Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

POZIV OSMAŠIMA I RODITELJIMA Upoznajte Klasičnu gimnaziju u Zadru

Objavljeno

-

Foto: Gimnazija Ivana Pavla

Manifestacija ‘Otvorena vrata Klasične gimnazije Ivan Pavao II. Zadar’ ove godine održava se pod geslom „Različitim putevima upoznajte Klasičnu gimnaziju u Zadru“.

Uprava Gimnazije javnost potiče da se pobliže upozna s djelovanjem te škole sljedećim pozivom:

„Dragi osmaši, poštovani roditelji i svi zainteresirani. Ukoliko želite osobno upoznati Klasičnu gimnaziju Ivana Pavla II. na zadarskom Poluotoku, možete nas posjetiti: dolaskom u Školu od 24. do 28. svibnja u vremenu od 12 do 16 sati poštujući epidemiološke mjere; preko Web stranice www.gimnazija-ivanapavla.hr i Facebook-a Klasična gimnazija Ivana Pavla II. te na YouTube kanalu https://www.youtube.com/channel/UCk-QUpOo1k6xme62Y1CW8dw

Posjetitelji će moći preuzeti primjerak školskog lista Bolji svijet koji je ove godine uvršten među 10 najboljih školskih listova u Hrvatskoj. I ove godine Bolji svijet pobliže opisuje život i događaje u našoj školi, povezuje bivše i sadašnje učenike te poziva nove da svojim darovima budu stvaratelji novoga Boljeg svijeta.

Za sve informacije kontaktirajte nas putem e-maila klasicna@zd.t-com.hr ili telefona 023/ 253-800 i 097 751 0563. Radujemo se Vašem posjetu!“.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Oglas za upis djece u Dječji vrtić CVIT

Objavljeno

-

By

foto: DV Cvit

Objavljen je Oglas za upis djece u Dječji vrtić CVIT Sv. Filip i Jakov

Upisi djece u pedagošku 2024./2025. godinu obavit će se u periodu od 2.5.2024. do 15.5.2024.

Prijave se primaju za djecu koja 1.9.2024. navršavaju:

1,5 godinu života za Cvit Sv. Filip i Jakov

1 godinu života za Cvitić u Turnju

3 godine za Cvitak u Gornjim Raštanima.

Roditelji su dužni priložiti uz Zahtjev za upis i sve ostale dokumente navedene u Zahtjevu za upis.

ZAHTJEV se može preuzeti na web stranici vrtića (https://dv-cvit.hr/upisi/) ili u matičnom objektu Cvit Sv. Filip i Jakov na adresi Ivana Danila 7, svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati.

O načinu bodovanja, prednosti pri upisu, načinu rada s novoupisanom djecom možete pročitati na web stranici vrtića www.dv-cvit.hr pod UPISI 2024./2025. godini (Odluka o upisu i mjerilima upisa)

POPUNJEN ZAHTJEV I DOKUMENTACIJU MOŽETE DOSTAVITI:

e-mailom (cvit.svfij@gmail.com)

putem pošte na adresu Ivana Danila 7, 23207 Sv. Filip i Jakov

osobnim dolaskom u matični objekt Cvit u Sv. Filip i Jakovu, Ivana Danila 7.

Povjerenstvo za upis objavljuje rezultate upisa do kraja lipnja 2024. godine na oglasnoj ploči matičnog vrtića i na web stranici vrtića.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

GRADSKA KNJIŽNICA: U ponedjeljak predstavljanje prijevoda romana kanadskih autora Naomi Fontaine i Michela Jeana

Objavljeno

-

By

U ponedjeljak, 29. travnja, u 18 sati, u Gradskoj knjižnici Zadar (Ogranak Grad) održat će se predstavljanje prijevoda romana kanadskih frankofonskih starosjedilačkih autora Naomi Fontaine i Michela Jeana u organizaciji Odjela za francuske i frankofonske studije Sveučilišta u Zadru.

Roman Shuni Naomi Fontaine na hrvatski su jezik zajednički prevele studentice diplomskog studija prevoditeljskog smjera francuskog jezika i književnosti pod mentorstvom prof. Vande Mikšić, a Kukum Michela Jeana prevela je Lea Kovács.

Predstavljanje ovih dvaju prijevoda prilika je za razgovor o književnosti starosjedilačkih naroda u Québecu, Kanadi i u Amerikama te za upoznavanje šire publike s djelovanjem niza zanimljivih autora.

Na predstavljanju će sudjelovati profesorice i prevoditeljice Mirna Sindičić Sabljo, Vanda Mikšić i Lea Kovács te studentica Ivana Kasalo, jedna od prevoditeljica Shuni.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Pred nama sve sunčanije, stabilno i osjetno toplije vrijeme. Južina

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimična kiša ili pokoji pljusak ujutro na obali i otocima, sredinom dana i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te u Gorskoj Hrvatskoj, a prema večeri moguće i drugdje. Ujutro na kopnu ponegdje magla. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren jugozapadni. Na obali jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 14 do 19 °C.

U subotu djelomice sunčano, no ne i posve stabilno, pa malo kiše ili pokoji pljusak može pasti uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj. Najviše sunčana vremena na dalmatinskoj obali. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru jugo. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Najniža temperatura od 2 do 6, na moru između 8 i 12 °C. Najviša dnevna od 17 do 21 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Postupno sve sunčanije, stabilnije i osjetno toplije. U subotu još nestabilno, na zapadu unutrašnjosti i na moru s ponekim pljuskom. Na kopnu ujutro ponegdje magla. Vjetar slab jugozapadni, na Jadranu i jugo.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu