Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

NAJAVA IZ KONCERTNOG UREDA: Koncerti, program za djecu i radionica pjevanja

Objavljeno

-

Program za djecu

Zadarski vrtićanci otkrivaju Petra i vuka projekt je iznikao iz suradnje Koncertnog ureda Zadar sa Zadarskim komornim orkestrom, gdje se tri godine zaredom (2018., 2019. i 2020.) priređivala izvedba orkestralne suite Petar i vuk Sergeja Prokofjeva koja je postala simbol glazbenoga kazališta za djecu i mlade. Kako se ove godine iz epidemioloških razloga nije mogla realizirati živa izvedba s orkestrom pred 600 djece u velikoj dvorani HNK Zadar, tijekom studenog organizirala se projekcija u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, pred malim grupama od dvadesetak djece.

Osim projekcije, malim su se posjetiteljima čitale bajke, upoznalo ih se s glazbenim instrumentima, te im se organiziralo vođenje kroz stalnu izložbu „Šest salonskih priča – povijesni ambijenti Narodnog muzeja Zadar“. Projekt je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture i medija te u suradnji s Narodnim muzejem Zadar, Zadarskim komornim orkestrom, Glazbenom školom Blagoje Bersa, Gradskom glazbom Zadar i Kazalištem lutaka Zadar.

Program je posjetilo 300 djece iz zadarskih dječjih vrtića Blagovijest, Vrapčić, Potočnica, Maslačak, Golubica, Bambi, Jazine i Ciciban,  22 djece iz OŠ Šime Budinića, 20 polaznika dječjeg vrtića Pašman te 23 iz dječjeg vrtića Zvjezdice u Zemuniku Donjem.

Koncerti do kraja mjeseca

petak26. 11. na rasporedu je već tradicionalni Koncert profesora Glazbene škole Blagoje Bersa povodom Dana grada Zadra. Nastupaju Ivana Skroče, Blanka Aždajić Medić, Ivan Štorić (glasovir), Mihovil Buturić (orgulje), Lidija Ledinić (violončelo), Dražen Habuš (truba), Ivan Vihar, Hrvoje Šteko, Božena Lukin (gitara), Josip Marcelić (kontrabas) kao i Vokalni sastav BB: Nada Smoljan, Marjana Dušević, Silvia Magdalena Šimić, Dijana Penezić, Martina Lazar, Blanka Aždajić Medić, Dražen Habuš, Ivan Štorić i Jurica Šoša. Ulaznica za koncert više nema.

subotu, 27. 11. nastupa Elvis Stanić Group, jazz fusion skupina koja spaja mediteransku melodioznost tradicijske hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim tendencijama u jazzu. Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Koncert se održava uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija i u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem Zadar. Ulaznice.

Radionica tradicijskih pjesama u prosincu

Otvorene su prijave za Radionicu tradicijskih pjesama koja se održava 11. i 12. prosinca pod vodstvom Marte Kolege, multidisciplinarne umjetnice koja živi i radi na relaciji Zagreb-Zadar-Kali. Inspirira je tradicija pričanja priča i poezija, tradicijsko pjevanje i suvremena vokalna improvizacija, te suvremene transdisciplinarne izvedbene forme. Radionica je otvorena svim ljudima koji žele sudjelovati, bez obzira na prethodno pjevačko iskustvo.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

PODSJETNIK: Sutra bez vode dio Nina, u utorak Rendićeva i ulica M. Kombola u Zadru!

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG. u Ninu, dana 26.09.2022.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 17:00h bez vode biti će potrošači u ulici Bana Josipa Jelačića.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Bana Josipa Jelačića, kod kuć. br. 3.

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG. u Zadru, dana 26.09.2022.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

     Ivana Rendića

     Mihovila Kombola

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulicu Ivana Rendića, kod kuć. br. 19.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

LOŠE VRIJEME Pljuskovi s grmljavinom i olujno jugo sve do kraja tjedna!

Objavljeno

-

By

Danas promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom, a na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, lokalno i jače izraženim. Obilnija oborina očekuje se na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima, dok na istoku zemlje ponegdje može izostati. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u gorju ponegdje i jak, a na Jadranu umjereno do vrlo jako jugo, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 15 do 20, a na Jadranu od 21 do 24 °C.

U ponedjeljak promjenljivo do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu ili pljuskove s grmljavinom. Lokalno i obilnija oborina, osobito u Dalmaciji, a u noći i ujutro i u zapadnim predjelima. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, a na Jadranu umjeren jugozapadni i južni, u Dalmaciji ponegdje i jaki. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 14, a na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna uglavnom između 16 i 20, a na Jadranu 20 i 24 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenjivo, na kopnu i pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Češća i lokalno obilna oborina očekuje se na Jadranu i područjima uz njega, gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Vjetar većinom slab do umjeren južni i jugozapadni, u srijedu umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjeren južni i jugozapadni vjetar jačati u utorak, a u srijedu okrenuti na prolazno jak sjeverni i sjeverozapadni. Temperatura zraka bez veće promjene, danju mjestimice malo niža te i dalje ispod prosjeka za početak jeseni.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu