Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

POČINJE NOVA ŠKOLSKA GODINA Županovo pismo učenicima: “Prošle dvije godine bile su teške za vas, vaše učitelje i roditelje. Jako sam sretan jer se vraćate u učionice”

Objavljeno

-

Povodom početka nove školske godine, župan Božidar Longin uputio je tradicionalno pismo učenicima.

Donosimo ga u nastavku:

„Drage učenice i učenici,

na početku smo još jedne školske godine.

Prošle dvije bile su vrlo teške i za vas, i za vaše učitelje, i za vaše roditelje. Prvi put svijet se našao u situaciji da je jednostavno morao stati. Pred svima nama pojavio se izazov kako dalje živjeti. Svima je bilo teško, osobito onima koji rade u zdravstvenom sustavu, no čini mi se da je baš vama, djeci i mladima, vjerojatno bilo najteže. Vi se imate potrebu družiti sa svojim vršnjacima, u fazi ste kad vam prijatelji znače najviše na svijetu, a bili ste prisiljeni veliki dio vremena viđati ih samo preko ekrana.

Online škola donekle je uspjela održati kontinuitet vašeg školovanja, no siguran sam da ćete se ipak složiti kako je samo nastava uživo, u učionici, ona prava i najbolja nastava.

Baš stoga jako sam sretan što su epidemiološke mjere dopustile da se ove školske godine vratite u svoje učionice, gledate i slušate svoje učitelje i profesore uživo, družite se sa svojim kolegama i prijateljima i u punom smislu živite ono od kolijevke do groba najljepše đačko doba. Znam, sada mi ne vjerujete i mislite u sebi kako su najbolji dio školovanja ipak školski praznici, no kada odrastete, shvatit ćete koliko je istine u toj staroj narodnoj izreci. 

Zato vas pozivam da budete mudri i iskoristite vrijeme školovanja na najbolji mogući način. Poslušajte svoje učitelje i profesore, istražujte, propitkujte ih, uvijek tražite više, ne ustručavajte se biti znatiželjni.

2021. godina proglašena je godinom čitanja u Hrvatskoj stoga što više čitajte jer čitanje, osim što vam donosi informacije, potiče maštu i bogati vaš rječnik, uči vas gramatici i pravopisu i otvara vam mnoge nove svjetove.

Zadaća nas odraslih jest uložiti što više u vaše obrazovanje, jer to je ulog u budućnost, a vaša je zadaća biti prije svega biti pošteni, odgovorni i marljivi pojedinci koji će usvojiti što više znanja i vještina, ali i prave moralne vrijednosti, i s takvom prtljagom nastaviti svoj put u svijet odraslih.

Svima vama, osobito prvašićima koji prvi put ulaze u školske klupe, ali i svim vašim učiteljima i profesorima želim uspješnu, zabavnu i veseljem ispunjenu školsku godinu 2021./2022. Sretno!“, poručio je župan Longin.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

Tragičan kraj potrage, pronađeno tijelo nestalog muškarca

Objavljeno

-

By

U moru kod Paškog mosta noćas je nestao 29-godišnji ribar nakon što se prevrnulo brodica u kojoj su se nalazila četvorica mladića. Tri su se uspjela spasiti, a tijelo četvrog pronađeno je u subotu kod Paškog mosta na osam metara dubine, javlja Zadarski list.

Kako neslužbeno doznaje Zadarski list, četvorica mladića isplovila su sinoć iz naselja Rtine. Do nesreće je došlo kod Rta Tanka nožica, kada se prevrnula brodica, a mladići su pali u more.

Podsjetimo, ovo je već drugi slučaj nestanka ribara u Zadarskoj županiji u svega nekoliko danas. Već peti dan traga se za ribarom koji je nestao u Vrsima nakon što je išao podići mreže.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

12. PROSINCA / U prodaji ulaznice za božićni gospel koncert u HNK Zadar

Objavljeno

-

By

HNK Zadar najavljuje nadolazeći  BOŽIĆNI KONCERT koji će se održati u utorak, 12. prosinca u 20 sati.

Božićni gospel koncert Hrvatskog narodnog kazališta Zadar donosi pravo blagdansko ozračje i radost svim ljubiteljima glazbe. Pridružite nam se na nezaboravnom glazbenom doživljaju uz izvođenje najvećih božićnih gospel hitova u izvedbi američkog sastava GOSPEL VOICES FAMILY.

Ulaznice su u online prodaji u sustavu Eventim.hr https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/gospel-voices-family-usa-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-628208/event.html i na blagajni HNK Zadar ( subotom od 11 do 13 sati, a radnim danom od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.)

Cijena ulaznice iznosi 15 eura.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SATIRIČKO KAZALIŠTE KEREMPUH / U ponedjeljak u HNK Zadar hit komedija “Kako druga polovica voli”

Objavljeno

-

By

U ponedjeljak, 11. prosinca u HNK Zadar s početkom u 20 sati pogledajte hit komediju Satiričkog kazališta Kerempuh, KAKO DRUGA POLOVICA VOLI u režiji Filipa Detelića.

IGRAJU: Filip Detelić,  Nataša Kopeč, Mia Anočić Valentić, Marko Hergešić, Josipa Anković i Matija Šakoronja.

Kako druga polovica voli je komedija jednog od najplodnijih i najizvođenijih suvremenih dramskih pisaca – Alana Ayckbourna koji je napisao preko 80 kazališnih djela te osvojio najuglednije kazališne nagrade.

Ovaj suvremeni vodvilj, u brzom ritmu, uz upečatljive karaktere i niz komičnih obrata, vodi junake predstave u kaos iz kojeg će se uzalud pokušati izvući, propadajući sve dublje u živo blato svojih ljubavnih odabira.

Ova predstava  koja osvaja publiku gdje god da se izvodi, propituje čvrsto zadane društvene norme malograđanskih okvira te njima suprotstavljenu ljubavnu vatru.

Koliko smo uopće originalni i neponovljivi ili živimo u strogo utabanim stazama vrteći se u krug kao zamorci noću u svojim sumornim kavezima?

Mogu li strast i želja opstati u rutini predvidive svakodnevice? Odgovor je da mogu, ali ne nužno prema vlastitom partneru…

Ulaznice za predstavu su u online prodaji u sustavu Eventim.hr https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/kako-druga-polovica-voli-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-628294/event.html

i na blagajni HNK Zadar. Cijena ulaznice iznosi 12 eura.  Radno vrijeme blagajne od 11 do 13 sati i na dan izvedbe od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.

https://www.hnk-zadar.hr/hr/predstava/kako-druga-polovica-voli/344

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu