Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Devet brojki za deveto izdanje Wings for Life World Run utrke!

Objavljeno

-

Uoči 8. svibnja i svog devetog poglavlja, Wings for Life World Run nastavlja rušiti rekorde i pokazivati nam što je sve moguće kad se ujedine odlučni ljudi velikog srca.

Ne tako davno, 2014. godine započela je jedna zaista posebna sportska priča, zvana Wings for Life World Run. Utrka jedinstvenog formata u kojoj cilj dostiže natjecatelje postavila je jasan zadatak, učiniti ozljede leđne moždine izlječivima i brzo privukla stotine tisuća onih koji su jedva čekali uključiti se!

U mnogim zemljama, uključujući i Hrvatsku, Wings for Life World Run postao je najveća trkačka utrka kojoj se rado vraćaju svi njezini sudionici. A brojke koje stoje iza nje, nakon što smo ujedinjeni krenuli trčati za one koji ne mogu, danas su zaista impresivne.

Deveto izdanje omiljene nam utrke sve je bliže, 8. svibnja, a evo devet dokaza u brojkama koliko je Wings for Life World Run narastao u posljednjih sedam godina…

6

Europa, Azija, Afrika, Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Oceanija. Wings for Life World Run osvojio je sve kontinente ovog svijeta, osim Antarktike, a jednog dana će vjerojatno i nju! Što je najbolje, natjecatelji startaju svi u isto vrijeme, što znači da se spektakl odvija u gotovo svim vremenskim zonama, po noći i po danu, po kiši i po suncu, s čime se ne može pohvaliti niti jedna druga utrka.

195

Samo Olimpijske igre mogu reći da imaju sudionike iz više zemalja od Wings for Life World Runa! Zahvaljujući organiziranim utrkama, kao i trčanju uz aplikaciju, natjecatelji iz čak 195 različitih zemalja uključili su se u ovaj globalni humanitarni projekt, svjesni da stopostotna vrijednost startnina ide u zakladu Wings for Life, namijenjenu financiranju istraživanja ozljeda leđne moždine.

92

Ono što je nekoć bilo nezamislivo, odraditi više od 90 kilometra na stazi u jedno popodne, na Wings for Life World Run utrci već se dogodilo. Uspjelo je to natjecatelju u kolicima, Aronu Andersonu u Dubaiju 2017. godine, koji je po velikoj vrućini odradio 92,14 kilometara i postavio čudesan rekord utrke. Do danas je trijumfirao još dvaput, uključujući i posljednje izdanje te tako postao najuspješniji sudionik.

184 236

Počelo je skromno, ali dogurali smo u 2021. godini do impresivnih brojki. Naime, unatoč svim izazovima koji su pred nama u posljednje vrijeme, Wings for Life World Run narastao je do čak 184 236 sudionika na posljednjem izdanju, što je i apsolutni rekord. Više od 200 tisuća natjecatelja u 2022. godini? Ne bi bilo iznenađenje!

925 096

Wings for Life World Run približava se posebnoj brojci, kojoj ćemo svjedočiti 8. svibnja. Da, netko će postati milijunti natjecatelj na utrci, tko zna, možda i u Hrvatskoj. Više od 925 tisuća sudionika već smo imali dosad, što je u prosjeku više od sto tisuća na svakom izdanju, što ovu utrku čini jednom od najvećih na globalnoj trkačkoj sceni!

9 034 954

Na Wings for Life World Runu najvažnije je sudjelovati, jer trčanjem za one koji ne mogu činimo veliku stvar. Međutim, dati sve od sebe i rušiti vlastite rekorde također je veliki užitak. Baš zato smo zajedno pretrčali već više od 9 milijuna kilometara, što bi bilo više od 700 krugova planetom Zemljom, da smo trčali – u štafeti!

29 230 000

Svaki nastup na Wings for Life World Runu približava nas konačnom cilju, učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. A da bi se taj san pretvorio u realnost što prije, pomažu startnine i donacije. Dosad je prikupljeno više od 29 milijuna eura, a brojke će nastaviti rasti i u 2022. godini.

239

Nije pitanje hoće li ozljede leđne moždine postati izlječive, nego kada. Zahvaljujući sudjelovanju svih nas, zaklada Wings for Life mogla je do danas pokrenuti financiranje čak 239 kliničkih istraživanja, od kojih su neka već dala obećavajuće rezultate. David Mzee, koji je u Zugu 2019. godine na Wings for Life World Run utrci napravio svoje prve korake, dokaz je da se polako približavamo cilju.

5000

I da, nakon dva izdanja koja smo trčali isključivo uz pomoć aplikacije, napokon smo dočekali povratak zadarske Wings for Life World Run utrke. Točno u 13 sati, 8. svibnja, s Liburnske obale ponovo će zaljubljenici u kretanje zajedno jurnuti prema boljoj budućnosti, njih točno pet tisuća. Uz prekrasne dalmatinske krajolike i plavetnilo Jadranskog mora, čeka nas te svibanjske nedjelje još jedan istinski trkački užitak, koji će bez ikakve sumnje biti u potpunosti rasprodan!

Prijave za zadarsku utrku su OTVORENE, a oni koji se ne mogu pridružiti sudionicima na Liburnskoj obali ponovno će imati priliku trčati uz mobilnu aplikaciju.

Prijaviti se možete na www.wingsforlifeworldrun.com.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

ROK DO SRIJEDE Iz Grada objavljen poziv: Predložite kandidate za Nasmiješeno sunce 2022.!

Objavljeno

-

By

foto: Grad Zadar

Iz Grada Zadra objavljen je Poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada u akciji „Nasmiješeno sunce“ za 2020. godinu

Akcijom „Nasmiješeno sunce“ se nagrađuju najuspješniji u ostvarenju turističke sezone. Akcijom se ocjenjuje razina uređenosti turističko-ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti, kao i kvaliteta usluga koju pružaju, te se posebno ocjenjuje rad djelatnika u pojedinim segmentima usluge.

Pozivaju se fizičke i pravne osobe da podnesu svoje prijedloge za dodjelu nagrada u akciji „Nasmiješeno sunce“ za 2020. godinu.

Prijedlozi se mogu podnositi u sljedećim kategorijama:

1.     Najkvalitetniji ugostiteljski objekt:

·     restoran

·     konoba

·     caffe bar

·     noćni bar

2.     novi suvenir

3.     najljepše uređeni izlog trgovine

4.     najuređeniji balkon / vrt

5.     najuređenija benzinska postaja

6.     djelatnik godine

·     najbolji turistički vodič / informator

·     najbolji kuhar

·     najbolji konobar

·     najbolji prodavač

·     najbolji policajac / inspektor

·     najbolji čistač

·     najbolji djelatnik turističke agencije,

– najbolji spasilac na plaži.

Osim navedenih kategorija može se dati i prijedlog za dodjelu posebnog priznanja subjektima i institucijama za izniman doprinos u uspješnom odvijanju turističke sezone.

Prijedlozi se šalju e-mailom na gospodarstvo@grad-zadar.hr najkasnije do 30. studenog 2020. godine.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO Austrijska Neuroth slušna pomagala od sada i u Zadru

Objavljeno

-

By

Austrijska tvrtka Neuroth slušna pomagala od sada je dostupna i u Zadru, u Ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića, ili popularno – kod pijace. Otvorenjem slušnog centra u Zadru Neuroth je prisutan na ukupno 10 lokacija diljem Hrvatske. I zadarski slušni centar je opremljen najsuvremenijom tehnologijom kojom se određuje stupanj oštećenja sluha, a posebno educirani akustičari vode korisnike kroz postupak odabira slušnog uređaja i kasnije prilagodbe tijekom njegovog korištenja.

Otvorenjem 10. slušnog centra u Zadru Neuroth jača svoju tržišnu poziciju u jugoistočnoj Europi i uz planirana otvorenja doseže broj od ukupno 40 poslovnica na tržištima u regiji, te više od 260 u cijeloj grupi. Zanimljiva je podudarnost da je slušni centar u Zadru 10. Neurothov centar u Hrvatskoj upravo u godini u kojoj tvrtka obilježava 10 godina djelovanja u Hrvatskoj i 115 godina od osnivanja tvrtke u Austriji.

„Dolazak Neurotha u Zadar znak je još jednog našeg iskoraka prema korisnicima. Procjena je da u Hrvatskoj oko 10 posto populacije ima problem s oštećenjem sluha što može značajno utjecati na kvalitetu života osoba koje se moraju nositi s tim problemom. Gubitak sluha je nepovratan, ali se može usporiti ili u određenoj mjeri zaustaviti ako se reagira na vrijeme. Neuroth je pokretač pozitivnih promjena diljem Europe, a naša usluga dokazano može promijeniti život osobama koje se suočavaju ili će se suočiti s oštećenjem sluha. Slušni aparati koje imamo u ponudi su među tehnološki najnaprednijima na tržištu, mogu biti nevidljivi u uhu i regulirati se uz pomoć pametnih telefona. Sve to i još puno više korisnici mogu doznati na besplatnim testiranjima i tijekom Neurothovih Dana otvorenih vrata ne samo u Zadru, nego i u ostalim centrima u Hrvatskoj“, izjavila je direktorica tvrtke Neuroth u Hrvatskoj, Iva Franić.

Tvrtka Neuroth se već nekoliko godina zalaže za upotrebu dva slušna aparata, što je uobičajena praksa u razvijenijim zemljama EU-a. Osoba kod koje nije adekvatno riješen problem oštećenog sluha postupno se suočava s problemima poput društvene izolacije što dovodi do smanjivanja intelektualnih sposobnosti. U Neurothu vjeruju da se ovaj javnozdravstveni problem može spriječiti primjenom suvremene i dostupne usluge. Neuroth upozorava da je u posljednje vrijeme u Hrvatskoj došlo do daljnjeg opadanja prava pacijenata. Prvo je ukinuto pravo na baterije korisnicima pomagala, a zatim je podignuta granica za zanavaljanje aparata s pet na sedam godina. Posljednji i možda najteži udar je smanjenje vrijednosti doznake za slušno pomagalo jer je većina korisnika oslonjena na doznaku i vrlo teško odvaja dodatna sredstva za kvalitetnu slušnu amplifikaciju. Neuroth trenutno radi na nekoliko projekata kojima je cilj poboljšati prava korisnika, odnosno promijeniti postojeće prakse u skladu s filozofijom tvrtke koja poručuje – Bolje čuti, bolje živjeti.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVA TURISTIČKA INVESTICIJA U OKOLICI ZADRA Turisthotel ulaže više od 65 milijuna kuna u projekt novog ugostiteljsko – zabavnog centra na plaži

Objavljeno

-

By

Radi se o novom konceptu ugostiteljsko-zabavnih sadržaja koji će gostima pružiti vrhunska eno-gastro iskustva, opuštanje u VIP zoni s bazenima i sunčalištem te uživanje u atraktivnim glazbeno-scenskim događanjima

Zadarska turističko – ugostiteljska kompanija Turisthotel najavila je novu investiciju u vrijednosti većoj od 65 milijuna kuna u projekt novog ugostiteljsko – zabavnog centra na plaži u sklopu Zaton Holiday Resorta. Radi se o novom konceptu ugostiteljsko – zabavnih sadržaja u središtu resorta koji će gostima pružiti vrhunska eno-gastro iskustva, opuštanje u VIP zoni s bazenima i sunčalištem te uživanje u atraktivnim glazbeno-scenskim događanjima.

Na mjestu starog kompleksa zabavnog centra izgrađenog početkom 80-ih godina, niknut će tako novi, moderni objekt površine 4 tisuće kvadrata s različitim ugostiteljsko-zabavnim sadržajima te VIP zonom s 2 bazena i sunčalištem na krovu. U prizemlju objekta bit će smješten restoran s kuhinjom, dok će na vanjskom prostoru biti terase i pozornica za zabavna događanja. Na katu će se nalaziti dva otvorena bazena sa sunčalištem i lounge barom.

“Ovim projektom još jednom dokazujemo da smo, prije svega, orijentirani na ulaganja u kvalitetu. To je naš strateški imperativ za daljnji rast, ali i za dodatnu prepoznatljivost na domaćem i inozemnom tržištu. Sve naše dosadašnje investicije i velik broj zadovoljnih gostiju to i potvrđuju. Poseban naglasak u budućnosti želimo staviti i na održivost u poslovanju, ne samo kao preduvjet za postizanje poslovnih ciljeva, već i kao važan alat za stvaranje održivog razvoja i odgovornog korištenja prirodnih resursa bez negativnog utjecaja za okoliš kako bismo prirodu sačuvali za buduće generacije”, ispričala je Meri Matešić Sičić, predsjednica Uprave Turisthotela.

Ovaj projekt prihvaćen je i od strane Nadzornog odbora Turisthotela, kao i plan kapitalnih ulaganja za razdoblje od 2023. do 2028. godine, prema kojem ta kompanija u nadolazećem petogodišnjem razdoblju planira izgradnju novih te održavanje postojećih objekata i sadržaja u Zaton Holiday Resortu i u drugim destinacijama u kojima posluje.

Naime, planirana je i rekonstrukcija preostalih apartmana s 3 zvjezdice i njihovo podizanje na razinu 4 zvjezdice te izgradnja i uvođenje novih objekata i sadržaja u poslovanje Zaton Holiday Resorta. Taj razvojni ciklus trebao bi biti zaokružen AENONA PARKOM – novim kampom, hotelom i sportsko-zabavnim sadržajima u sjevernom dijelu resorta. Osim toga, u planu je i izgradnja hotela unutar zadarske gradske jezgre, na mjestu nekadašnjeg kina Pobjeda, te prenamjena Boutique Hostela Forum u hotel.

Turisthotel tvrtka je s pedeset godina dugom tradicijom u djelatnosti ugostiteljstva i turizma. U tih pola stoljeća poslovanja, Turisthotel je kontinuirano rastao i postao jedna od najvažnijih turističko-ugostiteljskih kompanija na zadarskom području, ali i u Hrvatskoj. Stalna ulaganja i unaprjeđenje usluga i sadržaja rezultirala su mnogobrojnim nagradama i priznanjima struke. Kao predvodnika trendova u kamping turizmu, danas Zaton Holiday Resort prepoznaju i najzahtjevniji gosti iz čitave Europe.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu