Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

NAJVIŠE U SPLITU I ZADRU! Novi rekord: Više od milijun Poljaka u Hrvatskoj ove godine

Objavljeno

-

U Hrvatskoj je tijekom ovog vikenda premašena brojka od milijun turističkih dolazaka s tržišta Poljske, čime 2021. godina postaje rekordna po ostvarenim dolascima poljskih gostiju, izvijestila je Agnieszka Puszczewicz, direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj. Naime, tijekom cijele 2020. godine u Hrvatskoj je s poljskog tržišta ostvareno 672.000 dolazaka, dok je tijekom rekordne 2019. godine s ovog tržišta ostvareno oko 970.000 dolazaka.

„Izuzetno nas veseli ovaj rezultat kojim su Poljaci ponovno dokazali da su veliki prijatelji i ljubitelji Hrvatske. Puno im hvala na ukazanom povjerenju i odabiru hrvatskih destinacija te sam sigurna kako će određeni broj njih posjetiti Hrvatsku i tijekom ovog jesensko zimskog razdoblja čime će se rekordni rezultati dodatno učvrstiti“, izjavila je direktorica Puszczewicz.

Odličan rezultat s tržišta Poljske komentirao je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, koji je naglasio kako postavljanje rekorda u godini obilježenoj globalnom pandemijom korona virusa predstavlja iznimno postignuće. „Poljaci se u ovoj godini, osim po realiziranim dolascima, ističu i po realiziranim noćenjima. Naime, s ovog smo tržišta u dosadašnjem dijelu godine ostvarili više od 6,6 milijuna noćenja čime Poljska zauzima visoko treće mjesto inozemnih tržišta s kojih smo ostvarili najveći promet, odmah iza vodeće Njemačke i Slovenije. Sigurni smo u nastavak pozitivnih trendova i snažan doprinos poljskog tržišta u rezultatima koji će obilježiti hrvatski turizam u narednim godinama“, poručio je direktor Staničić, pritom uputivši iskrene čestitke kolegici Puszczewicz na rekordnim rezultatima.

Dodajmo kako je u Hrvatskoj, prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu godine ostvareno 1.000.450 dolazaka i 6.631.398 noćenja poljskih gostiju. Navedeno u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 49 posto u dolascima i 45 posto u noćenjima, dok u odnosu na isto razdoblje 2019. godine navedeno predstavlja rast od 4 posto u dolascima i 8 posto u noćenjima.

Pritom su poljski gosti najviše noćenja ostvarili u Splitsko-dalmatinskoj (2.549.940 noćenja), Zadarskoj (940.671 noćenja) i Istarskoj županiji (925.499 noćenja), a gledajući prema smještajnim objektima najviše su noćenja ostvarili u objektima u domaćinstvu (4.145.121 noćenja), kampovima (937.037 noćenja) i hotelima (769.495 noćenja).   

 

Galerije

FOTOGALERIJA Arheološki muzej izložba “Tajne šivanih brodova antičke luke u Zatonu kod Nina”

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Rapska ulica u srijedu bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 01.12.2021. godine (srijeda) u vremenu od 09:00do 13:30h  bez vode biti će potrošači u Rapskoj ulici.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Rapskoj ulici kod kć.br. 12 A.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Ponedjeljak na zadarskom Adventu

Objavljeno

-

By

Foto: Bojan Bogdanić
 
Nastavi čitati

U trendu