Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

POČINJE NOVA ŠKOLSKA GODINA Županovo pismo učenicima: “Prošle dvije godine bile su teške za vas, vaše učitelje i roditelje. Jako sam sretan jer se vraćate u učionice”

Objavljeno

-

Povodom početka nove školske godine, župan Božidar Longin uputio je tradicionalno pismo učenicima.

Donosimo ga u nastavku:

„Drage učenice i učenici,

na početku smo još jedne školske godine.

Prošle dvije bile su vrlo teške i za vas, i za vaše učitelje, i za vaše roditelje. Prvi put svijet se našao u situaciji da je jednostavno morao stati. Pred svima nama pojavio se izazov kako dalje živjeti. Svima je bilo teško, osobito onima koji rade u zdravstvenom sustavu, no čini mi se da je baš vama, djeci i mladima, vjerojatno bilo najteže. Vi se imate potrebu družiti sa svojim vršnjacima, u fazi ste kad vam prijatelji znače najviše na svijetu, a bili ste prisiljeni veliki dio vremena viđati ih samo preko ekrana.

Online škola donekle je uspjela održati kontinuitet vašeg školovanja, no siguran sam da ćete se ipak složiti kako je samo nastava uživo, u učionici, ona prava i najbolja nastava.

Baš stoga jako sam sretan što su epidemiološke mjere dopustile da se ove školske godine vratite u svoje učionice, gledate i slušate svoje učitelje i profesore uživo, družite se sa svojim kolegama i prijateljima i u punom smislu živite ono od kolijevke do groba najljepše đačko doba. Znam, sada mi ne vjerujete i mislite u sebi kako su najbolji dio školovanja ipak školski praznici, no kada odrastete, shvatit ćete koliko je istine u toj staroj narodnoj izreci. 

Zato vas pozivam da budete mudri i iskoristite vrijeme školovanja na najbolji mogući način. Poslušajte svoje učitelje i profesore, istražujte, propitkujte ih, uvijek tražite više, ne ustručavajte se biti znatiželjni.

2021. godina proglašena je godinom čitanja u Hrvatskoj stoga što više čitajte jer čitanje, osim što vam donosi informacije, potiče maštu i bogati vaš rječnik, uči vas gramatici i pravopisu i otvara vam mnoge nove svjetove.

Zadaća nas odraslih jest uložiti što više u vaše obrazovanje, jer to je ulog u budućnost, a vaša je zadaća biti prije svega biti pošteni, odgovorni i marljivi pojedinci koji će usvojiti što više znanja i vještina, ali i prave moralne vrijednosti, i s takvom prtljagom nastaviti svoj put u svijet odraslih.

Svima vama, osobito prvašićima koji prvi put ulaze u školske klupe, ali i svim vašim učiteljima i profesorima želim uspješnu, zabavnu i veseljem ispunjenu školsku godinu 2021./2022. Sretno!“, poručio je župan Longin.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE Mate Lukić (HSP): “Ne postoji nikakva koalicija s SDSS-om!”

Objavljeno

-

By

Gradski vijećnik HSP-a u Zadru Mate Lukić uputio je priopćenje za javnost danas poslijepodne, kao odgovor na aktualna politička previranja na lokalnoj sceni, odnosno na kontrukcije dijela političke scene i lokalnih medija o navodnoj suradnji lokalnog HDZ-a i SDSS-a. Evo što je poručio:

“Marginalci za koje nikad nitko politički nije čuo, oni lijevi i kao nezavisni te liberali te neki pokreti koji se ne pokreću nikako napadaju HSP i HDZ te dobivaju medijski prostor, neki i po prvi puta a vjerojatno i zadnji u političkom životu.

Zato jer vijećnica koja je ušla sa liste manjine tek prošli vikend podržava većinu u Skupštini.

Ništa čudno da tako nije u svim županijama i gradovima da predstavnici manjina podržavaju većinu. Jer to je jedini način da naprave nešto u svojim mjestima. Zato valjda i jesu tamo.

Nikakva koalicija s istima ne postoji.

A vi lijevi i liberali s možete sramiti jer predstavnicu manjine diskriminirate na najniži mogući način. Sram vas i stid bilo! Koliko poštenih i dobrih Srba znam, kojima niste do koljena. A iste tražite glasove na izborima dodvoravajući im se i uvjeravajući ih da im mi ne želimo dobro.

To govori puno o vašem licemjerju.

Naravno, stav HSP-a je čvrst što se tiče politike. Nikakva koalicija s SDSS-om nikada.”

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

KULINARSKI VIRTUOZ IZ SIKOVA Klaudijo Mrkić predstavio svoja jela na ovogodišnjem zadarskom Festivalu mesa

Objavljeno

-

By

Jela od junetine, prvenstveno odlična pašticada s njokima mladog Turisthotelovog chefa Klaudija Mrkića, zatim puna dva lonca juneće lešade i junetina s grila te ravnokotarska vina PZ MasVin bili su tema petog, pretposljednjeg dana ovogodišnjeg zadarskog Festivala mesa Meat Me 2.0 kojeg s brojnim partnerima, prvenstveno zadarskim mesarima i ugostiteljima, organizira TZ Zadar.

Kiša, pa i povremeni pljuskovi, obilježili su peti dan na zadarskoj Staroj pijaci, iako je posjet čak bio i bolji nego je organizacijski tim očekivao s obzirom na stvarno prijeteće kišne oblake i najavu lošeg vremena. Međutim, već do podne su planule sve porcije pašticade, a truck pokretnog fast foodaPicnic Mingle&Fun bio je odlična zamjena za otvoreni roštilj jer su učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole pod vodstvom svog profesora Roberta Pinta u prikolici pekli juneće odreske. Posjetitelje je glazbom zabavljao DJ Denis, a program je vodila RTL-ova reporterka Nikolina Radić.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu