Krešimira Ćosića od 9 sati.
NOGOMET – Papaline: Zadarnova – Zadarnova II u 8; mlađi pioniri: Zadarnova – Croatia (S) u 9 i Arbanasi – Zmaj u 11; pioniri: Arbanasi – Zmaj u 12, 30 i Zadar – Gorica u 14; kadeti: Zadar – Gorica u 15, 30; seniorke: Donat – Viktorija u 17, 45 sati.

Nedjelja, 2. listopada 2022.
RITMIČKA GIMNASTIKA – Sirena Kup 2022.; Dvorana Krešimira Ćosića od 11 sati.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Zadarnova II u 8, 15 i Zadarnova – Sv. Mihovil u 9, 15; mlađi pioniri: Zara – Zlatna luka u 10, 15; kadeti i juniori: Arbanasi – Primorac u 11, 30 i u 13 sati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu