Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SVJETSKI DAN UČITELJA Čestitka župana Longina: “Vaš je poziv jedan od najljepših na svijetu”

Objavljeno

-

U povodu Svjetskog dana učitelja, župan Božidar Longin uputio je pismo učiteljicama i učiteljima u Zadarskoj županiji u kojem je naglasio važnost njihovog poziva.

„Drage učiteljice i učitelji,

povodom Svjetskog dana učitelja želim vam uputiti svoju iskrenu čestitku.

Prenijeti vještine i znanje mladim ljudima je nimalo jednostavna i iznimno odgovorna zadaća. U njenom obavljanju nailazite na niz prepreka i teških izazova. Kako se uspješno s njima nosite, dokazali ste i u ovoj pandemiji koronavirusne bolesti. Provodili ste nastavu na daljinu svladavši tehnologiju, bili ste dostupni svojim učenicima gotovo 24 sata dnevno, a danas i dalje kvalitetno radite uz sve epidemiološke mjere koje nije jednostavno provoditi.

Znam da sve to radite jer vaš posao i nije posao, on je poziv. Jedan je od najljepših na svijetu jer imate mogućnost utjecati na oblikovanje stavova djevojčica i dječaka koji pred vašim očima izrastaju u zdrave, ambiciozne i odgovorne mlade ljude na kojima počiva budućnost naše Domovine.

Činjenica da vaš trud i vaša uloga ponekad ostaju neprepoznati, siguran sam, ne utječe ni na vašu motivaciju, a ni na kvalitetu vašega rada. Ona zdrava znatiželja i želja za znanjem mladih ljudi koji svakoga dana sjede pred vašim katedrama i u čijim životima upisujete neizbrisive tragove, ono je što vas potiče da ne posustanete. Njihov uspjeh najveća je nagrada za uložen trud.

Zahvaljujući vam što ste odabrali baš svoj poziv, iskreno vam želim puno ustrajnosti i snage za rad s budućim generacijama te još jednom čestitam Svjetski dan učitelja.“, stoji u čestitci župana Longina.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

Tragičan kraj potrage, pronađeno tijelo nestalog muškarca

Objavljeno

-

By

U moru kod Paškog mosta noćas je nestao 29-godišnji ribar nakon što se prevrnulo brodica u kojoj su se nalazila četvorica mladića. Tri su se uspjela spasiti, a tijelo četvrog pronađeno je u subotu kod Paškog mosta na osam metara dubine, javlja Zadarski list.

Kako neslužbeno doznaje Zadarski list, četvorica mladića isplovila su sinoć iz naselja Rtine. Do nesreće je došlo kod Rta Tanka nožica, kada se prevrnula brodica, a mladići su pali u more.

Podsjetimo, ovo je već drugi slučaj nestanka ribara u Zadarskoj županiji u svega nekoliko danas. Već peti dan traga se za ribarom koji je nestao u Vrsima nakon što je išao podići mreže.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

12. PROSINCA / U prodaji ulaznice za božićni gospel koncert u HNK Zadar

Objavljeno

-

By

HNK Zadar najavljuje nadolazeći  BOŽIĆNI KONCERT koji će se održati u utorak, 12. prosinca u 20 sati.

Božićni gospel koncert Hrvatskog narodnog kazališta Zadar donosi pravo blagdansko ozračje i radost svim ljubiteljima glazbe. Pridružite nam se na nezaboravnom glazbenom doživljaju uz izvođenje najvećih božićnih gospel hitova u izvedbi američkog sastava GOSPEL VOICES FAMILY.

Ulaznice su u online prodaji u sustavu Eventim.hr https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/gospel-voices-family-usa-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-628208/event.html i na blagajni HNK Zadar ( subotom od 11 do 13 sati, a radnim danom od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.)

Cijena ulaznice iznosi 15 eura.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SATIRIČKO KAZALIŠTE KEREMPUH / U ponedjeljak u HNK Zadar hit komedija “Kako druga polovica voli”

Objavljeno

-

By

U ponedjeljak, 11. prosinca u HNK Zadar s početkom u 20 sati pogledajte hit komediju Satiričkog kazališta Kerempuh, KAKO DRUGA POLOVICA VOLI u režiji Filipa Detelića.

IGRAJU: Filip Detelić,  Nataša Kopeč, Mia Anočić Valentić, Marko Hergešić, Josipa Anković i Matija Šakoronja.

Kako druga polovica voli je komedija jednog od najplodnijih i najizvođenijih suvremenih dramskih pisaca – Alana Ayckbourna koji je napisao preko 80 kazališnih djela te osvojio najuglednije kazališne nagrade.

Ovaj suvremeni vodvilj, u brzom ritmu, uz upečatljive karaktere i niz komičnih obrata, vodi junake predstave u kaos iz kojeg će se uzalud pokušati izvući, propadajući sve dublje u živo blato svojih ljubavnih odabira.

Ova predstava  koja osvaja publiku gdje god da se izvodi, propituje čvrsto zadane društvene norme malograđanskih okvira te njima suprotstavljenu ljubavnu vatru.

Koliko smo uopće originalni i neponovljivi ili živimo u strogo utabanim stazama vrteći se u krug kao zamorci noću u svojim sumornim kavezima?

Mogu li strast i želja opstati u rutini predvidive svakodnevice? Odgovor je da mogu, ali ne nužno prema vlastitom partneru…

Ulaznice za predstavu su u online prodaji u sustavu Eventim.hr https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/kako-druga-polovica-voli-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-628294/event.html

i na blagajni HNK Zadar. Cijena ulaznice iznosi 12 eura.  Radno vrijeme blagajne od 11 do 13 sati i na dan izvedbe od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.

https://www.hnk-zadar.hr/hr/predstava/kako-druga-polovica-voli/344

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu