Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Edi Karuc: “Više od 95 posto bolesnih na covid-odjelu nije cijepljeno”

Objavljeno

-

Broj oboljelih proteklih tjedana raste i u Zadarskoj županiji.

Jučer je 38 novozaraženih i jedan preminuli. Tešku kliničku sliku sve češće imaju i mlađi pacijenti.

Na covid-odjelima zadarske i biogradske bolnice na liječenju je 36 pacijenata, a zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar Edi Karuc, dr. med., rekao je u HRT-ovu središnjem Dnevniku kako je, prema podacima od danas u 18 sati, u jedinici intenzivnog liječenja (JIL) u OB-u Zadar šestero bolesnika na respiratoru.

“Kliničke slike nisu se promijenile ni u jednom valu kroz koji smo prošli”

“Bolesnici su svih dobnih skupina, najstarija bolesnica je 1942. godište, a najmlađi je 1962. godište. To su sad nešto starije populacije, za razliku od prije, recimo, 15-ak dana, kada je čak negdje oko 30 posto bolesnika koje smo imali u JIL-u bilo mlađe od 50 godina”, rekao je Karuc. 

Dodao je kako se kliničke slike nisu promijenile ni u jednom dosadašnjem valu.

“U JIL dolaze najteži bolesnici. Njihovi glavni simptomi i problemi su respiratorni, odnosno, oni imaju osjećaj gušenja, pada im razina kisika u krvi”, rekao je Karuc.

Karuc je rekao i kako ima dojam da krivulja četvrtog vala nije toliko strma kao one prethodnih valova.

Više mlađih pacijenata s težim kliničkim slikama

U ovome valu više je mlađih pacijenata s težim kliničkim slikama, jedan 33-godišnjak prije nekoliko je dana preminuo u zadarskoj bolnici. Karuc je istaknuo da se javljaju i bolesnici koji dotad nisu imali nikakav komorbiditet, koji su dosta često zdravi. Rekao je da je preminuli 33-godišnjak bio zdrav, čak je bio i sportski tip.

“On nije bio cijepljen, ni od ovih šest koje sad imamo nitko nije cijepljen. Od svih ovih drugih bolesnika koji su na covid-odjelu, više od 95 posto njih nije cijepljeno”, dodao je.

Također je naveo da su u OB-u Zadar od 1. siječnja do 27. rujna primljena 943 bolesnika zaražena covidom te da je od toga samo njih 24 bilo cijepljeno.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Zimski đir gradom

Objavljeno

-

By

IMG_0082

Image 1 of 72

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

HVIDR-a ZADAR: Osvojeni pehari sa Sportsko rekreativnih igara u Poreču

Objavljeno

-

By

Proteklog vikenda, 26.-28.11.2021.g. održane su Sportsko rekreativne igre državne razine Hrvatskog paraolimpijskog odbora I državno natjecanje u šahu u Poreču.

Zbog pandemije i poštivanja svih epidemioloških mjera, zadarske ekipe su nastupile sa malo manjim brojem sportaša nego inače, tako da je na natjecanju nastupilo 16 sportaša ispred Športskog saveza osoba s invaliditetom Zadarske županije u četiri discipline: boćanje, elektronski pikado, viseća kugla i šah.

“Ipak, ni ovi posebni uvjeti nisu spriječili naše boćare da se vrate kao državni prvaci sa dva pehara koja su osvojili za prva mjesta u parovima i u trojkama na čemu im posebno čestitamo.

Čestitamo i svim ostalim natjecateljima na uloženom trudu i predstavljanju našeg Saveza i Udruge HVIDR-a Zadar”, stoji u priopćenju zadarske HVIDR-e.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROJEKT BRENDIRANJA Grad Zadar poziva građane na popunjavanje on-line upitnika

Objavljeno

-

By

Grad Zadar provodi istraživačke aktivnosti projekta brendiranja, u koju svrhu je danas građanima upućen i sljedeći poziv:

“Poštovani građani i građanke,

pozivamo Vas da ispunite on-line upitnik i svojim odgovorima direktno pridonesete provedbi istraživačkih aktivnosti projekta brendiranja s ciljem stvaranja komunikacijskog sustava koji će pomoći uspostavljanju i razvoju kulturnog identiteta grada.

Realizacija projekta odvija se kroz UO za kulturu i šport te se realizira kroz istraživačke aktivnosti. Aktivnost je predviđena Planom razvoja kulture Grada Zadra 2019. – 2026. kroz strateški cilj Ojačati vidljivost kulture prema ciljanim skupinama i cilj Jačanje grada Zadra kao kulturnog središta.”

Upitniku do kraja ovog tjedna možete pristupiti na sljedećem linku:

https://limesurvey.srce.hr/275323?lang=hr

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu