Connect with us

Sport

TENIS Na Višnjiku od 28. lipnja do 4. srpnja prvi UTR-ov turnir!

Objavljeno

-

U teniskom kompleksu u Športskom centru Višnjik, na zemljanim terenima, od 28. lipnja do 4. srpnja 2021. održat će se prvi (i u Hrvatskoj) turnir u sklopu Universal Tennis Ratinga (UTR) koji već nekoliko godina okuplja mnoštvo tenisača i tenisačica iz cijeloga svijeta i za njih organizira atraktivne turnire.

UTR je sa Športskim centrom Višnjik i Teniskim klubom Zadar 08 postigao dogovor o organizaciji četiriju turnira u Zadru.
– Osim već spomenutoga, održat će se još dva turnira. U prvoj polovici kolovoza bit će dva ženska turnira, a krajem rujna i početkom listopada muški turnir. Postoje realni izgledi da i u studenom ove godine imamo još dva turnira – kaže Lovre Rončević, predsjednik TK-a Zadar 08.

Prvi turnir u Zadru okupit će 20 igrača. Nagradni fond je 20 tisuća američkih dolara.
– Format natjecanja je takav da će 20 igrača biti raspoređeno u četiri skupine po petorica. Pobjednici skupina igrat će polufinale u subotu, 3. srpnja, a finale će biti u nedjelju, 4. srpnja 2021. Pobjednik će osvojiti tri tisuće i 600 američkih dolara, finalisti po dvije tisuće i 75, polufinalisti po tisuću i 225 američkih dolara, itd.

Popis sudionika zadarskoga turnira zaključen je, a prvi nositelj bit će Matija Pecotić, član hrvatske reprezentacije za Davisov kup.
– Osim Matije Pecotića na turniru će biti još niz veoma dobrih igrača. Možemo spomenuti i Denija Žmaka, pa Zadranina Franu Ninčevića, Nikolu Bašića, Josipa Krstanovića… Bit će igrača i iz Ukrajine, Bjelorusije, iz SAD-a…

Jedna od dimenzija UTR-ovih turnira jest i da ih veoma pomno prate za tenis odgovorni ljudi iz američkih koledža.
– Svaki koledž želi privući i zadržati darovite i perspektivne igračice i igrače, a mnogi od njih sudjeluju i na turnirima pod ingerencijom UTR-a. U praksi to znači da će u Zadar osim igračica, igrača, njihovih trenera i članova obitelji, dolaziti i oni koji skautiraju, koji prate igračice i igrače, što u cjelini znači da će tenis u Zadru i dubinski ući na tržište – zaključuje Lovre Rončević.

Turnir u Zadru bit će streamingom praćen i na određenim platformama pa će zainteresiranima biti dostupan u svakom svjetskom kutku. Sa sobom ta činjenica donosi i još jedan oblik dobre (i besplatne!) promidžbe svekolikih zadarskih potencijala, posebno u surječju sportskoga turizma.

Izvor: Planet Višnjik

 

Sport

Fantele deseti nakon četiri plova

Objavljeno

-

By

Hrvatska posada u klasi 49er Mihovil i Šime Fantela zauzima desetu poziciju nakon četiri od predviđenih 12 plovova Olimpijskih igara.

Nakon jučerašnjeg sjajnog četvrtog mjesta u premijernom plovu, braća Fantela su lošije jedrili u srijedu. U tri plova ubilježili su 14., sedmo i 12. mjesto što im donosi ukupno desetu poziciju s 23 negativna boda.

Vode Britanci Fletcher Bithel sa sedam negativnih bodova ispred Španjolaca Botin de Chever/Lopez Marra (8) i Australaca Willa i Sama Phillipsa (12).

Šime je s Igorom Marenićem osvojio povijesno olimpijsko zlato u Riju u klasi 470,  a sada s mlađim bratom Mihovilom pokušava postati prvi jedriličar sa zlatom u 470 i 49eru, tek tek treći s medaljama u tim klasama.

Jedrenje su domaćini Olimpijskih igara smjestili na maleni otok Enoshimu, koji je kopnom povezan s 400-metarskim mostom, a udaljen je 80-tak kilometara od Tokija

 
Nastavi čitati

Sport

PK JADERA: Andrija Kačanić i Mate Molnar po prvi put na kadetskom Prvenstvu Hrvatske!

Objavljeno

-

By

23./24.07.2021. u Zagrebu na 50m bazenu Svetice održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete na kojem su nastupili plivači i plivačice iz 34 plivačka kluba, a pod vodstvom trenera Edgara Nimca po prvi put su boje PK Jadere branili Andrija Kačanić (07) i Mate Molnar (08).

Andrija Kačanić (07) je nastupio u 3 discipline, a najbolji plasman je ostvario u disciplini 200m slobodno gdje je s vremenom 2:12.56 doplivao do 15. mjesta te je popravio svoj osobni rekord za skoro 2 sekunde. Na duplo dužoj dionici u disciplini 400m slobodno plasirao na 20.mjesto te je s vremenom 4:47.56 za ravno sekundu popravio svoj osobni rekord, dok je u disciplini 100m slobodno s vremenom 1:01.91 zauzeo 28 mjesto.

Mate Molnar (08) koji je ulazna godina kategorije kadeta također je nastupio u 3 discipline, a najbolji plasman je ostvario u disciplini 200m prsno gdje je s vremenom 3:00.16 doplivao do 25. mjesta, u disciplini 100m prsno (1:21.55) plasirao se na 31. mjesto dok je disciplinu 200m
slobodno s vremenom 2:20.98 završio plasmanom na 36. mjesto.

Ekipa je slobodno vrijeme između nastupa provela u šetnji gradom, a ujedno su posjetili i
Zoološki vrt Grada Zagreba.

 
Nastavi čitati

Sport

OPEN WATER LIGA Ne propustite 6. kolo ZOWL-a ove nedjelje u Preku!

Objavljeno

-

By

Zadar, 20.7.2021. – Klub daljinskog plivanja Donat ovog ljeta OSMU godinu zaredom organizira Zadarsku Open Water Ligu – ZOWL. Start je iz mora, i to u dužini od 1500 metara. U nedjelju, 25. srpnja, na rasporedu je 6. kolo ZOWL-a koje će se održati u Preku, na otoku Ugljanu, s početkom u 10 sati. Rok za prijavu je 24. srpnja, do 22 sata.

ZOWL se pliva prema unaprijed određenoj stazi uz obalu, u neposrednoj blizini predivne Marine Preko. Staza je označena markacijskim bovama, a natjecatelj završava natjecanje nakon što rukom dotakne finish.

Prvi dio ovogodišnje lige plivao se 30. svibnja na bazenu Kolovare, dok se ostala kola plivaju diljem Zadarske županije. Vremenski limit natjecanja je 45 minuta, a svako kolo lige starta u isto vrijeme – 10 sati.

Na natjecanju mogu sudjelovati svi zainteresirani (pravo nastupa imaju plivači svih uzrasta i klubova te rekreativci ), a Liga se boduje za sve pravilno prijavljene natjecatelje. Žene i muškarci nastupaju istovremeno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno.

„Na natjecanju je obavezno plivanje s natjecateljskim brojem kojeg svaki natjecatelj dobiva kod prijave nastupa.“ – poručuje Dražen Adržić, predsjednik KPD Donat.

Startnina iznosi 40 kuna za punoljetne osobe te 30 kuna za maloljetne natjecatelje (aquatlon + 10 kn).

– Čast nam je biti suorganizator i domaćin završnice natjecanja ZOWL. Vjerujemo da su glavni organizatori prepoznali Preko kao dobrog partnera i dosadašnjeg domaćina sličnih natjecanja; trailova Zadar Outdoor Festivala te utrke Gospodar otoka. Razvojem projekta “Avantura otok” i infrastrukture koja ga prati želimo skrenuti pažnju na nas kao nezaobilazan i lako dostupan otok. Siguran sam da se kroz ZOWL predstavljamo kako domaćim tako i stranim posjetiteljima te na najbolji način pričamo priču o Ugljanu kao “otoku za aktivne” – poručuje Ivan Košta, direktor TZ Općine Preko.

Katamaran za Preko polazi iz luke Jazine u 07:35, a trajekt iz Gaženice u 07:30 i 08:30.

Povratak katamaranom je u 13:30 i 15:30, a trajektom u 11:30, 12:30, 13:15, 14:30 i 15:30.

Vožnja traje 25 minuta. Cijena karte u jednom smjeru za djecu do 12 godina iznosi 9 kuna, a za starije 18 kuna.

Natjecatelj/ica koji nastupa na natjecanju mora do subote, dan prije utrke, do 22 sata, ispuniti obrazac za prijavu na stranici kluba www.kdpdonat.hr.

Proglašenje pobjednika Zadarske plivačke lige 2021. održat će se na zadnjem kolu.

Ukupni APSOLUTNI pobjednici dobivaju veliki PRELAZNI pehar koji čuvaju do zadnjeg kola sljedeće ZOWL lige.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu