Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

TRAJE TOPLINSKI VAL Danas idemo preko 37°C. Osvježenje stiže u ponedjeljak!

Objavljeno

-

Danas pretežno sunčano i vruće, no ne posve stabilno. U unutrašnjosti će biti promjenljive naoblake, a ponajprije u zapadnim i sjeverozapadnim predjelima mogući su pljuskovi s grmljavinom. Slab i umjeren jugozapadni i zapadni vjetar na kopnu će postupno okrenuti na sjeveroistočni i sjeverni, dok će na Jadranu zapuhati jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 33 i 37 °C, u gorskim predjelima malo niža.

U nedjelju u unutrašnjosti i na sjevernome Jadranu promjenljivo i nestabilno. Mjestimice će biti pljuskova praćenih grmljavinom, već u noći na zapadu zemlje, a u drugom dijelu dana moguće i na istoku. Lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, ponajprije u prvom dijelu dana na sjevernome Jadranu i u Gorskome kotaru. U Dalmaciji će se zadržati većinom sunčano i suho. Umjeren jugozapadnjak, povremeno s jakim udarima popodne će okretati na sjeverni i sjeverozapadni vjetar te slabjeti. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na Jadranu od 25 do 28. Najviša dnevna većinom od 31 do 36 °C, ponegdje u gorju i na sjeverozapadu malo niža.

IZGLEDI VREMENA:

U nedjelju u unutrašnjosti i na sjevernome Jadranu promjenljivo i nestabilno uz lokalne pljuskove i grmljavinu, a moguće je i nevrijeme, ponajprije na sjevernome Jadranu i u Gorskome kotaru. U Dalmaciji će se zadržati većinom suho, sunčano i vruće. Početkom novog tjedna prevladavat će sunčano, a uz promjenljivu naoblaku samo je mjestimice i povremeno moguća kiša, ponajprije na zapadu i sjeverozapadu zemlje. U nedjelju će na kopnu puhati umjeren do jak jugozapadnjak, koji će početkom tjedna oslabjeti. Na moru umjereno do jako jugo u ponedjeljak slabi i prolazno okreće na sjeverozapadnjak, a u utorak će opet zapuhati jugo i južni vjetar. U novome tjednu osjetan pad temperature, na kopnu i prestanak toplinskog vala.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Zimski đir gradom

Objavljeno

-

By

IMG_0082

Image 1 of 72

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

HVIDR-a ZADAR: Osvojeni pehari sa Sportsko rekreativnih igara u Poreču

Objavljeno

-

By

Proteklog vikenda, 26.-28.11.2021.g. održane su Sportsko rekreativne igre državne razine Hrvatskog paraolimpijskog odbora I državno natjecanje u šahu u Poreču.

Zbog pandemije i poštivanja svih epidemioloških mjera, zadarske ekipe su nastupile sa malo manjim brojem sportaša nego inače, tako da je na natjecanju nastupilo 16 sportaša ispred Športskog saveza osoba s invaliditetom Zadarske županije u četiri discipline: boćanje, elektronski pikado, viseća kugla i šah.

“Ipak, ni ovi posebni uvjeti nisu spriječili naše boćare da se vrate kao državni prvaci sa dva pehara koja su osvojili za prva mjesta u parovima i u trojkama na čemu im posebno čestitamo.

Čestitamo i svim ostalim natjecateljima na uloženom trudu i predstavljanju našeg Saveza i Udruge HVIDR-a Zadar”, stoji u priopćenju zadarske HVIDR-e.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROJEKT BRENDIRANJA Grad Zadar poziva građane na popunjavanje on-line upitnika

Objavljeno

-

By

Grad Zadar provodi istraživačke aktivnosti projekta brendiranja, u koju svrhu je danas građanima upućen i sljedeći poziv:

“Poštovani građani i građanke,

pozivamo Vas da ispunite on-line upitnik i svojim odgovorima direktno pridonesete provedbi istraživačkih aktivnosti projekta brendiranja s ciljem stvaranja komunikacijskog sustava koji će pomoći uspostavljanju i razvoju kulturnog identiteta grada.

Realizacija projekta odvija se kroz UO za kulturu i šport te se realizira kroz istraživačke aktivnosti. Aktivnost je predviđena Planom razvoja kulture Grada Zadra 2019. – 2026. kroz strateški cilj Ojačati vidljivost kulture prema ciljanim skupinama i cilj Jačanje grada Zadra kao kulturnog središta.”

Upitniku do kraja ovog tjedna možete pristupiti na sljedećem linku:

https://limesurvey.srce.hr/275323?lang=hr

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu