Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

HAMAG-BICRO otvorio ispostavu u Zadarskoj županiji

Objavljeno

-


Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je ispostavu u Zadarskoj županiji u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. Ovo je osamnaesta ispostava po redu, a otvorena je u prostorijama Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije (INOVAcija).

Povodom otvorenja ispostave HAMAG-BICRO-a u Zadru, župan Zadarske županije Božidar Longin izjavio je: „Suradnja Zadarske županije s HAMAG-BICRO-om i do sada je bila dobra, a sada, kada će ovdje u Zadru postojati njihov izdvojeni ured, vjerujem da će biti još bolja. Otvaranje ispostave HAMAG-BICRO-a doprinos je ostvarenju zajedničkog nam cilja, a on je stvaranje što bolje ulagačke klime te povezivanje svih onih ustanova kojima je temeljna zadaća pružanje što kvalitetnije i učinkovitije potpore poduzetnicima. Poduzetnici će imati priliku brže dobiti sve potrebne informacije, savjete, svu onu pomoć koja bi im mogla zatrebati kako bi postali konkurentniji kako na domaćem, tako i na stranim tržištima.“

Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec istaknuo je: „Izuzetno me veseli što danas otvaramo ispostavu u Zadru. Iz osobnog iskustva znam koliko znači kad je poduzetnicima na lokalnoj razini dostupna državna institucija kojoj se mogu obratiti na dnevnoj bazi. Projekt BOND omogućio nam je dolazak u svaku županiju Republike Hrvatske i sa zadovoljstvom možemo ustanoviti kako uskoro završavamo proces decentralizacije. Sve smo ovo napravili vođeni idejom stvaranja jake mreže i približavanja poduzetnicima u suradnji s našim partnerima, kako bismo im pružili što kvalitetniju uslugu. U Zadarskoj županiji je u proteklih nekoliko godina potaknuto gotovo milijardu kuna ulaganja, a vjerujem da sinergijskim djelovanjem, zajedno s našim partnerima, te brojke mogu biti još i veće.“

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu