Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

BRLOG BAR Po prvi put – CRAFT MARKET! Udružuju se buvljak scena i obrtnici. Evo detalja…

Objavljeno

-

Predbožićno izdanje – 23. prosinca 2021. od 11-19h

U nastavku donosimo najavu:

“Pozivamo Vas na mali, ali slatki Craft market u Brlog dvorištu na kojem će se po prvi put sresti i udružiti buvljak scena sa zadarskim i otočkim obrtnicima.

Imat ćete priliku da nađete neki zanimljiv komad vintage i second hand odjeće, a i možda pronađete jedinstvenu rukotvorinu za sebe ili druge, u čemu će Vam pomoći zadarska obrtnica Ana Garžina – obrt AGart izrada unikatnog nakita te dva otočka obrtnika, Marija Kureljić – obrt Miris Silbe izrada prirodne kozmetike i Mate Rančić – suveniri od maslinovog drveta.

Ideja je da se ovim prvim malim, a nadamo se uskoro tradicionalnim i većim Craft marketom podrži i Vašim doprinosom poveća održiva i cirkularna ekonomija te da zajedno podržimo tradicijske i umjetničke obrte u našoj sredini.

Također, obzirom da je predbožićno vrijeme i svi smo puni ljubavi i željni darivanja, imat ćemo i kutiju za donaciju građana za inicijativu i Udrugu Ljudi za ljude – pomoć stradalim obiteljima u potresu sa područja Banovine.

I za kraj, pripremili smo i za Vas darivanje na način da kupovinom proizvoda sa štandova ulazite u bubanj božićne tombole u kojoj Vas čekaju raznovrsne nagrade – izvlačenje pri samom kraju druženja.”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu