Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ČESTITKE Gradonačelnik Dukić primio brončanog zadarskog hrvača Roka Striku

Objavljeno

-

Povodom osvajanja brončanog odličja na  natjecanju u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzrast kadeta u kategoriji do 80 kilograma koje se održavalo u gradu Xanthi u sjevernoj Grčkoj, pod nazivom „Prvenstvo Balkana“, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima, pročelnicom za kulturu i sport, Dinom Bušić i pomoćnicom pročelnice, Snježanom Jurinić, primio je zadarskog hrvača Roka Striku i trenera Vladimira Menčika iz Hrvatskog kluba Zadar.

Roko Strika nastupio je u sastavu hrvatske kadetske hrvačke reprezentacije, a kako je objasnio trener Vladimir Menčik radi se o najvećem rezultatu za Hrvački klub Zadar i to na međunarodnoj sceni:

– Ovo je najveći uspjeh u povijesti Hrvačkog kluba Zadar. Jako smo sretni i ponosni na našeg Roka koji je na najbolji mogući način prezentirao svoj klub i državu, kazao je ovom prigodom trener Menčik te naglasio da su ovi rezultati pokazatelj sustavnog rada u klubu i treninga koje Roko provodi u posljednjih devet godina kao član Hrvačkog kluba Zadar.

– Trudimo se i radimo svakodnevno i s obzirom da smo mladi klub bez problema možemo parirati puno iskusnijim klubovima iz drugih hrvatskih gradova. U protkelih devet godina jako smo puno napravili i brončana medalja je rezultat toga, istaknuo je Roko Strika kojemu je ovo bio debitantski nastup na ovakvim velikim turnirima, a isto tako je bio i najmlađi u navedenoj uzrasnoj kategoriji.

Gradonačelnik Dukić čestitao je Roku na postignutom uspjehu dodajući kako je Grad kroz resorni odjel od prvoga dana uz klub te će ga pratiti i dalje kako bi mogao ostvarivati visoke rezultate i u budućnosti.

– Osim što je odličan hrvač Roko je i odličan učenik drugog razreda gimnazije Jurja Barakovića, a svojim ponašanjem svijetli je primjer cijeloj svojoj generaciji kao i svim mlađim polaznicima našeg kluba, kazao je trener Menčik.

Strika i Menčik zahvalili su Gradu Zadru na praćenju i pomoći dosadašnjem razvoju i radu kluba uz uvjerenje u daljnju suradnju.

Na natjecanjima  „Prvenstvo Balkana“ i „Prvenstvo Mediterana“ sudjelovale su zemlje koje pripadaju tako zvanom Balkanskom i Mediteranskom dijelu Europe i Mediterana: Bugarska, Egipat, Albanija, Rumunjska, Moldavija, Srbija, Grčka, Kosovo, Turska, Makedonija i Hrvatska.  Hrvatska hrvačka reprezentacija sudjelovala je na oba natjecanja u ženskoj i muškoj konkurenciji.

 

Galerije

FOTOGALERIJA Arheološki muzej izložba “Tajne šivanih brodova antičke luke u Zatonu kod Nina”

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Rapska ulica u srijedu bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 01.12.2021. godine (srijeda) u vremenu od 09:00do 13:30h  bez vode biti će potrošači u Rapskoj ulici.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Rapskoj ulici kod kć.br. 12 A.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Ponedjeljak na zadarskom Adventu

Objavljeno

-

By

Foto: Bojan Bogdanić
 
Nastavi čitati

U trendu