Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

GRADONAČELNIK DUKIĆ UZVRAĆA PREDSJEDNIKU VIJEĆA “Referendum smo imali 30. svibnja i Zadrani su odlučili da ne žele Vučetića za gradonačelnika. Još to nije prihvatio”

Objavljeno

-

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić reagirao je na izjavu Marka Vučetića da bi za realizaciju projekta “Vrata Zadra” trebalo raspisati referendum. Evo što mu je poručio preko svog Facebook profila:

“Posljednji referendum na razini grada Zadra dogodio se 30. svibnja prošle godine na kojem su Zadrani odlučili da Marka Vučetića ne žele za gradonačelnika. Do danas nije prihvatio tu odluku. Participativna demokracija, omogućavanje građanima da direktno odlučuju po pojedinim pitanjima vezanim uz odgovornost lokalne samouprave je dio našeg programa te smo, dok pojedinci spavaju zimski san, krenuli s projektom “Kvart ipo” kao prvom fazom provedbe tog dijela programa. Zbog potrebe za održavanjem tribina pogotovo u prvim godinama projekta i velikog broja građana koji su iznijeli svoje prijedloge nadamo se da će nam epidemiološka situacija uskoro dozvoliti nastavak.

Vrata Zadra – o čemu bi u ovom trenu Vučetić odlučivao? Nakon što bude gotova konzervatorska podloga struka će imati sve potrebne parametre i onda prelazimo na definiciju sadržaja u što će svakako biti uključeni građani Zadra. Vizija je do sad sačuvala taj prostor od cjepkanja, a mi smo s državom eto i formalno uspjeli napraviti od tog prostora cjelinu. Jedino što sam do sad naglašavao je da je to najvrjednije zemljište, s kojim trebamo djelovati oprezno, na kojem možemo riješiti dio problema i potreba koje kao grad imamo i otvoriti novu razvojnu perspektivu. To je podrazumijevalo javnu garažu, hotel visoke kategorije i multifunkcionalnu dvoranu. Sve ostalo će biti isključivo prijedlog struke, no dok nisu definirani jasni parametri od konačnog prijedloga svih sadržaja (koji će nastati kroz uključenost građana) i jasne izvore financiranja nemoguće je donijeti bilo kakvu odluku.

Privatizacija KK Zadra – čim Vučetić ili njegovi kolege, koji su za razliku od njega preuzeli dio odgovornosti za klub, pronađu prvog ozbiljnog investitora raspisat ćemo referendum.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

IDE NOVA PROMJENA VREMENA: Obilna kiša sve do kraja tjedna. Od nedjelje prava zima – drastičan pad temperature, a moguć i snijeg!

Objavljeno

-

By

Danas umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom u Posavini i Lici te osobito u Dalmaciji gdje će biti izraženijih pljuskova s grmljavinom. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla. Na većem dijelu Jadrana puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a na krajnjem jugu umjeren jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 9 na kopnu i od 13 do 16 °C na moru i u unutrašnjosti Dalmacije.

U četvrtak u unutrašnjosti pretežno, na Jadranu promjenljivo oblačno. Mjestimice oborina, većinom kiša, na krajnjem jugu i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, a na sjeverozapadu unutrašnjosti nakratko je moguća i susnježica. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Vjetar slab, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice umjerena bura, a na krajnjem jugu jugo. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu između 7 i 12 °C. Najviša dnevna u unutrašnjosti od 3 do 8, na Jadranu između 11 i 15 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Prevladavat će oblačno vrijeme s povremenom oborinom. Obilnije kiše bit će osobito u petak i subotu duž obale, u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije. Kratkotrajno je na zapadu i sjeverozapadu unutrašnjosti u četvrtak moguća susnježica. Vjetar na kopnu slab, u petak ponegdje umjeren jugoistočni. Na Jadranu jugo, u petak u jačanju na vrlo jako i olujno, a u četvrtak će na sjevernom dijelu još prijepodne puhati bura i sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka u blagom porastu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

GRADU BIOGRADU 11 MILIJUNA ZA NADOGRADNJU DJEČJEG VRTIĆA Bit će mjesta u vrtiću za svu djecu s područja grada!

Objavljeno

-

By

U okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv“, objavljenog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se provodi u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021.-2026. godine, Gradu Biogradu na Moru su odobrena bespovratna sredstva u iznosu 11.016.000,00 HRK za projekt „Rekonstrukcija zgrade dječjeg vrtića Biograd“.

Svrha projekta je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja svoj djeci bez obzira na socioekonomski status.

Projektom će se dograditi i nadograditi postojeći objekt predškolske ustanove DV Biograd na predjelu Kosa u Biogradu na Moru. Provedba projekta rezultirati će povećanjem broja dnevnih boravaka ( 9 dodatnih dnevnih boravaka – 1 za jasličnu i 8 za vrtićke skupine) čime će se povećati kapacitet novih učionica i broj izgrađenih mjesta u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju (172 mjesta). Nakon provedbe projekta ukupan broj mjesta u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju iznositi će 316 te će biti 17 dnevnih boravaka (3 za jaslične i 14 za vrtićke skupine).

Provedba projekta rezultirati će osiguranim mjestima u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju za svu djecu na području Grada Biograda na Moru.

Planirana rekonstrukcija: U prizemlju sa sjeveroistočne strane dograđuju još 2 sobe za boravak djece s pratećim sadržajima, a s jugoistočne strane dograđuje se 1 soba za boravak djece s pratećim sadržajima te novi kuhinjski pogon. Sa sjeveroistočne strane dograđuje se novi ulaz te se dio prizemlja reorganizira u skladu s novim potrebama. Na katu se nadograđuje još ukupno 6 soba za boravak djece s pratećim sadržajima od kojih se dvije mogu razdvojiti prema potrebi (višenamjenski prostor – dvorana za predstave/radionice).

Planiranom rekonstrukcijom proširuje se prostorni kapacitet dječjeg vrtića za 9 soba dnevnog boravka s pripadajućim sanitarnim i garderobnim prostorijama i terasama. Također, zahvatom će se urediti vanjski prostori: prilazni putevi, parkiralište, dvorište, slobodne i zelene površine koji će biti ograđeni i sigurni za djecu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Briševo u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 08.12.2022. godine (četvrtak) u vremenu od 09:00do 14:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Briševo.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Samostalne satnije Briševo kod k.br.47.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu