Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PRODUŽETAK ZABAVE NA PUNTAMICI Zadar Street Food Festival i ovog vikenda!

Objavljeno

-

Zadar Street Food Festival – Spring Edition
13.05. – 15.05.2022., Puntamika, Bamboo beach bar
NASTAVLJAMO…..

Zbog lošeg vremena, zatvorenih ulica, ali najviše zbog vas i vaših poruka odlučili smo produžiti Zadar street food festival za vikend od 13. do 15.05., poruka je organizatora.

“Iako ste nas posjetili u velikom broju, atmosfera je bila odlična, nismo vam isporučili jedan dio naših obećanja… Imali smo dobru hranu, odličnu glazbu, more, ali falilo nam je sunce. Za vikend bi i taj dio trebao biti kako treba, pa da svijetu pošaljemo najljepšu razglednicu sa Puntamike.

Podsjećamo, s nama su: Hedonist Dining & Hangout, Papica, Maguro restoran & sushi bar, Picnic, Feral street food, Burgers & more, Zadar Wine House, domaćin Bamboo Beach Bar sa svojim Coctail & Gin Barom i Aperol spritz lounge bar.

Produžujemo i nagradnu igru, a očekuje vas 10 odličnih nagrada naših partnera: produženi vikend u nikad ljepšem Dubrovniku u spektakularnom Valamar Dubrovnik Lacroma Hotelu, cjelodnevni izlet sa jedrilicom u realizaciji Terra travel, večera za dvoje u svakom od vrhunskih restorana koji sudjeluju s kućicama na festivalu i paket najboljih vina zadarske regije za kućne večere i druženja. Za sudjelovanje dovoljno je ubaciti račun s bilo koje kućice u kutiju na festivalu i napisati svoje ime i broj mobitela, kako bismo vas lakše našli i razveselili. 

Dragi gurmani, veselimo se vidjeti vas ponovno, a posebno one koji će nam se pridružiti po prvi put. Ukoliko oklijevate, pogledajte na video snimkama i fotkama kako nam je bilo ovaj tjedan, a ukoliko ste nas posjetili, pronađite sebe i svoje najdraže u galerijama”, stoji u objavi organizatora ZSFF-a.

Festival će biti otvoren petak od 16 do 24, a subotu i nedjelju od 11 do 24.

Ulaz je besplatan!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

APEL NAUTIČARIMA IZ POLICIJE: “Zbog svoje i sigurnosti drugih osoba, pridržavajte se propisa!”

Objavljeno

-

By

“Zbog svoje osobne i sigurnosti drugih osoba, policija poziva i nautičare da se pridržavaju propisa kojima je reguliran promet na moru”, priopćeno je danas iz PU zadarske.

Jučer, 18. svibnja u popodnevnim satima posada Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar na području Borika u glisiranju plovilom uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara, zatekla je 29-godišnjeg  hrvatskog državljanina.

U glisiranju plovilom uz obalu na nedozvoljenoj udaljenosti, posada policijskog plovila, također je u subotu, 14. svibnja 2022. godine u 11.20 sati, zatekla 39-godišnjaka kako upravlja gumenjakom.

Zbog počinjenih prekršaja, obojica su novčano sankcionirani po odredbama Pomorskog zakonika.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

6. TUNA, SUSHI & WINE FESTIVAL: U petak Kaljani kuhaju svoje slavne brudete, a pjeva Đani Stipaničev

Objavljeno

-

By

Kako složiti mala, ali delikatesna jela temeljena na gastronomskoj baštini zadarskog ribarskog kraja – bilo je pitanje na koje su četvrtog dana ovogodišnjeg Tuna, Sushi & Wine Festivala odgovorili poznati zadarski kuhari i gastronomski edukatori Josip Vrsaljko i Robert Pinto, uz asistenciju učenika i profesora zadarske Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar te Srednje škole Biograd.

Vrsaljko se odlučio za bijelu ribu – vrhunske brancine premium klase iz kaveza ugljanske tvrtke „MarFish“ koje je konfitirao (lagao kuhao) u maslinovom ulju, citrusima, ružmarinu i papru. Koristio je brancine maksimalne pecature od 2,80 do 3,50 kg, umrtvljene japanskom humanom metodom. Chef Trattorie „Mediterraneo“ Robert Pinto ponudio je svoju marinadu i saur od srdele. Na drugom kraju improvizirane kuhinje na otvorenom, više vrsta sushija od tune i povrća rolao je mladi, ali vrhunski sushi majstor Ivan Bašić iz zadarskog restorana s azijskom hranom „Maguro“. Sa svojim malim jelima u programu su sudjelovali restoran „Corte“ te catering „Angelus“, a svoj doprinos kroz nekoliko jela dali su i učenici srednje škole na Boriku.

Iako je svibanjsko sunce dobro ugrijalo Trg Petra Zoranića, u malim, ali slasnim i maštovitim ribljim porcijama, dobrim vinima zadarskih vinara i koktelima od „Maraskinih“ pića te Ožujskom pivu uživalo je nekoliko stotina Zadrana i turista. Svatko je za sebe našao ponešto i na Gastro pijaci koja neprekidno traje u sklopu Festivala: vrgoračke jagode, rane trešnje, artičoke, paški sir, sjajni „Pašmanero“ umak…

6. TSW Festival nastavlja se u petak u pojačanom ritmu, u dva termina, jutarnjem i večernjem. Ujutro će svoj cooking show od bijele ribe na roštilju održati profesor kuharstva u biogradskoj Srednjoj školi Marin Banović i to na temu bijele ribe na roštilju. U gastro programu sa svojim jelima sudjeluje još i kuharska ekipa „Turisthotela“, a svoj će sushi motati i ekipa tvrtke „Sushi by A’s Fresh Daily“ koja je inače stalno prisutna u gastro ponudi lanca „Interspar“. Za glazbu je opet zadužen sjajni DJ Mate Kokić, a program će voditi RTL-ova reporterka Nikolina Radić. U petak će, kao i dan prije, majstorica origamija Sanja Srbljinović Čuček voditi radionice origamija za sve zainteresirane.

Navečer u 19 sati počinje prava fešta od ribe i glazbe. Nastupaju Đani Stipaničev i DJ, inače popularni voditelj Radija 057, Davor Valčić. Iz Kali stiže prava gastro poslastica. Dolazi Udruga Kualjske ribarske noći koja će pripremati velike brudete. Kako nam je objasnila tajnica te Udruge i direktorica TZ Kali, Ina Kolega, ovaj put Kaljani neće kuhati onaj slavni Kualjski brudet od ugora „na bilo“ s krumpirima već će se držati teme ovogodišnjeg Festivala – plave ribe. Pripremit će brudet od tune te srdele „umido“, na crveno. Nema sumnje da će odlični kaljski kuhari, najpoznatiji ribari „na cilom svitu“ i ta jela pripremiti vrhunski. U slast!

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA 4. dan Tuna, Sushi & Wine Festivala 2022.

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu