Connect with us

magazin

Nutricionisti složni: Ovo je najbolje i najzdravije povrće

Objavljeno

-

Brokule, kupus i prokulice smatraju se izuzetno zdravim povrćem, a nutricionisti navode da je najzdravije povrće ono iz obitelji krstašica ili kupusovki jer je bogato hranjivim sastojcima i vlaknima.

Povrće iz obitelji krstašica bogato je vitaminima topivim u vodi i topivim u mastima. To povrće sadrži velike količine vitamina C, A, E i K. Osim toga, bogato je i vlaknima koji su ključni za probavno zdravlje. Da biste ih lakše probavili, ove vrsta povrća možete kuhati umjesto da ih jedete sirove.

Povrće iz obitelji krstašica sadrže enzime koji potiču detoksikaciju. Prema tome, ako ovo povrće uključite u prehranu, to može pojačati sposobnost tijela da uklanja toksine, piše Eat this. Krstašice uključuju brokulu, cvjetaču, rotkvice, kelj, prokulice, kupus i potočarku.

 

magazin

(HOROSKOP) NAJSRETNIJI ZNAKOVI OVAJ TJEDAN: Ribe, Rak i Vodenjak

Objavljeno

-

OVAN – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Uviđate da ne vrijedi mrziti niti se svađati jer to ne vodi nikamo. Bolje je povući se i razmisliti u tišini, pa i onom što nam se sada ne sviđa. Potom sve to otpustite i fokusirajte se na ono što je dobro u vašem privantom životu. Naći ćete nešto.
KARIJERA: Tehnika da se jednim udarcem ubiju dvije muhe ovaj put neće sasvim upaliti, no vaša sposobnost da radite dvije stvari u isto vrijeme hoće. Zato se odlučite za ovo drugo. Poslovi u tišini su naglašeniji, ali vi se kroz to i borite za svoje ideje.
ZDRAVLJE&SAVJET: Naspavajte se. Treba vam.

BIK – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Premda emotivno nećete osjećati ono ispunjenje koje ste očekivali, vaš pozitivan i vedar stav donosit će vam neke ljubavne bodove. Partner će razumjeti vašu povećanu potrebu za društvenošću. Neki će tako partijati s poznanicima bez plana.
KARIJERA: Nakon što ste riješili jedan problem, odsada ćete raditi s manje napetosti i s više ugodnosti. Ipak, i dalje će se od vas tražiti povećan angažman. Tako će biti još ovaj tjedan. Zato zasučite rukave i ne postavljate suvišna pitanja.
ZDRAVLJE&SAVJET: Prošetajte prije spavanja.

BLIZANCI – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Elokvencija i otvorenost bit će vaši aduti za zavođenje osoba suprotnog spola. Ponekad ćete za druge biti neuhvatljivi. Ipak, predajte se onom kog volite, a njaviše zato da kasnije ne bi zažalili. Ljubav je možda daleko, ali vi ste tu.
KARIJERA: Ključ uspjeha u poslu ovih dana nalazi se u suradnji i prihvaćanju ponekog kompromisa. Ne tjerajte po svom jer glavnu riječ zasad vode drugi. Budite otvoreni i kooperativni, pa će sve krenuti u dobrom pravcu.
ZDRAVLJE&SAVJET: Eliminirajte frustracije kroz sport.

RAK – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Oni koji vole, voljet će intenzivno, a druga strana će im uzvraćati malo manje intenzivno. Ipak, neka prihvate ono što imaju, jer nismo svi u paru uvijek u istoj fazi. Samci će osvajati brzo i lako. Dani su dobri za ljubav i društveni život.
KARIJERA: Pogledajte bolje oko sebe i naći ćete mnogo onih koji bi željeli surađivati s vama. Potrebno je bolje se povezati i osmisliti učinkovitiji organizacijski plan. Kad to napravite, preostaje vam samo da isto slijedite. Vi to možete.
ZDRAVLJE&SAVJET: Analizirajte svoje stavove.

LAV – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Ako još tražite srodnu dušu, obratite pažnju na osobe koje srećete na zabavama ili na sportskim priredbama. Netko vam je vjerojatno vrlo sklon i jedva čeka da to primijetite. Ako ste u vezi, vaš odnos bit će stabilan, a obje strane zadovoljne.
KARIJERA: Kako tjedan bude odmicao, postajat će sve jasnije da vi imate potrebna znanja i stručnost koja se sada traži. Mnogi će pokazati na vas i reći kako ste baš vi osoba koju treba angažirati. Ali taj angažman neće doći glatko jer će trebati surađivati.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite strpljivi.

DJEVICA – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Prvi dio tjedna donijet će lijepe ljubavne događaje, a od sredine tjedna stvari jenjavaju. Vaše ljubavno raspoloženje bit će manje, prilike za poznanstva počet će se prorjeđivati, a oni u vezama malo će se distancirati jedno od drugog.
KARIJERA: Pred vama je dobra prilika za razvoj karijere ili za usavršavanje u struci. Bez obzira na vanjske okolnosti, prihvatite ono što vam se nudi i krenite u osvajanje novih iskustava. Proširit ćete horiznote, a nešto ćete i zaraditi.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne trebate smanjivati svoje kriterije.

VAGA – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Sad vam je potpuno jasno da volite i da vas vole. Jedino što se pitate dokle će to tako trajati. Ovo pitanje sada je suvišno, a vaše brige samo opterećuju sklad koji možete živjeti. O vama ovisi da li ćete se okrenuti ka svijetlu ili ka tami.
KARIJERA: Činit će vam se da je sve u rukama drugih. Što je najgore, bit ćete u pravu. U ovom trenutku vi ne možete mnogo utjecati na stvari, ali to ne znači da nećete moći kasnije. Da bi to dočekali spremni, nemojte se živcirati. Surađujte uz diplomaciju.
ZDRAVLJE&SAVJET: Izdržite.

ŠKORPION – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Bez obzira na unutrašnju sigurnost i samopouzdanje, činit ćete greške u koracima. O vama i vašoj sposobnosti samokontrole ovisit će u uspjeh u vašem privatnom životu. Potrudite se i dajte sve od sebe, ali pri tom budite realni.
KARIJERA: Sve što je shematski sada vas sputava. Bit ćete u u poziciji da se trebate prilagođavati novim programima i to najčešće onim koje su smislili drugi. Nemojte divljati, nego prođite kroz to. Druge vam nema. Ako ništa, sazrijet ćete još više.
ZDRAVLJE&SAVJET: Istražite svoje talente.

STRIJELAC – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Ovih ćete dana imati promjenjljiv vjetar kad se o ljubavi radi. Neka vrata će se otvarati, ali neka će se i zatvarati. Ponekad i istovremeno. Zato budite maksimalno otvoreni i budno pratite svaku priliku. Treba prepoznati što se krije iza nje.
KARIJERA: Na poslu će vam uglavnom ići dobro. Štoviše, pojačat ćete kontakte i više se angažirati oko mladih suradnika. Neki će otvoriti vrata novim osobama na poslu ili će oni sami biti pozvani nekamo da rade. Izazovi će biti svakodnevni.
ZDRAVLJE&SAVJET: Imat ćete dovoljno snage za sve.

JARAC – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Povremeno ćete osjetiti poneku privatnu frustraciju ili prepreku za ljubav. Izdržite, a najviše zato jer ćete istrajanjem uvidjeti koliko zapravo imate snage i koliko volite. Sve će se tako istopiti samo od sebe, a ostat će samo ono dobro.
KARIJERA: Čini se kao da će svanuti, ali nikako da to dočekate. Već vas hvata nestrpljenje da pokažete što sve znate. Još ovaj tjedan bit će potrebno nešto pripremiti ili dovršiti. Zato to učinite polako i sigurno. Kad su temelji dobri, kuća je čvrsta.
ZDRAVLJE&SAVJET: Zanemarite kritičare.

VODENJAK – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Dobar ugođaj, vaša otvorenost i spremnost da izrazite ono što osjećate, te nakonost druge strane, učinit će vam ove dane ugodnim. Oni koji još traže srodnu dušu lako će se približiti svakoj osobi suprotnog spola. Bit će zanimljivo.
KARIJERA: Svoj poslovni interes polako ćete prebacivati na proširenje svojih znanja i stručnih sposobnosti. Neki će se usavršavati. Sad će se naime, ostvariti neki zakonski temelji da možete pokrenti nešto u tom pravcu. Neki će zbog toga putovati.
ZDRAVLJE&SAVJET: Prvo sagledajte što imate, pa tek onda djelujte.

RIBE – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Ako je dosad bilo praznina u ljubavi, ovih dana dočekat ćete bolje prilike. Baš tako će se polako i postepeno vaš privatni život poboljšavati, a onda će se i osmijeh polako vraćati na vaše lice. Nemojte ništa forsirati i sve će biti dobro.
KARIJERA: Nova energija koju intenzivno osjećate potaknut će vas i na nova poslovna poduzimanja. Bit ćete spretni, konstruktivni, otvoreni, žedni izazova. Lako ćete se povezati s drugima, a posebno s onima koji ne rade u istom mjestu gdje i vi.
ZDRAVLJE&SAVJET: Uživajte u životu.

NAJSRETNIJI ZNAKOVI OVAJ TJEDAN: Ribe, Rak, Vodenjak

 
Nastavi čitati

magazin

Horoskop za 23. siječnja 2022.

Objavljeno

-

OVAN (21.03.-20.04.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 23.01.2022.
LJUBAV: U seksualnim pitanjima imat ćete male dvojbe oko stila. Svatko će željeti uživati na svoj način.
KARIJERA: Netko bi vam mogao prigovoriti da na poslu trošite na nebitne stvari. Argumentirat ćete svoje izdatke.
ZDRAVLJE&SAVJET: Redovno se opuštajte.

BIK (21.04.-20.05.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 23.01.2022.
LJUBAV: Vaša osjetljivost mogla bi još više pogoršati ljubavnu situaciju u kojoj se nalazite. Budite na distanci.
KARIJERA: Jasno ćete pokazati kako treba djelovati i nećete se stidjeti otvoreno kritizirati neke od kolega.
ZDRAVLJE&SAVJET: Moguć je prolazni kašalj.

BLIZANCI (21.05.-20.06.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 23.01.2022.
LJUBAV: Vjerojatno ćete pokazati dozu nesigurnosti koja će malo obeshrabriti drugu stranu. Potrudite se vjerovati u ono što živite.
KARIJERA: Izgledan je izdatak na koji niste računali ni vi ni vaši suradnici. Krpat ćete rupu snalazeći se u trenutku.
ZDRAVLJE&SAVJET: Štedite grlo i glasnice.

RAK (21.06.-20.07.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 23.01.2022.
LJUBAV: Prihvatit ćete mala gnjavljenja voljene osobe i opet pokazati koliko vam je stalo. Bit će dobar uvod u nastavak lijepe ljubavne priče.
KARIJERA: Znat ćete kako usmjeriti i one suradnike koji nisu previše vrijedni. Svojim primjerom vi ćete ih motovirati za posao.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nemate briga.

LAV (21.07.-21.08.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 23.01.2022.
LJUBAV: Sve što se danas bude događalo donosit će vam samo nemir, frustracije i nova pitanja. Pokušajte ostati mirni i strpljivi.
KARIJERA: Pred vama je zahtjevan dan u kom ćete morati dobro razlučiti što žele šefovi, koji su ciljevi, tko je prijatelj, a tko neprijatelj.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite budni.

DJEVICA (22.08.-22.09.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 23.01.2022.
LJUBAV: Osim što vam još uvijek ne cvjetaju ruže u ljubavi, današnji dan mogao bi donijeti i neke obiteljske nestabilnosti.
KARIJERA: Bit ćete razapeti između želja i mogućnosti. Na vama je da nađete zlatnu sredinu i prilagodite se na pozitivan način.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nemir i nezadovoljstvo.

VAGA (23.09.-22.10.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 23.01.2022.
LJUBAV: Moguće je da ćete s voljnom osobom razgovarati o destinaciji na koju želite otputovati. Još se nećete dogovoriti.
KARIJERA: U posao koji radite uplest će se novi ljudi s kojim ćete morati naučiti komunicirati. Bit će malih peripetija.
ZDRAVLJE&SAVJET: Netko vam se neće svidjeti.

ŠKORPION (23.10.-22.11.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 23.01.2022.
LJUBAV: Usaglašavanje stavova s voljenom osobom vjerojatno će se protegnuti i na današnji dan. Činit ćete to s humorom.
KARIJERA: Vaš poslovni dan bit će prilično šaren. Bavit ćete se svim i svačim, a bit će vas na više mjesta. Vrlo dinamično.
ZDRAVLJE&SAVJET: Krenite na vrijeme na počinak.

STRIJELAC (23.11.-21.12.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 23.01.2022.
LJUBAV: Uspjet ćete spojiti ugodno s korisnim. Voljenu osobu povezat ćete sa širim krugom ljudi s kojim i poslovno pregovarate.
KARIJERA: Dogovori će se odvijati po sistemu kreni-stani, ali vama baš ništa neće biti teško. Radit ćete s voljom i bez zadrške.
ZDRAVLJE&SAVJET: I dalje ste odlično.

JARAC (22.12.-20.01.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 23.01.2022.
LJUBAV: Moglo bi vam malo zapeti u izražavanju jer će vam riječi biti previše slatkorječive. Pazite da vas ne proglase laskavcem.
KARIJERA: Vaše poslovne ambicije velike su, ali su takve i mogućnosti. Danas vodite brigu da ne upadnete u zamu samohvale.
ZDRAVLJE&SAVJET: Gimnasticirajte.

VODENJAK (21.01.-19.02.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 23.01.2022.
LJUBAV: Oni koji su sanjali, morat će se spustiti na zemlju. Voljena osoba će im u tome pomoći, a onda će shvatiti da je to zdravo.
KARIJERA: Doći će do izražaja neracionalno trošenje novca, a vi ćete sve to morati pravdati i rješavati.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite razumni koliko god možete.

RIBE (20.02.-20.03.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 23.01.2022.
LJUBAV: Partner će imati svoje želje i zahtjeve koji će vam se u prvi tren učiniti nerazumnim, ali brzo ćete se snaći.
KARIJERA: Vjerojatan je prolazni nesklad sa suradnicima jer će neki od njih pokazati svoju nestabilnost. No dugoročno stojite odlično.
ZDRAVLJE&SAVJET: Prošetajte na zraku.

 
Nastavi čitati

magazin

NIJE U ŠOLDIMA SVE Zašto je Finska najsretnija država na svijetu?

Objavljeno

-

By

Finska je godinama najsretnija zemlja u EU, zahvaljujući dobroj socijalnoj i imigracijskoj politici. Prema podacima iz 2021. godine, Finska je najsretnija država u svijetu, a Hrvatska je na 60. mjestu među 149 zemalja. Davrka Komsi, Hrvatica koja živi u Finskoj o koja radi kao savjetnica za zapošljavanje i integraciju stranaca u zavodu za zapošljavanje, u Novom danu je govorila o tome zašto je Finska najsretnija zemlja te zašto se ljudi sele u Finsku.

“Prošle godine smo ovdje imali baby boom, vjerojatno kao rezultat pandemije. Najveći efekt ima useljenje u Finsku jer prema trendu, u zadnjih 10 godina razlika između broja ljudi koji su se odselili iz Finske i koji su se uselili je +15.000 osoba godišnje. Otprilike 15.000 osoba godišnje se doesli u Finsku”, pojasnila je Komsi.

Zašto se ljudi sele u Finsku?

“Ljudi mogu doći zbog posla, obiteljskih razloga, dođu studirati pa ostanu ili su došli na osnovu ugovora o međunarodnoj zaštiti, došli su kao izbjeglice ili azilanti pa su dobili azil”, navodi Komsi.

Osvrnula se i na index sreće, odnosno zašto su ljudi koji žive u Finskoj sretniji.

“Nije u šoldima sve. Jedan od najvećih razloga za sreću i zadovoljstvo ljudi je u tome što u Finskoj postoji tradicija socijalnog i političkog konsenzusa. To je snaga otvorenog dijaloga, dogovora, shvaćanja da se problemi ne mogu riješiti svađom ili inatom. Tu se poštuju ljudska sloboda, prava”, rekla je Komsi.

Dodala je da ljudi vjeruju vladi i službenoj politici te da je to jedan od razloga zašto su ljudi u Finskoj zadovoljniji. “Zakon je jednak za sve i pravila su jednaka za sve.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu