Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

UČENICI STJEČU RADNO ISKUSTVO PREMA EU STANDARDIMA U NJEMAČKOJ Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi odobren još jedan novi Erasmus+ projekt!

Objavljeno

-

Nakon što se Erasmus+ projekt Nove prilike za rad i učenje bliži svome kraju, Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi, Zadar odobren je još jedan novi Erasmus+ projekt istog naziva Nove prilike za rad i učenje 2 ali s različitom lokacijom obavljanja stručne prakse učenika.

Učenici će se ovaj put pripremati za tržište rada i poduzetništvo u stvarnom radnom okruženju te stjecati radno iskustvo prema europskim standardima u njemačkom gradu Frankfurtu.

“Projekt Nove prilike za rad i učenje 2 razvijen je kako bismo  učenicima omogućili obavljanje praktične nastave u prikladnim poslovnim organizacijama u Frankfurtu. Prema Odluci o dodjeli financijske potpore i Odluci o dodjeli OLS licence, za program Erasmus+, Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, od strane Agencije za mobilnost i projekte Europske unije prihvaćen je projektni prijedlog Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole pod nazivom Nove prilike za rad i učenje 2 u iznosu od 55 017 EUR-a.

Škola smatra da ovakav međunarodni projekt mobilnosti može znatno utjecati na kvalitetu obrazovanja tako što će učiniti određene obrazovne profile atraktivnijima, kako postojećim učenicima škole, tako i onim budućima, te ih dodatno zainteresirati za, prije svega, bolje informiranje i odabir budućeg zanimanja, ali ih i motivirati na proaktivniji rad u školi i postizanje boljih rezultata.

S obzirom da je naša škola jedina škola poslovnog tipa u našem gradu a sektor Poslovna administracija u Zadarskoj županiji, želimo se dodatno profilirati kao škola koja pruža mogućnost kvalitetnog obrazovanja i osposobljavanja učenika koji su se odlučili za strukovno obrazovanje u sektoru ekonomija, trgovina i administracija. Smatramo da je međunarodno iskustvo rada jedan od bitnih elemenata postizanja navedenog cilja.

Cilj projekta je omogućiti učenicima primjenu i nadopunu stručnih znanja stečenih tijekom redovnog obrazovanja kroz praktični rad u stvarnom radnom okruženju (tvrtkama) te stjecanje radnog iskustva po europskim standardima uz usvajanje radne etike, znanja i kompetencija koje će učenike pripremiti za tržište rada, samostalnost u radu, poduzetništvo te usmjeravanje nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja” stoji u priopćenju koje potpisuje Zdenka Sršen Juričević, ravnateljica.

.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE IZ ZADARSKE BOLNICE: Preuzimanje nalaza i radioloških slika moguće i putem linka ili QR koda

Objavljeno

-

By

Opća bolnica Zadar je nastavno na uspješnu implementaciju web aplikacije za digitalno preuzimanje nalaza (Portal pacijenta), omogućila pacijentima preuzimanje nalaza i radioloških slika putem linka ili QR koda koji se nalaze na samom nalazu.

Nalaz je tako moguće vidjeti od strane ovlaštenih osoba kroz sustav e-Građanin, e-Karton, izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite kroz CEZIH te od strane ovlaštenih osoba u drugim zdravstvenim ustanovama, priopćeno je iz Bolnice.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ISTRAGA U TIJEKU 47-godišnjak uhićen nakon što je pucao iz vatrenog oružja

Objavljeno

-

By

U jutarnjim satima u Zadru u Ulici bana Josipa Jelačića, 47-godišnjak je iz svog stana u dvorište zgrade ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Osoba je uhićena te se nalazi pod nadzorom u službenim prostorijama policije. U ovom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROMANTIČNA PRIJEVARA “Pripadnica američke vojske” nasanjkala 69-godišnjeg Zadranina za 30.000 kuna

Objavljeno

-

By

Policija provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare na štetu 69-godišnjaka.

Riječ je o internetskoj prijevari kojom je oštećen za više od 30 tisuća kuna.

Naime, oštećeni je tijekom studenog ove godine putem društvene mreže komunicirao s ženskom osobom koja mu se predstavila kao pripadnica američke vojske u misiji te ga obavijestila kako će mu dostaviti veću količinu novca na čuvanje, uz obećanje da će ona naknadno, slijedeće godine doći u Hrvatsku zbog kupnje nekretnine. Radi dostave novca u Hrvatsku oštećeni je kontaktirao s nepoznatom muškom osobom koja mu je trebala poslati novac te je putem elektroničke pošte dobio obavijest da će mu paket s novcem biti dostavljen na adresu nakon uplate 4 000 Eura za carinjenje, nakon čega je oštećeni uplatio traženi novčani iznos.

Međutim, nakon što je uplatio novac ponovno je primio zahtjev za daljnju uplatu novca, oštećeni je shvatio da je prevaren te je događaj prijavio policiji.

“Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama.

Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise. 

Podsjećamo građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža.

Ukoliko nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac. Ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192″ !”, priopćeno je iz PU zadarske.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu