Connect with us

Sport

ATLETIKA U Sv. Filipu i Jakovu održano Županijsko prvenstvo u krosu. Ovo su prvaci…

Objavljeno

-

U nedjelju je u Svetom Filip i Jakovu održano 19. Prvenstvo Zadarske županije u krosu na kojem je sudjelovalo stotinjak atletičara iz sedam atletskih klubova s područja Zadarske županije. Domaćin natjecanja bio je Atletski športski klub Rogovo – Sveti Filip i Jakov uz čije su predstavnike nastupili i članovi Atletskog kluba Biograd, Atletskog klub Alojzije Stepinac Zadar, Atletskog športskog kluba Zadar, Kluba atletskih veterana Zadar, Atletskog klub Festina Lente Zadar i Triatlon kluba Zadar.

Najuspješniji klub sa 17 osvojenih odličja bio je AK Alojzije Stepinac, AŠK Zadar ih je osvojio 12, AK Biograd osam, AŠK Rogovo tri, a TK Zadar jednu.

AK Alojzije Stepinac ima i najviše županijskih prvaka – sedam. AŠK Zadar je osvojio šest zlatnih odličja, Biograd četiri, a AŠK Rogovo i Triatlon klub Zadar po jedno.

Prvaci Zadarske županije su:

Seniorke i veteranke (3000 m) – Vanja Petrović – AK Alojzije Stepinac
Djevojčice 2002-2005 (1500 m) – Karla Kožul – AŠK Zadar
Djevojčice 2006-2007 (1000 m) – Tamara Jurešić – AŠK Zadar
Djevojčice 2008-2009 (800 m) – Dora Krpeta – AŠK Zadar
Djevojčice 2010 (700 m) – Franina Bratović – AŠK Zadar
Djevojčice 2011 (600 m) – Cvita Nekić – AŠK Zadar
Djevojčice 2012 (400 m) – Chiara Čiklić – AK Alojzije Stepinac
Djevojčice 2013 (300 m) – Vita Gambiraža – AK Alojzije Stepinac
Djevojčice 2014 (200 m) – Vita Šarić – Biograd
Djevojčice 2015 i mlađe (100 m) – Nikol Pavić – Triatlon klub Zadar
Seniori i veterani (5000 m) – Željko Birkić – AŠK Rogovo
Dječaci 2006-2007 (1000 m) – Emilio Pucar – AŠK Zadar
Dječaci 2008-2009 (800 m) – Bartol Morožin – Biograd
Dječaci 2010 (700 m) – Dorijan Jurešić – AK Alojzije Stepinac
Dječaci 2011 (600 m) – Filip Matijević – Biograd
Dječaci 2012 (400 m) – Nikola Magaš – AK Alojzije Stepinac
Dječaci 2013 (300 m) – David Gambiraža – AK Alojzije Stepinac
Dječaci 2014 (200 m) – Leo Pelicarić – Biograd
Dječaci 2015 i mlađi (100 m) – Jakov Torbarina – AK Alojzije Stepinac

Medalje i pehare najboljima podijelili su predsjednik AK Rogovo Ivan Pikunić i bivši predsjednik kluba Jakov Baričić.

 

Sport

ZAVRŠENI UPISI / 9. listopada s radom kreće besplatna univerzalna sportska škola u Zadru. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

-

By

Iz Grada Zadra obavijest o završetku upisa i početku rada besplatne univerzalne sportske škole za djecu u Zadru koja se financira iz proračuna Grada Zadra. Prenosimo je u cijelosti:

Završeni su upisi u program Univerzalne sportske škole za sportsku godinu 2023./2024. Škola kreće s radom 9. listopada 2023. u sportskoj dvorani Klasične gimnazije Ivana Pavla II i u sportskim dvoranama Sportskog centra Ravnice. 

Ovaj program besplatne univerzalne sportske škole za djecu čiji roditelji ostvaruju pravo na doplatak za djecu jedan je od proračunskih prijedloga NL Enia Meštrovića,  a dodatno je proširen za ostalu djecu predškolskog i školskog uzrasta koja nisu uključena u sportske aktivnosti kroz rad sportskih klubova ili društava. 

Sukladno pristiglim prijavama, za ukupno 187 djece, rad je organiziran u skupinama za dob od 4 do 6 godina (111 polaznika); od 7 do 9 godina (58 polaznika) i od 10 do 12 godina (18 polaznika).

Za potrebe rada s djecom angažirana su tri trenera koji će provoditi treninge kroz rad u 4 skupine od 4 do 6 godina i tri skupine od 7 do 12 godina. Treninzi su svakog radnog dana od 16 do 18 sati, srijedom od 10 do 11 sati i subotom od 9 do 12 sati.

Cilj programa Univerzalne sportske škole je uključivanje što većeg broja najmlađih u sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnoga tjelesnog vježbanja. Djeca pod stručnim nadzorom kineziologa, igrajući se na zanimljiv i za njihovu dob pedagoški i kineziološki primjeren način, uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova.

 
Nastavi čitati

Sport

KIDS’ ATHLETICS / Najmlađi limači OŠ Zadarski otoci i AK Alojzije Stepinac udružili snage, kod starijih slavio AŠK Zadar

Objavljeno

-

By

Povodom Europskog tjedna sporta na terenima Sportskog Centra Višnjik održano je jesensko Prvenstvo Zadarske županije u Kids’ Athletics na kojem je sudjelovalo osamdesetak malih atletičara iz Biograda i Zadra.

U kategoriji mlađih limača pobijedila je mješovita ekipa Osnovne škole Zadarski otoci i Atletskog kluba Alojzije Stepinac. Drugoplasirani su bili limači iz Atletskog kluba Olympionik dok su treće mjesto osvojili mali atletičari iz Atletskog kluba Biograd.

U kategoriji starijih limača slavila je ekipa Atletskog športskog kluba Zadar ispred ekipe Nepobjedivi (Atletski klub Alojzije Stepinac) i ekipe AŠK Zadar 2. Četvrto mjesto osvojila je ekipa Munjeviti iz AK Olympionik.

Ovo je natjecanje označilo početak jesenskog dijela natjecanja za najmlađe na prostoru Zadarske županije. Uskoro nas očekuje Prvenstvo Dalmacije u krosu za sve uzraste, kojeg također organizira Atletski savez Zadarske Županije. Prvenstvo će se održati u šumi Musapstan u subotu 14. listopada 2023. godine.

Dodajmo kako će atletičari Atletskog kluba Alojzije Stepinac ovaj vikend, točnije u subotu 7. listopada, nastupiti na 5. Otvorenom prvenstvu Grada Dubrovnika u atletici, natjecanju kojeg tradicionalno pohode i u kojem uvijek ostvaruju dobre rezultate.

 
Nastavi čitati

Sport

KARIN DONJI, SUBOTA: 24. Kup Karinskog i Novigradskog mora. Donosimo propozicije i program natjecanja…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Dana 07. listopada 2023. godine u Karinu Donjem – plaža održava se tradicionalno natjecanje u športskom ribolovu panulom pod nazivom „XXIV KUP KARINSKOG I NOVIGRADSKOG MORA“.

Istog dana održati će se također i Natjecanje u lovu štapom sa obale za kategoriju U – 12 i kategoriju U – 16.

Detalje pregledajte u nastavku:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu