Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

20. PLANINSKA UTRKA STARIGRAD – VELIKO RUJNO Želja je u srcu Velebita organizirati Europsko prvenstvo

Objavljeno

-

U subotu će se održati 20. tradicionalna planinska utrka od Starigrada do Velikog Rujna u dužini od 13,6 km, Utrka se održava povodom blagdana Velike Gospe u čast domovine i svih hrvatskih branitelja. I ove godine ograničen je broj sudionika zbog epidemioloških mjera.

Na utrci će nastupiti 55 atletičara iz cijele Hrvatske i nekoliko susjednih zemalja.

Start utrke je u 8:30 sati ispred spomenika Stjepana Radića u Starigradu, a cilj na 920 m n/v.

Podjela startnih brojeva je neposredno prije starta utrke od 7 sati, a podjela majici, medalja i pehara održat će se u 13 sati na rivi u Starigradu.

Utrka se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva hrvatskih branitelja i ministra Tome Medveda, Zadarske županije i župana Božidar Longin, Turističke zajednice općine Starigrad i direktorice Marjana Marasović.

Potporu održavanja utrke dat će i djelatnici Parka prirode Velebit na čelu s ravnateljicom Anom Brkljačić kao i Nacionalni park Paklenica i ravnateljica Natalija Andačić.

– Svim trkačima želim uspješno trčanje. Obnovite svoj duh i tijelo i uživajte u prirodnim ljepotama našeg Velebita. Osjetite ljubav Gospe od Velikog Rujna. Neka nas sve skupa štiti i čuva, poručio je direktor utrke general Ljubo Ćesić Rojs koji ove godine neće nazočiti utrci zbog unaprijed preuzetih obaveza.

Na utrci će ga zamijeniti počasni doživotni direktor i osnivač utrke, prvi načelnik općine Starigrad Role Dokoza.

– Radosni smo što možemo održati utrku i da ne gubimo tradiciju održavanja jedne od najstarijih planinskih utrka u Hrvatskoj. Nadamo se da ćemo u narednih 5,6 godina dovesti na Veliko Rujno i prvenstvo Europe u planinskom trčanju, izjavio je organizacijski tajnik utrke Slobodan Miolović.

Ovogodišnja utrka je u sastavu 1. Hrvatske atletske cestovne lige i boduje se za Hrvatski kup u cestovnom trčanju.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA SAŠE ČUKE / U zimski dan…

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(VIDEO) OPĆA BOLNICA ZADAR: Centar za estetsku dermatologiju otvorio svoja vrata! Evo detalja…

Objavljeno

-

By

Centar za estetsku dermatologiju otvorio je svoja vrata! Nalazi se na prvom katu Poliklinike Opće bolnice Zadar, u sklopu Odjela za dermatologiju.

U ponudi su najpopularniji tretmani za uljepšavanje koji su kombinacija modernih metoda estetske dermatologije i tehnološki inovativnih medicinskih uređaja za anti-age učinak.

Stručni tim Centra za estetsku dermatologiju čine liječnici Magdalena Matak, dr.med.,specijalist dermatologije i venerologije i Lovre Pedić, dr.med., specijalist dermatologije i venerologije. U svom radu primjenjuju minimalno invazivne metode temeljene na dokazanoj inovativnoj tehnologiji. Krajnji cilj je postizanje ljepšeg, zdravijeg i mlađeg izgleda pacijenta.

Stručni tim u Centru za estetsku dermatologiju radi izvan svog redovnog radnog vremena, pa pružanje ovih usluga neće na niti jedan način utjecati na provedbu redovnog programa specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite.

Ukupan prihod ostvaren u Centru za estetsku dermatologiju bit će utrošen isključivo za kapitalna ulaganja koja će osigurati poboljšanje uvjeta za smještaj i liječenje pacijenata Opće bolnice Zadar.

Više informacija na: https://ced.bolnica-zadar.hr/

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

BUTKOVIĆ U ZADARSKOJ ŽUPANIJI / Započeli radovi na Žmirićima i na rekonstrukciji ulaza u Škabrnju

Objavljeno

-

By

Potpredsjednik Vlade Oleg Butković boravi u radnom posjetu Zadarskoj županiji. U Škabrnji je u pratnji državnog tajnika Josipa Bilavera, župana Božidara Longina, zamjenika župana Šime Vickovića i općinskog načelnika Ivana Škare obišao radove na rekonstrukciji raskrižja na državnoj cesti u vrijednosti nešto više od 743 tisuće eura.

U nastavku svojeg boravka u Zadarskoj županiji, potpredsjednik Vlade Oleg Butković u pratnji župana Božidara Longina i gradonačelnika Branka Dukića nazočio je službenom uvođenju izvođača u posao na projektu rekonstrukcije raskrižja na Žmirićima (DC306) s ulicama Put Nina i Matije Gupca.

Projekt je vrijedan više od 5,7 milijuna eura, radove će provoditi tvrtka Strabag, a predviđeno trajanje je 15 mjeseci.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu