PRIOPĆENJE Zadarski HDZ odgovara Rubeši: “Prisustvo Rubeše kao gradskog vijećnika u NO KK Zadar najizravniji je oblik uplitanja politike u rad kluba!”

Zadarski HDZ odgovorio je novom predsjedniku NO KK Zadar, Anti Rubeši, novim priopćenjem.

Prenosimo ga u cijelosti:

“U svojem, već nadaleko poznatom stilu poručuje da će svojim upravljanjem s nove funkcije „prekinuti praksu petljanja politike u klub“. Može li notornija glupost biti izrečena od te, marginalne političke stranke nekoć mladih, kada je samo prisustvo Rubeše kao gradskog vijećnika u Nadzornom odboru KK Zadar najizravniji oblik uplitanja politike u rad kluba?

Štoviše, ovo je prvi slučaj u povijesti kluba da je predsjednik Nadzornog odbora gradski vijećnik koji je, usput budi rečeno, u svojim izjavama često isticao da se politika ne treba miješati u rad kluba. Naravno, sve dok ON nije ta politika i sve dok se ON nije dočepao fotelje u klubu.

Predsjedniče Nadzornog odbora, je li to ta „struka“ koje su vam puna usta i koja bi trebala voditi klub u budućnosti? Kako je moguće da sada odjednom više nije potreban JAVNI NATJEČAJ za izbor sportskog direktora kluba? Možda zato što ste nekome već namijenili to mjesto? Je li to ta iznimna TRANSPARENTNOST koju svojim referencama tako vjerno utjelovljujete i tražite?

Vijećniče Rubeša, klub se ne vodi iz Medulićeve kako tvrdite, nego klub vode uprava i Nadzorni odbor, a to ste – Vi. Slijedeći Vašu logiku, možda bi točnije bilo reći da se klub vodi iz Vašeg kafića na Brodarici.”

FOTOGALERIJA Završio je 6. Tuna, Sushi & Wine Festival: Zadnju večer obilježili odresci tune s XXL roštilja Udruge mladih Puntamika

Foto: Bojan Bogdanić

Dvosatnim koncertom grupe Detour, pobjednikom ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala, stotinama porcija tunjevine i srdela s roštilja, te isto toliko sushija, u subotu navečer završio je ovogodišnji 6. Tuna, Sushi & Wine Festival.

Kako je organizator, Turistička zajednica grada Zadra, točnije profesor Renato Kraljev, koordinator zadužen za najvažniji, gastronomski dio Festivala i zamislio, završni je event bila prava fešta od ribe, prvenstveno one plave po kojoj su Zadar i njegova regija najviše poznati. Već ujutro, zadnji je dan TSW Festivala počeo s ribljim marendama, a pripremu je vodio mladi chef Klaudio Mrkić. Uz druga jela, Mrkić je pripremio grill tunu na kremi od paškog sira i motarom, a u tom i u svim drugim jelima svesrdno su mu pomagali učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar.

Đaci te strukovne škole bili su, kao i prethodnih dana, aktivni na svim kuharskim i uslužnim dijelovima Festivala pa je tako bilo i subotu. S XXL roštiljem s desecima kilograma odrezaka tune pridružila im se Udruga mladih Puntamika na čelu s predsjednikom MO Puntamika Nikom Marinom te veteranom Marinom Mirčetom, poznatim zadarskim veterinarom.
Puntamičani su ovom prigodom najavili veliku Puntamišku feštu ovoga ljeta koja se, zna se zašto, nije održala pune dvije godine. Uostalom kao ni Tuna, Sushi & Wine Festival.

Da su Zadrani prihvatili japansko jelo sushi dokaz je i veliki red koji se stvorio pred dijelom gastro stola na kojem su sushi roll motali majstori iz „Sushi by A’s Fresh Daily“. Dobro jelo je dobro jelo, bilo ono iz vlastite gastro tradicije ili je „uvezeno“ iz neke daleke zemlje.
Do kraja večeri planulo je više od tisuću pripremljenih porcija. Već u ponedjeljak će se znati ukupan prihod od ovogodišnjeg Tuna, Sushi & Wine Festivala koji će u obliku humanitarne donacije biti predan zadarskoj Ligi za borbu protiv raka i Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi.

U NINU SE OČEKUJU TISUĆE HODOČASNIKA U ponedjeljak svečana proslava svetkovine Gospe od Zečeva

U ponedjeljak, 23. svibnja u Ninu, jednom od najstarijih marijanskih svetišta u Hrvatskoj, svečano se slavi zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva.

Misno slavlje u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu u 11 h predvodi mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije.

Koncelebrirano misno slavlje u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Nakon tih misa će biti i procesija s Gospinim kipom kroz grad Nin kojega na tu petostoljetnu svetkovinu, osvjedočeni u Gospin zagovor, tradicionalno pohodi više tisuća hodočasnika iz svih krajeva Zadarske nadbiskupije.

ZAJEDNO, AKTIVNO, RAVNOPRAVNO! ZaPis i Udruga slijepih pozivaju na zabavno-književni razgovor u GKZD

Udruga ZaPis i Udruga slijepih Zadarske županije pozivaju na drugi (već tradicionalni) susret u dvorištu Gradske knjižnice u utorak, 24. svibnja u 18 sati.

Bit će to zabavno-književni razgovor slijepaca i pisaca. Možda i obratno, ako uzmemo u obzir da romane piše život, a pisci su uglavnom bokci i slično, stoji u najavi događanja.

Razgovor će voditi Mirjana Mrkela, osoba aktivna u obje spomenute udruge.

Među sudionicima bit će zapisovac Mario Padelin, osobito senzibilan za osobe s invaliditetom i Daniela Nižić, iskusna čitačica zvučnih knjiga, dok iz ekipe slijepih izdvajamo studente Ivu Lisicu i Josipa Milkovića te nagrađivane pisce kratkih priča Ivicu Božića i Josipa Laću.

Događanje se organizira u sklopu projekta Zajedno, aktivno, ravnopravno!