Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(VIDEO) PROJEKT EBTŠ Božićni bend 2021 – LJUBAV & SLOGA Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar

Objavljeno

-

Projekt EBTŠ Božićni bend 2021 – Ljubav & Sloga započeo je idejom profesorice Kristine Kojić Pavin. Od zamišljenog božićnog jinglea u suradnji profesorice Kristine Kojić Pavin i profesora Jakova Šute iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar s profesoricom Nadom Smoljan iz Glazbene škole Blagoje Bersa – Zadar, kao i učenika dviju zadarskih srednjih škola Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar i  Klasične gimnazije Ivana Pavla II., stvorena je originalna božićna pjesma uz scensku izvedbu.

Ideja projekta bila je stvaranje nečeg novog i kreativnog, poticanje učenika u glazbenom, umjetničkom izričaju u prigodi proslave Božića, velikoga kršćanskoga blagdana te završetka prvoga polugodišta školske godine 2021./2022. Osim stručnog, profesorskog poticanja kreativnosti učenika, afirmirala se želja učenika za stvaralačkim radom, u kontekstu čega su svi sudionici ovog projekta htjeli proširiti ugodno blagdansko raspoloženje i pridonijeti čaroliji Božića. Poslušajte ovu pjesmu koja će vas prožeti božićnim duhom.

Tekst pjesme pisale su učenice Magdalena Dražić i Nina Antonina. Glazbu je skladala profesorica Nada Smoljan iz Glazbene škole Blagoja Berse – Zadar, glavni vokali su učenice Magdalena Dražić i Nina Antonina. Prateći vokali su profesor Jakov Šuto, učenici Hrvoje Jurica, Lucija Pedišić, Petra Glavan i Niko Nikić. Za klavirom je profesorica Nada Smoljan, a na gitari je učenik Marko Bralić. Ton majstor je  Matej Mitrović iz Centra za kreativne industrije INOVAcija gdje je skladba i snimana. Cijeli projekt vodila je profesorica Kristina Kojić Pavin.

(Niko Nikić i Marko Bralić, učenici su Klasične gimnazije Ivana Pavla II., Hrvoje Jurica, Lucija Pedisić, Petra Glavan, Magdalena Dražić i Nina Antonina učenici su Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar.)

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ZADAR / ŽUPANIJA

VAŽNA OBAVIJEST IZ ZADARSKOG VODOVODA: U srijedu bez vode dio Tuđmanove, Polačišće, Zrinsko-frankopanska… Cijela Relja u problemu

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja radova tvrtke Lavčević d.o.o. prema projektu rekonstrukcije ul.Dr.Franje Tuđmana, dana 26.01.2022.godine (srijeda) u vremenu od 08:00 do 15:00 h bez vode biti će potrošači u ul.:

  • Dr. Franje Tuđmana od k.br.11 do k.br.15
  • Polačišće
  • Petra Svačića
  • Glagoljaška
  • Zrinsko Frankopanska
  • Trg kneza Višeslava  

Također se obavještavaju potrošači na gradskom području Relja, da može doći do otežane vodoopskrbe u navedenom vremeneskom periodu.

Tijekom radova cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Polačišće kod k.br.9.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ZA PRAVOVREMENO OTKRIVANJE BOLESTI U Općoj bolnici Zadar otvoren Centar za preventivnu medicinu

Objavljeno

-

By

“S neskrivenim zadovoljstvom obavještavamo Vas kako je u Općoj bolnici Zadar otvoren Centar za preventivnu medicinu”, priopćeno je danas iz OB.

U nastavku prenosimo cijelo priopćenje iz zadarske Bolnice:

“Benefiti ovakvog Centra za područje naše Županije pa i šire od toga nemjerljivi su u svakodnevnom nastojanju svih nas u pravodobnom prepoznavanju i otkrivanju bolesti koje onda osigurava i uspješnije liječenje koje dovodi do produljene i poboljšane kvalitete života, očuvane radne sposobnosti pojedinaca i zajednice, te smanjenja ukupnih troškova zdravstvene zaštite.

Centar za preventivnu medicinu Opće bolnice Zadar smješten je na 2. katu Poliklinike Zadar gdje je u ugodnom ambijentu uz suvremenu medicinsku opremu i vodeće stručnjake pojedine medicinske djelatnosti moguće obaviti preventivni sistematski pregled.

Opća bolnica Zadar dugi niz godina obavlja sistematske preglede i sudjeluje u Nacionalnim preventivnim programima ranog otkrivanja raka dojke, raka pluća, raka vrata maternice i raka debelog crijeva te je uključena u provedbu Programa preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Tijekom 2021. godine usprkos pandemiji SARS CoV-2  virusa i epidemiološkim mjerama obavilo se preko 3000 sistematskih pregleda.

Preseljenjem u nove prostorije na Poliklinici stvoreni su uvjeti za proširenje kapaciteta i obavljanje većeg broja usluga. Iz navedenih razloga u ponudi su novi paketi usluga koje mogu ugovoriti i fizičke osobe, što dosad nije bilo moguće upravo zbog ograničenih kapaciteta.

Ovisno o potrebama i interesu žitelja naše županije plan je proširivati ponudu usluga za koje postoje slobodni kapaciteti. Ukupan prihod ostvaren od ove djelatnosti bit će isključivo namjenski utrošen za poboljšanje uvjeta za smještaj i liječenje naših pacijenata.

Više informacija o paketima usluga, cijenama, naručivanju, radnom vremenu dostupno je na službenoj web stranici Centra za preventivnu medicinu.”

www.cpm.bolnica-zadar.hr

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

BUTKOVIĆ SA DUKIĆEM I LONGINOM Stotine milijuna kuna vrijedni infrastrukturni projekti za Zadar

Objavljeno

-

By

Foto: Božidar Kolega / Radio Zadar

Ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković sastao se danas sa zadarskim županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom Brankom Dukićem. Tema sastanka bili su prioriteti cestovnih i željezničkih pravaca u županiji.  

– U tijeku su izmjene i dopune prostornog plana Zadarske županije kojima su definirani prioriteti cestovnih i željezničkih pravaca u županiji kao i pomorskog i zračnog prometa. Osnovni cestovni prioritet je spoj grada Zadra sa spojem na autocestu Zadar 1, istaknuo je nakon sastanka ministar Butković

Razgovaralo se i o izmještanju ceste DC-306 kojim bi se rasteretio promet u zapadnom dijelu Zadra, cesta kojom u ljetnim mjesecima prođe preko 15 tisuća vozila dnevno.

Što se tiče lučke infrastrukture, radovi na rivi u Zadru uz luku u Tkonu i Luke Sali veliki su projekti koji se izvode uz pomoć europskog novca rekao je Butković.

Nakon godina pravnih borbi država će ući u posjed marine Zadar. Izjavio je to danas u Zadru ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković odgovorivši i što će biti s trenutačnim objavljenim natječajem za koncesiju marine Zadar.

Izvor: Radio Zadar

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu