Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“QUO VADIS, AIDA?” Veljaču u Kino Zoni ove srijede otvara apsolutni pobjednik europskih Oscara

Objavljeno

-

Nakon odgledanih izvrsnih laureata Berlinalea i Mostre, ove srijede u Kino Zonu stiže aktualni dobitnik Europske filmske nagrade, bosanska drama o srebreničkoj tragediji, „Quo vadis, Aida?“!

Sredovječna Aida Selmanagić prevoditeljica je pri bazi Ujedinjenih naroda u Potočarima, koja tijekom ljeta 1995. godine shvaća da će mještane obližnje Srebrenice ubrzo zadesiti tragedija nezamislivih razmjera.

Dok se gradu približavaju postrojbe srpske vojske predvođene generalom Ratkom Mladićem i njegovim ciničnim i grubim suradnikom Jokom, Aida posreduje na sastanku srebreničkog gradonačelnika i nizozemskih vojnika UN-a predvođenih pukovnikom Karremansom i bojnikom Frankenom. Iako je nizozemski časnici uvjeravaju u miran rasplet situacije, jer su iz UN-a srpskoj strani poslali ultimatum da će u slučaju njihova ulaska u grad doći do odmazde zračnim udarima po srpskim položajima, Aida shvaća da je to tek načelna i realno jalova prijetnja, te da mora poduzeti sve kako bi spasila svog supruga Nihada i sinove Hamdiju i Seju. Srpski vojnici polako ulaze u grad i Aidi ponestaje vremena za djelovanje te postaje spremna i na očajničke korake…

Majstorsku režiju ove potresne ratne drame potpisuje Jasmila Žbanić, dok u glavnim ulogama briljiraju Jasna Đuričić, Izudin Bajrović i Boris Isaković. Uz osvojena priznanja za najbolji film, režiju i glumicu na posljednjim Europskim Filmskim Nagradama, vrijednost filma potvrđuju i nominacije za Oscara i BAFT-u te nagrade na festivalima u Rotterdamu, Vilniusu, Miamiju, Gotteburgu i dr.

“Quo vadis, Aida?” na rasporedu je u srijedu, 02. veljače u 19.30 h, u Kino Zoni u Kazalištu lutaka Zadar!

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti samo na blagajni na lokaciji prikazivanja koja se otvara sat vremena prije početka projekcije (od 18:30 h).

Ulaznice se pak mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*U skladu s važećom Odlukom Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, ulazak na projekcije moguć je isključivo uz predočenje odgovarajućeg dokaza i to:
• Digitalna EU COVID potvrda ili
• Negativni test (PCR- 72 sata – BAT – 48 sati) ili
• Dokaz o 1. cijepljenju – karton ili potvrda liječnika ili
• Dokaz o preboljenju (unutar 12 mjeseci) – potvrda liječnika

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U četvrtak bez vode cijeli Novi Bokanjac!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 01.12.2022. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac. 

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Napreduju radovi na izgradnji Poduzetničke zone!

Objavljeno

-

By

Napreduju radovi na izgradnji “Zone zanatskih i servisnih djelatnosti” odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov!

Osnivanjem ove poduzetničke zone nastojat će se pridonijeti razvoju poduzetničke infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za poticanje stvaranja novih tvrtki te potaknuo početni razvoj i tekuće poslovanje postojećih gospodarskih subjekata.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu