Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

LOŠEM VREMENU NE NAZIRE SE KRAJ Svakodnevno računajte s kišom. Tek za vikend nešto sunca, pa sve iznova…

Objavljeno

-

Danas promjenljivo do pretežno oblačno i nestabilno. Mjestimice kiša, a uglavnom na Jadranu i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 17 do 20 °C, ponegdje u gorju malo niža.

U petak promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja te i dalje nestabilno. U većini krajeva povremeno kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito u drugom dijelu dana u unutrašnjosti. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo koje će prema večeri pojačati. Najniža temperatura zraka uglavnom od 7 do 12, na Jadranu od 11 do 16 °C. Najviša između 18 i 21 °C, u gorju malo niža.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno. Povremeno kiša ili lokalni pljuskovi koji mogu biti praćeni grmljavinom, osobito u subotu u Dalmaciji, a u nedjelju je oborina izgledna uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Vjetar slab, još u petak i umjeren jugozapadni. Na Jadranu jugozapadnjak i jugo, u subotu u postupnom okretanju na sjeverozapadni i zapadni vjetar. Temperatura zraka bez veće promjene.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

4./5. TRAVNJA: HAZU u Zadru obilježava 70 godina od utemeljenja

Objavljeno

-

By

foto: HAZU

Zavod za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zadru obilježava 70 godina od utemeljenja(1954. – 2024.).

Tom prigodom će se organizirati sljedeća događanja:

četvrtak, 4. travnja 2024.:

 11 sati predstavljanje Radova Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Zadru sv. 65/2023.,

– 12:30 otvaranje izložbe u Pomorskoj zbirci i izložbe o izdavačkoj djelatnosti i radu Zavoda HAZU u Zadru (1954. – 2024.);

petak, 5. travnja 2024.:

 11 sati Svečana akademija u povodu 70 godina Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Zadru (1954. – 2024.), uz domjenak u perivoju Zavoda HAZU u Zadru.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

BLAGDANSKA PROGNOZA / Kiša prijeti i danas; za vikend sunčano i iznimno toplo. Olujno jugo

Objavljeno

-

By

Danas promjenljivo i razmjerno vjetrovito. Uz više oblaka ponajprije će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u Gorskoj te središnjoj Hrvatskoj biti kiše uz mogućnost grmljavine. Na istoku unutrašnjosti i u Dalmaciji dulja sunčana razdoblja. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20 °C, u gorju niža.

Na Veliki petak pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a uz više oblaka uglavnom u Gorskome kotaru mjestimice može biti malo kiše. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na Jadranu jugo. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 11, na Jadranu između 10 i 15, a najviša dnevna većinom od 18 do 23 °C, u gorju ponegdje niža.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, uglavnom suho i iznimno toplo. Uz povremeno umjerenu naoblaku u petak i nedjelju na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima može mjestimice biti malo kiše. Puhat će povremeno umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, osobito na zapadu, a na Jadranu umjereno i jako jugo s olujnim udarima.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE / HSP AS: “Neizglasavanje proračuna stvara atmosferu nestabilnosti i stagnaciju u svim sferama društva”

Objavljeno

-

By

Iz zadarskog ogranka HSP AS novo priopćenje, na temu proračunske blokade Zadra. Prenosimo ga u cijelosti:

“Stranka HSP AS upozorava kao i više puta do sada na veliku štetu koja se nanosi građanima grada Zadra zbog neizglasavanja proračuna, stvarajući atmosferu nestabilnosti i stagnacije u svim sferama društva.

Sve što je u interesu općeg boljitka građana podržavamo i protiv smo promoviranja raznih predizbornih aktivnosti preko Gradske vijećnice.

Vrlo je zabrinjavajući način komunikacije gradskih vijećnika, koje građani financiraju. Iskreno se pitamo je li imaju barem malo dostojanstva, morala i srama ispred istih?

Komunikacija je stup društva, te nam na ovaj način pokazuju koliko cijene građane i koliko su pojedinci nezreli za funkcije koje vrše, a da ne govorimo o bontonu.

Građani žele živjeti prosperitetno, žele stabilnost vlasti, a ne manipulativne i zakulisne igre” – rekla je Miranda Jamnicki, predsjednica GO HSP AS.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu