Connect with us

Sport

FOTOGALERIJA Malonogometni turnir “MALE NADE 2022.” u Sv. Filipu i Jakovu

Objavljeno

-

Sport

FOTO / Na Višnjiku održan Sportski dan za djecu i mlade, te festival plesa

Objavljeno

-

By

U Športskom centru Višnjik u subotu, 18. svibnja 2024. održan je niz zanimljivih sportskih i plesnih događanja.

Uz ostale, u dvoranama za judo i za gimnastiku održan je Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha.
– Riječ je o programu koji traje niz godina i kontinuirano okuplja djecu i mlade koji imaju poteškoća sa sluhom – kaže kineziologinja Anamarija Reić Rebov, voditeljica programa za područje Zadra i Splita.
Program je osmišljen u Hrvatskom sportskom savezu gluhih.
– Ovom prilikom nama se prijavilo devetoro djece i mladih iz Zadra i iz Zadarske županije. Dio programa održan je u suradnji s Judo klubom Zadar, a dio s Gimnastičkim klubom Salto.
U programu sudjeluju i demonstratorica Ivana Deljanin, te prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić. Iz GK-a Salto asistirali su Gabrijela Vrdoljak i Matej Badurina.
– Djeca i mladi rade različite vježbe pod našim nadzorom, a jedan od ciljeva jest i da ih u odgovarajućoj mjeri usmjerimo prema fizičkim aktivnostima – kaže Anamarija Reić Rebov.


A u Dvorani Krešimira Ćosića počeo je Međunarodni plesni festival koji će završiti u nedjelju, 19. svibnja 2024. Organizator je Sportsko plesni klub Bellus iz Zadra. Na festivalu se okupilo oko dvije i pol tisuće natjecateljica i natjecatelja iz inozemstva i iz Hrvatske.
– Pozdravljam vas sve i svima vam želim dobrodošlicu i ugodne dane. Počašćeni smo što se ovo natjecanje održava u Športskom centru Višnjik i izražavam zadovoljstvo suradnjom s organizatorom natjecanja. Sudionicima želim puno uspjeha i ovom prigodom otvaram ovaj plesni festival – kazao je na prigodnoj svečanosti otvaranja Tomislav Zubčić, direktor ŠC-a Višnjik.


U nedjelju, 19. svibnja 2024. natjecanje na Međunarodnom plesnom festivalu počet će u 10 sati.

Kako je bilo na Sportskom danu za djecu i mlade oštećena sluha, te na Međunarodnom plesnom festivalu, pogledajte u galeriji.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku paraplivanje, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

By

Petak, 17. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 14 i od 18 do 20 sati.

Subota, 18. svibnja 2024.
PARAPLIVANJE – Zadar OPEN 2024. od 10 do 12 i od 16 do 18 sati.
Napomena: U vremenu održavanja natjecanja veliki bazen neće biti dostupan građanima.
NOGOMET – Papaline: Zadarnova – Arbanasi u 9; ml. pioniri: Zadarnova – Gospić II u 10; tići: Zara – Sv. Mihovil u 11; kadeti: Zara – Pakoštane u 12 sati.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 8, 30 sati.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 15 sati.
JUDO I GIMNASTIKA – Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha: Demonstracija juda i gimnastike; voditeljica projekta Anamarija Reić, prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić, trajanje od 10 do 14 sati.

Nedjelja, 19. svibnja 2024.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 10 sati.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Abeceda III u 8; pioniri: Zara II – Pag u 13, 30 sati.
ATLETIKA – Dječji dan od 10 do 13 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

Učenici Tehničke škole Zadar prvaci Hrvatske u futsalu

Objavljeno

-

By

Nove sjajne vijesti s državnih natjecanja u školskom sportu. Nakon što su gimnazijalci Vladimira Nazora prije nekoliko dana treću godinu zaredom osvojili naslov državnih prvaka u košarci, pobjednički pehar osvojili su i učenici Tehničke škole iz Zadra koji su postali prvaci Hrvatske u futsalu.

Na završnici državnog prvenstva u Poreču na kojoj su nastupile 24 srednje škole, Zadrani su u finalu nakon izvođenja penala bili bolji od Turističko ugostiteljske škole iz Splita i osvojili svoj prvi naslov prvaka Hrvatske, a njihov igrač Šime Mrkić proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Zadrani su u sve tri eliminacijske utakmice slavili na kaznene udarce. U četvrtfinalu su svladali Srednju školu Tin Ujević iz Vrgorca s 4:3 (1:1), a u polufinalu X. gimnaziju Ivan Supek iz Zagreba s ukupnim rezultatom 9:8 (4:4).

Za Tehničku školu na završnici prvenstva Hrvatske nastupili su Lovre Baraba, Roko Ivčević, Šime Mrkić, Zvonimir Pleslić, Domagoj Zubčić, Bruno Škoda, Luka Jurjević, Josip Perinić, Luka Matak i Leon Golem, dok je voditelj bio Tonći Matas.

U natjecanju žena u futsalu u Poreču su nastupile učenice Gimnazije Vladimira Nazora koje su zaustavljene u natjecanju u skupini.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu