Connect with us

Grad

Osumnjičeni za gospodarski kriminalitet

Objavljeno

-

Kaznenom prijavom protiv 57-godišnjeg i 60-godišnjakinje, oboje hrvatskih državljana, dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave zadarske, u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom u Zadru, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protiv gospodarstva.

Naime, sumnjiči ih se da su u vremenskom periodu od prosinca 2017. do srpnja  2020. godine, i to 57-godišnjak kao jedan od osnivača i direktor trgovačkog društva s područja Zadra koje društvo je ujedno bilo investitor gradnje stambeno poslovnog objekta na području grada Zadra, protivno obvezi vođenja poslova tog društva, pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika u cilju pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi svom drugom društva također s područja grada Zadra, zajednički i u dogovoru s 60 – godišnjom osumnjičenicom kao direktoricom tog drugog društva, znajući da je između navedenih društava zaključen Ugovor o izvođenju radova na izgradnji navedenog stambenog poslovnog objekta, bez ikakve valjane pravne osnove te bez znanja i odobrenja ostalih osnivača društva kao investitora gradnje, sačinili aneks ugovora o izvođenju radova kojim su tom svom drugom društvu kao izvođaču radova omogućili da po isteku ugovornog roka o završetku radova, investitoru gradnje obračuna naknadu za svaki dan kašnjenja u izgradnji navedenog objekta, koju naknadu su u konačnici neosnovano i naplatili na štetu prvog društva kao investitora gradnje, a u protupravnu imovinsku korist svog drugog društva kao izvođača radova i to u ukupnom iznosu više od 11 milijuna i 500 tisuća kuna.

Na ovaj način osumnjičeni su na štetu prvog društva kao investitora gradnje, a u protupravnu korist svog drugog društva, neosnovano pribavili protupravnu imovinsku korist više od 11 milijuna i 500 tisuća kuna, što je u konačnici uzrokovalo da je nad prvim društvom pokrenut stečajni postupak.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenika je Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Grad

U prometu zatečen s nepripadajućim registarskim oznakama

Objavljeno

-

By

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske  evidentirano je krivotvorenje isprave, 1 narušavanje javnog reda i mira te 10 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave. U utorak, 23. travnja u 22 sata u Zadru u Ulici Ivana Mažuranića, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili 53-godišnjaka dok je upravljao mopedom zadarskih registarskih oznaka na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske pločice.

Vozač je uhićen i doveden u službene prostorije, po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv 53-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

 
Nastavi čitati

Grad

Zadar: Pijan izazvao prometnu nesreću i pobjegao

Objavljeno

-

By

U utorak, 23. travnja oko 19.25 sati u Zadru, na raskrižju Ulice Borka Šarlije-Kese i Kijevske ulice, 39-godišnji vozač automobila zadarskih registarskih oznaka izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Naime, tijekom skretanja na raskrižju nije se držao sredine svoje prometne trake već vozilom prelazi na prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera uslijed čega automobilom udara u automobil zadarskih registarskih oznaka. Nakon prometne nesreće, 39-godišnji vozač se udaljio  s mjesta događaja. Policijski službenici su ubrzo pronašli vozača kod kojeg je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 2,15 g/kg. Vozač je uhićen i smještan u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja, 39-godišnjak je jučer uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Zadru, gdje mu je nakon saslušanja određena mjera zadržavanja u zatvoru.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su u utorak, 23. travnja  u 23.02 sati u Šopotu zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 52-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,32 g/kg u vrijeme dok mu je pravomoćnim Rješenjem zbog prikupljenih negativnih bodova, ranije ukinuta vozačka dozvola.
 Vozač je jučer uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog sudu Zadru.

 
Nastavi čitati

Grad

Skok cijena na tržnicama: Brokula je lani bila 70 centi, a evo koliko je sada

Objavljeno

-

By

Snijeg, toplinski val, crveni alarm, poplave, suša – posljedice promjene vremena vide se na svakom koraku. Na zadarskoj tržnici i poljima Ravnih Kotara provjerili smo utječe li promjena klime na tamošnje tradicionalne poljoprivredne kulture, osobito masline i vinovu lozu.

Nakon ljetnih gotovo 30, temperatura se tijekom noći spustila na sedam stupnjeva. Osjetile su to brojne povrtne kulture.

“Sve se stisnulo. Sve je stalo, ne ide. Meni je krumpir u dvije etape. Jedan je tek počeo, drugi stao. Onaj što je počeo, on je već kleknuo. Ma sve, salata, blitva, špinat i sve je to stalo”, rekla je prodavačica na tržnici Ljiljana.

“Bilo je snijega gore na Velebitu. Bura zna opaliti biljke koje nisu zaštićene. Ako dođe slana, ona će ih anulirati”, pojasnio je prodavač na tržnici Mićo.

Uz inflaciju, cijene goriva i gnojiva te klimatske promjene utječu na cijene na tržnici, piše HRT.

“Razlika u cijeni brokule ove i prošle godine je nebo i zemlja. Lani je bila pet kuna sad ti je četiri eura”, pojasnila je Ljiljana.

“Blitva je sada četiri eura, prošle godine je bila 10-12 kuna”, nadovezao se Mićo.

Vinova loza najbolje se odupire promjeni vremena

Nose se, kako umiju, s vremenskim ekstremima i ljudi i biljke. Žilava i otporna vinova loza, čini se, najbolje se prilagođava. Iako je zbog kiše i visoke temperature vegetacija ove godine počela ranije, zahladnjenje je nije previše omelo.

“Možda je malo dobro i došlo jer bi inače bilo vegetiralo do žice”, pojasnio je Milan Peraić, voditelj vinograda u Ravnim Kotarima.

“Jedino što je sad sigurno – tko je učinio ovo pljevidbu prije, sada je ova bura sigurno odvrnula nekoliko tih nosivih grančica za ovu godinu. Imat će manji urod. Ali to je cijena”, napomenuo je Radoslav Bobanović, predsjednik Udruge vinara i vinogradara Zadarske županije.

Unatoč svemu na zadarskom području očekuju bolju berbu nego lani. No za razliku od vinove loze, urod masline mogao bi podbaciti.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu