Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ČESTITKE ZA DAN ŽENA Longin: “Ženska snaga pokreće svijet”; Dukić: “Budimo podrška ženama, nikad prepreka”

Objavljeno

-

Putem svojim Facebook stranica, Dan žena Zadrankama su čestitali danas i župan Božidar Longin, te gradonačelnik Branko Dukić.

“Ovogodišnji Međunarodni dan žena dočekujemo u izazovnom vremenu. Upravo su žene u fokusu javnosti, i to vodeći za ruku svoju djecu, prisiljene napustiti svoje domove u bijegu od ratne stihije.

Još jednom svjedoci smo ženske snage i strpljivosti, one sile koja, htjeli mi to muškarci priznati ili ne, pokreće svijet. U nadi da će ratno ludilo što prije prestati, svim ženama čestitam njihov dan 🌷, poručio je Longin.

Evo što u čestitci kaže Dukić:

“Drage Zadranke, drage suradnice i prijateljice, sretan vam Dan žena, uz posebnu posvetu i zahvalu mojoj supruzi i kćerima! Hvala vam jer ste to što jeste, jer nikad ne odustajete i jer mi iz dana u dan pokazujete da kada ste vi u pitanju, ni nebo nije granica. Nema toga što vi ne možete postići kada to odlučite, a trudim se uvijek vam na tom putu biti potpora.

Neka nam današnji dan još jednom svima bude podsjetnik da mnoge žene još uvijek nemaju jednaku priliku za uspjeh i ostvarivanje svoj potencijala kako to imaju muškarci. A žene mogu puno pa često i više. Budimo im zato podrška, nikad prepreka, i svaki dan pokušajmo napraviti makar mali korak u tom smjeru. Nemojmo dopustiti da ženama sretan dan bude samo danas.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu