Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

I HAK OBJAVIO NIZ UPOZORENJA ZA 5. KOLOVOZA: “Očekujemo grmljavinske pljuskove, tuču i pijavice. Ne vozite tijekom nevremena!”

Objavljeno

-

U noći na četvrtak kiša i pljuskovi najprije u Hrvatskom primorju i gorskoj Hrvatskoj, a kasnije i u unutrašnjosti te Damaciji, podsjeća se u novoj prometnoj prognozi HAK-a

“Lokalno su mogući izraženiji grmljavinski pljuskovi, a obilna kiša očekuje se i u Dalmaciji. Ponegdje je moguća tuča i bujične poplave, a na Jadranu i pijavice”, dodaje se u prognozi.

Zbog vremenskih uvjeta koji će nepovoljno utjecati na promet potrebno je prilagoditi aktivnosti na otvorenom te računati da će neke ceste biti poplavljene, a neke zatvorene zbog prepriječenih stabala, kažu u HAK-u.

Vožnja za vrijeme izuzetno jakih pljuskova može biti opasna zbog nedovoljne vidljivosti i preglednosti, a na mokrim je cestama moguće i proklizavanje.

“Savjetujemo da za nevremena ne vozite i ne krećete na put te u medijima pratite razvoj vremenske situacije”, dodaje se.

Povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji zbog veće gustoće prometa mogući su na pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8) na prilazima turističkim središtima i mjestima, Krčkom mostu (DC102), zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), Istarskom ipsilonu (B8) u zoni tunela Učka i u smjeru graničnih prijelaza sa Slovenijom, u blizini tunela i odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta. Potreban je dodatni oprez i strpljenje.

Zbog aktualnih kontrola i pojačanog putničkog prometa čekanja su moguća na većini graničnih prijelaza.

“U trajektnim lukama i pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima očekujemo povremeno gust promet i čekanja za ukrcaj, a moguće je da će neke brzobrodske linije biti prekinute zbog olujnog juga”, upozoravaju iz HAK-a.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

OPĆA BOLNICA ZADAR: Odabrani ponuditelji za vođenje projekta “Solarna elektrana Opće bolnice Zadar”

Objavljeno

-

By

Opća bolnica Zadar je na temelju Ugovora o financiranju za projekt Solarna elektrana s odabranim pružateljima usluga sklopila ugovore za vođenje projekta i za PR aktivnosti na projektu.

Projekt Solarne elektrane podijeljen je na tri osnovne aktivnosti:

  • Upravljanje projektom
  • Informiranje i komunikacija
  • Izgradnja solarne elektrane

Projektnim pravilima OB Zadar je dužna slijediti procedure nadzornih tijela te nakon odobrenja provesti javne nabave za usluge kojima će se osigurati provedba projektnih aktivnosti.

Usluga za upravljanje projektom ugovorena je u listopadu 2022. za PR usluge potpisan je u veljači 2023. Navedene usluge su obvezne su za provedbu projektnih aktivnosti i financiraju iz sredstava Programa „Energija i klimatske promjene“.

Tijekom veljače nakon završetka savjetovanja i odobrenja nadzornih tijela bit će objavljena nabava izgradnju solarne elektrane, stoji u priopćenju iz OB.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVI RADOVI NAJAVLJENI IZ VODOVODA! U ponedjeljak bez vode čak 9 ulica u Zadru. Evo popisa…

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG prema projektu „Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Zadar – Petrčane”, u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Ivana Rendića

Nikole Šopa

Dragutina Blažekovića

Ante Topića Mimare

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulica Ivana Rendića, kod kuć.br. 3.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h, bez vode će biti potrošači u ul.:

Marina Držića

Augusta Šenoe

Tina Ujevića

Frana Supila

Ivana Gorana Kovačića

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Marina Držića, kod kuć.br. 17.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Evo detalja…

Objavljeno

-

By

Raspisuje se natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentima Sveučilišta u Zadru, sukladno uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli Rektorove nagrade, priopćeno je sa zadarskog Sveučilišta.

Sve detalje možete pronaći OVDJE.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu