Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

JUČER PROVALJENO U 4 AUTOMOBILA U NINU I PRIVLACI Policija: “Zaključavajte automobil, čak i kad ga nakratko napuštate!”

Objavljeno

-

Jučer, 12. kolovoza u Ninu, na parkiralištu u blizini plaže nepoznati počinitelj je provalio tri osobna automobila, kojom prilikom je iz jednog otuđio novac u vlasništvu 47-godišnjeg državljanina Italije, iz drugog automobila otuđio torbu, mobitel i novčanik u vlasništvu 39-godišnjakinje te iz trećeg automobila novac u vlasništvu 52-godišnjaka.

Također, jučer poslijepodne u Privlaci, nepoznati počinitelj je provalio u osobni automobil u vlasništvu 29-godišnjeg državljanina Italije odakle je otuđio torbe s osobnim stvarima i nakitom.

Ukupna materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnesene su kaznene prijave zbog teške krađe.

U cilju smanjenja počinjenja ove vrste kaznenog djela, iz PU Zadarske građanima savjetuju sljedeće:

 • Zaključajte osobno vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić),
 • Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti  dobar  su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će vam biti pričinjena može biti veća od vrijednosti ovih stvari,
 • Nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila,
 • Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu,
 • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima,
 • Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika,
 • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora,
 • Ako imate mogućnost, izvucite audio i video opremu iz vozila,
 • Prtljagu stavite u vozilo neposredno prije putovanja,
 • Uključite alarmni uređaj.
 

ZADAR / ŽUPANIJA

OPĆA BOLNICA ZADAR: Odabrani ponuditelji za vođenje projekta “Solarna elektrana Opće bolnice Zadar”

Objavljeno

-

By

Opća bolnica Zadar je na temelju Ugovora o financiranju za projekt Solarna elektrana s odabranim pružateljima usluga sklopila ugovore za vođenje projekta i za PR aktivnosti na projektu.

Projekt Solarne elektrane podijeljen je na tri osnovne aktivnosti:

 • Upravljanje projektom
 • Informiranje i komunikacija
 • Izgradnja solarne elektrane

Projektnim pravilima OB Zadar je dužna slijediti procedure nadzornih tijela te nakon odobrenja provesti javne nabave za usluge kojima će se osigurati provedba projektnih aktivnosti.

Usluga za upravljanje projektom ugovorena je u listopadu 2022. za PR usluge potpisan je u veljači 2023. Navedene usluge su obvezne su za provedbu projektnih aktivnosti i financiraju iz sredstava Programa „Energija i klimatske promjene“.

Tijekom veljače nakon završetka savjetovanja i odobrenja nadzornih tijela bit će objavljena nabava izgradnju solarne elektrane, stoji u priopćenju iz OB.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVI RADOVI NAJAVLJENI IZ VODOVODA! U ponedjeljak bez vode čak 9 ulica u Zadru. Evo popisa…

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG prema projektu „Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Zadar – Petrčane”, u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Ivana Rendića

Nikole Šopa

Dragutina Blažekovića

Ante Topića Mimare

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulica Ivana Rendića, kod kuć.br. 3.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h, bez vode će biti potrošači u ul.:

Marina Držića

Augusta Šenoe

Tina Ujevića

Frana Supila

Ivana Gorana Kovačića

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Marina Držića, kod kuć.br. 17.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Evo detalja…

Objavljeno

-

By

Raspisuje se natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentima Sveučilišta u Zadru, sukladno uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli Rektorove nagrade, priopćeno je sa zadarskog Sveučilišta.

Sve detalje možete pronaći OVDJE.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu