Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) Škola na Novom Bokanjcu počinje s nastavom ove jeseni

Objavljeno

-

“Novi Bokanjac -odvodnja, kanalizacija, nove ulice i instalacije, nova osnovna škola – puno truda i novaca je uloženo, a tako ćemo nastaviti i dalje.”

Kako bi se uvjerili u napredovanje radova, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić i zamjenik Ante Babić sa suradnicima, pročelnicima Darkom Kasapom i Josom Nekićem i nadbiskup Zadarske županije, Želimir Puljić  sa suradnicima, obišli su novu osnovnu školu na Novom Bokanjcu čija je izgradnja pri kraju.

Nakon obilaska svi su izrazili zadovoljstvo izvedenim radovima i time da će ova škola najesen primiti nove učenike.

– Novi Bokanjac postaje pravi gradski, urbani kvart. Škola izgleda predivno, uskoro će biti useljiva i siguran sam da će učenici i roditelji biti oduševljeni kao i mi. Radi se odvodnja, kanalizacija, nove ulice i instalacije, puno truda i novaca je uloženo, a tako ćemo nastaviti i dalje. 2017. smo imali arhitektonske grafike, 2019. kamen temeljac, a uskoro će svako dijete s Bokanjca imati mjesto u školi, u svom kvartu. Hvala svima koji su u tome sudjelovali, naglasio je ovom prigodom gradonačelnik Dukić.

Nadbiskup Puljić također je kazao:

– Osobito se radujem da je danas projekt izgradnje osnovne škole priveden kraju, da su svi radovi izvedeni na vrijeme usprkos situaciji s pandemijom korona-virusa i zbog svega viđenog vjerujem da ćemo najesen u ovoj novoj školi startati s nastavom.

Ravnateljica OŠ Bartol Kašić, Katica Skukan također je pozdravila skoro otvaranje nove škole na Novom Bokanjcu:

– Pozdravljam otvaranje škole jer ćemo se zasigurno rasteretiti, kako u matičnoj školi tako i u dijelu Bokanjca gdje imamo područnu školu koja radi u tri smjene. Prostor je prekrasan i djeca će imati suvremenu i modernu nastavu i uvijete kakve zaslužuju. Svjesni smo vremena u kojem živimo u pogledu informatizacije, a to će u ovom prostoru biti omogućeno. Dvorana i vanjsko igralište doista su impresivni i vjerujem da će djeca uživati u ovim prostorima, kazala je ravnateljica Skukan

Ravnatelj škole na Novom Bokanjcu, Roland Jelić je naglasio:

– Drago mi je da škola napreduje i po svemu sudeći, novu školsku godinu mislim da bi trebali početi u novoj zgradi. Postoje bojazni koje se često provlače u javnom prostoru međutim ne postoje nikakvi razlozi za to jer će sva djeca koja su napravila predupis u našoj školi, preko 25 učenika, sva će pohađati ovu školu na Novom Bokanjcu. Velika je radost za djecu i roditelje što će im škola biti na dohvat ruke. Vjerujem da ova škola neće biti samo mjesto odgoja i obrazovanje nego i mjesto drugih kulturnih događanja koja će se odvijati u gradu Zadru. Ovo nije samo škola Zadarske nadbiskupije, nije samo škola katoličke crkve –  ovo je škola svih građana grada Zadra tako da je u ovoj školi svatko dobrodošao, zaključio je ravnatelj škole, Jelić.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

mIZBORI Od danas dostupne mobilne aplikacije za uvid u rezultate glasovanja

Objavljeno

-

By

Državno izborno povjerenstvo pripremilo je mobilne aplikacije za kontrolu zapisnika i za uvid u rezultate glasovanja – mIzbori, priopćeno je iz DIP-a.

Mobilna aplikacija za kontrolu zapisnika namijenjena je prvenstveno članovima biračkih odbora za kontrolu zapisnika o radu biračkih odbora te je dostupna na sljedećoj poveznici: https://www.izbori.hr/lokalni2021/kontrola-zapisnika/1/.

Mobilnu aplikaciju nije potrebno instalirati već je samo potrebno pokrenuti na navedenom linku.

Mobilna aplikacija za uvid u rezultate glasovanja – mIzbori namijenjena je javnosti za uvid u rezultate glasovanja. Aplikacija je dostupna na sljedećim poveznicama: https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.apisit.mIzbori&hl=hr&gl=US
https://apps.apple.com/us/app/mizbori/id1051279896?itsct=apps_box_link&itscg=30200

Mobilna aplikacija je dostupna za Android smartphone (Google Play) i za iPhone (AppStore) te je za korištenje potrebno instalirati najnoviju verziju aplikacije ili nadograditi postojeću.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

LOKALNI IZBORI 2021. U ponoć je počela izborna šutnja. Kazne za prekršitelje do 500.000 kuna!

Objavljeno

-

By

Državno izborno povjerenstvo objavilo je Priopćenje o obvezi poštivanja izborne šutnje.

Zakonom o lokalnim izborima propisano je da izborna šutnja počinje protekom izborne promidžbe, a završava na dan održavanja izbora u devetnaest sati.

U skladu s navedenom odredbom Zakona, izborna šutnja na lokalnim izborima koji će se održati u nedjelju, 16. svibnja 2021., počela je danas, 15. svibnja 2021. u 00,00 sati, a završit će u nedjelju, 16. svibnja 2021. u 19,00 sati.

Za vrijeme izborne šutnje zabranjeno je javno predstavljanje i obrazlaganje izbornih programa sudionika biračima, nagovaranje birača da glasuju za određenu kandidacijsku listu ili kandidata, objavljivanje procjena izbornih rezultata kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, izjava i intervjua sudionika izborne promidžbe te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela (članak 35. stavak 3. Zakona).

Državno izborno povjerenstvo poziva sudionike lokalnih izbora te druge fizičke i pravne osobe da se u vremenu izborne šutnje suzdrže od:

 • iznošenja i obrazlaganja izbornih programa,
 • objavljivanja promidžbenih poruka i fotografija kandidata u medijima,
 • postavljanja novih promidžbenih plakata ili letaka,
 • pozivanja na glasovanje za pojedine izborne sudionike,
 • upućivanja telefonskih poziva, SMS poruka ili elektroničke pošte biračima,
 • postavljanja novih promidžbenih sadržaja poput statusa, video clipova, slika ili
  komentara na društvenim mrežama, kao što su Facebook, Twitter i ostale, a koji
  se izravno objavljuju na naslovnicama kao novosti ili na privatnim profilima
  povezanih privatnih korisnika društvenih mreža,
 • kao i bilo kojih drugih aktivnosti koje bi predstavljale izbornu promidžbu.

Državno izborno povjerenstvo poziva medije i medijske nakladnike da se u vremenu izborne šutnje suzdrže od objavljivanja fotografija, izjava, intervjua, navođenja izjava ili pisanih djela svih izbornih sudionika bez obzira radi li se o temi koja je izravno vezana uz izbornu promidžbu ili o bilo kojoj drugoj temi te da uklone iz svojih programskih sadržaja sve što predstavlja izbornu promidžbu, kao što su primjerice reklame, linkovi i slikovni linkovioglasi („banneri“) na portalima koji vode na mrežne stranice izbornih sudionika.

Člankom 134. stavcima 2., 3., 4. i 5. Zakona propisano je da će se za povredu izborne šutnje kazniti novčanom kaznom:

od 3.000,00 kuna fizička osoba,

od 10.000,00 do 30.000,00 kuna kandidat na izborima,

od 100.000,00 do 500.000,00 kuna pravna osoba,

od 10.000,00 do 30.000,00 kuna odgovorna osoba u pravnoj osobi.

Povrede izborne šutnje prijavljuju se općinskim, gradskim i županijskim izbornim povjerenstvima te Izbornom povjerenstvu Grada Zagreba čiji su kontakt podaci (Izborna povjerenstva | Lokalni izbori 2021.) objavljeni na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

KAKVE PROGNOZE! Računajte sa suncem, ali budite spremni i na potop. Za vikend i u prvim danima novog tjedna bit će još kiše! Ili neće…

Objavljeno

-

By

Danas djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te i dalje nestabilno. Povremeno će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, prijepodne češće na Jadranu, osobito na jugu, a poslijepodne u unutrašnjosti. Vjetar slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22 °C.

U nedjelju promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito na zapadu i sjeverozapadu zemlje. Vjetar umjeren, prolazno i jak jugozapadni i zapadni, na Jadranu južni vjetar i jugo u jačanju. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 13, na Jadranu od 12 do 16. Najviša dnevna od 17 do 22 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja i nestabilno. Povremena kiša te pljuskovi i grmljavina bit će češći uz jače naoblačenje u noći na ponedjeljak i u ponedjeljak, osobito na zapadu i sjeverozapadu zemlje. Najmanje oborine očekuje se u Dalmaciji, a ponegdje može izostati. Slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar u ponedjeljak će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni i prolazno pojačati. Na Jadranu će umjereno jugo i jugozapadni vjetar pojačati u ponedjeljak, zatim okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu