Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

LUČKA UPRAVA ZADAR: Objavljen izvještaj o dosad izvedenim radovima na rekonstrukciji ribarske luke Gaženica

Objavljeno

-

Iz Lučke uprave Zadar Izvještaj o izvedenim radovima na rekonstrukciji ribarske luke Gaženica do 30. rujna 2021. godine.

Evo što donosi:

Obala i travel lift
Nema promjena u odnosu na zadnji izvještaj, čekaju se preostali odbojnici, bitve i izrađuje ograda.

Manipulativni i servisni prostor, prometnice, zelene površine
Završeni su i svi AB i zidarski radovi na izradi portirnice, postavljena ulazna vrata. Preostaje samo unutarnje uređenje.
Završeni su svi ogradni zidovi, postavljene sve betonske žardinjere te su ispunjene planiranim materijalom i plodnom zemljom. Kameni nasip oko žardinjera je završen i izrađena sva okna vrtnih hidranata.
Veći dio radova druge faze je završen ili u završnoj fazi.

Skladište i pomoćni prostori
Čelična konstrukcija je u fazi nanošenja završnog sloja boje te je započela doprema na gradilište i početak montaže.
Radovi na pomoćnom objektu i konfiskatu su u završnoj fazi, izveden je cementni estrich, postavljeno podno grijanje, dio strojarskih instalacija je odrađen ili u pripremi. Postavljena su protupožarna vrata.

Ukupno je u sklopu projekta Građevinski radovi na modernizaciji i proširenju ribarske luke Gaženica do 30.09.2021. godine, realizirano 63% ugovorenih radova.

Fotogaleriju tijeka radova na dan 04.10.2021. godine možete pogledati ovdje.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA “Pakao” još danas, lakše ćemo disati već od ponedjeljka. Do Velike Gospe temperature ispod 30°C

Objavljeno

-

By

Na Jadranu danas pretežno sunčano. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te malu vjerojatnost za kišu ili lokalni pljusak, uglavnom popodne u dalmatinskom zaobalju. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na moru umjerena i jaka bura, mjestimice na udare i olujna, koja će sredinom dana malo oslabjeti. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti između 26 i 31, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 32 do 35 °C.

U ponedjeljak barem djelomice sunčano, na kopnu povremeno uz više oblaka. Kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom mogući su ponajprije u unutrašnjosti, ali se mjestimice ne mogu isključiti ni duž obale. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena do jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, popodne u Dalmaciji sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 22 do 27 °C. Najviša dnevna od 25 do 30, na Jadranu od 29 do 33 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano i ne posve stabilno. Uz više oblaka ponajprije je na kopnu moguće malo kiše ili poneki pljusak praćen grmljavinom, a od ponedjeljka se ne može isključiti ni u Dalmaciji. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjerena bura, mjestimice i jaka, pod Velebitom povremeno s olujnim udarima. Temperatura zraka niža, na kopnu osjetno.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Večeras u Bibinjama tradicionalna smotra folklora

Objavljeno

-

By

Večeras na Trgu Sri sela u Bibinjama s početkom u 20:30 sati održat će se tradicionalna smotra folklora. U organizaciji KUD Ivan Goran Kovačić – Bibinje, u cjelovečernjem programu predstavit će se niz kulturno-umjetničkih društava iz Zadarske županije, ali i ostatka Hrvatske. Ova prekrasna inicijativa za očuvanjem i predstavljanjem bogate lokalne, regionalne pa i nacionalne kulturne baštine okupit će brojne ljubitelje folklornog izričaja.

– Ovaj događaj iz godine u godinu pokazuje svo bogatstvo naše narodne baštine, čuvajmo, slavimo naše narodno blago, kulturu i običaje – poručio je organizator i predsjednik KUD-a I. G. Kovačić Šime Šimunić, koji nažalost zbog zdravstvenih razloga neće nastupiti sa svojim ˝Veselim Bibinjcima˝, no kako kaže ponosan je kada vidi mlade koji nastavljaju tradiciju.

Večeras na 17. Večeri folklora nastupit će 8 čuvara kulturne baštine svojega kraja: KUD “Carza” – Poličnik, KUD “Bokolje” – Dobropoljana, KUU “Kveštura” – Diklo, IPS “Sokolovi Ravni Kotari” – Slivnica, KUU ˝Fortuna˝ – Ražanac, KUD ˝Dicmo˝ – Dicmo, KUD ˝Družina˝- Pag, te domaćini KUD “Ivan Goran Kovačić” – FS “Veseli Bibinjci”. Poseban gost bit će već tradicionalno uvijek interesantan i originalan bibinjski pjesnik Ante Sikirić.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu