Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(AUDIO) Sonik Puntamika poražena na gostovanju kod Furnira

Objavljeno

-

Foto: KK Furnir

Košarkaši Sonik Puntamike poraženi su na gostovanju kod Furnira u 30. kolu HT Premijer lige rezultatom 83:70. „Soniksi“ su sredinom druge dionice imali visokih 15 poena prednosti, no u nastavku susreta nisu pronašli rješenje za zonsku obranu domaćina koji su stigli do sedme ovosezonske pobjede u hrvatskom prvenstvu.

Puntamičani su na krilima raspoloženog Sandra Rašića dobro otvorili susret i diktirali tempo sve do sredine prve četvrtine, no u domaćim je redovima raspoložen bio Tramaine Andre Isabell koji je s osam poena u prvih deset minuta držao svoju momčad na priključku. Na odvajanje zadarskog sastava trebalo je sačekati sve do prijelaza četvrtina kada je serija 0:11 odvela goste na dvoznamenkastu prednost, da bi koju minutu kasnije nakon slobodnih bacanja Palčića semafor pokazivao i 23:38, visokih plus 15 za „Sonikse“. Uvidjevši da njegovi momci individualno ne mogu parirati razigranim Puntamičanima, domaći trener Jeronimo Šarin odlučio je sredinom druge dionice postaviti zonsku obranu ne bi li zaustavio gostujući nalet. I pogodio. Gosti su upali u napadačku krizu i u posljednjih pet minuta prvog poluvremena ostali bez poena pa se na veliki odmor otišlo s minimalnom prednošću Sonika (40:41).

Nastavak nije donio puno bolju igru zadarskog sastava koji je i dalje teško pronalazio rješenja za domaću zonu pa su momci iz Dubrave već na otvaranju treće četvrtine prešli u vodstvo koje nisu ispuštali do kraja susreta. Puntamičani su se držali na jednoznamenkastom zaostatku sve do sredine posljednje dionice te su pet minuta prije kraja bili na dohvatljivih 67:62, no tada je uslijedila domaća serija 12:2 koja je riješila pitanje pobjednika.

Najefikasniji u domaćim redovima bili su Isabell i Pandurić sa 17, odnosno 16 poena, dok je trojicu dvoznamenkastih kod Sonika predvodio Sandro Rašić sa 17 poena.

Hrvoje Vlašić, trener KK Sonik Puntamika:

Tomislav Cvitković, košarkaš KK Sonik Puntamika:

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

MATICA HRVATSKA / Predstavljanje knjige Mladena Barabe Cvitića: Marina kruna 

Objavljeno

-

By

Ogranak Matice hrvatske u Zadru predstavlja knjigu Mladena Barabe Cvitića: Marina kruna.

Predstavljanje će se održati u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, na adresi Don Ive Prodana 1, u utorak 23. travnja s početkom u 18:30.

Sudjeluju: Ante Nadomir Tadić Šutra, prof., Marin Fuzul te Mladen Baraba Cvitić, autor knjige.

U glazbenom dijelu programa sudjeluje klapa Koporan iz Poličnika.

Marinu krunu na stihove Mladena Barabe uglazbio je Ljubo  Stipišić Delmata, 2010. godine.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SUBOTA, 27. TRAVNJA / Svečana proslava blagdana blaženog Jakova Zadranina. Donosimo program…

Objavljeno

-

By

Blagdan blaženog Jakova Zadranina svečano će biti proslavljen u Crkvi sv. Frane, u subotu, 27. travnja.

Povodom blagdana, pod pokroviteljstvom Franjevačkog samostana sv. Frane, Grada Zadra, Zadarske županije, Narodnog muzeja Zadar, OŠ Zadarski otoci/ Muzej u školi i Udruge glagoljaša Zadar, organiziran je prvi likovni natječaj za učenike osnovne škole „Blizu je, blizu“, na temu: Život i rad  blaženog  Jakova Zadranina.

Svečanu svetu misu u 19 sati predvodit će fra Tomislav Šanko, provincijal.

Poslije svete Mise bit će dodijeljene nagrade autorima najuspješnijih likovnih radova, a nagrađeni radovi bit će izloženi u „Sobi blaženog Jakova“ u klaustru samostana.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ŽUPANIJSKI DANI / Večeras u sv. Donatu Smotra klapa Zadarske županije

Objavljeno

-

By

U sklopu programa Županijski dani, u petak, 19.travnja 2024. s početkom u 20 sati u crkvi sv.Donata u Zadru održat će se Smotra klapa Zadarske županije na kojoj će nastupiti klape sa cijelog područja Zadarske županije–  Koporan , Galijota, Ponistra, klapa Žurnata, Arija, Peružini, Preženca, Puntadura, Školji, Maraška i Lantina.

Smotra klapa Zadarske županije prvi je puta održana 2012.. godine ispred zgrade Kazališta lutaka u Zadru, 2013. u Bibinjama, i 2014. U Pagu. Od 2015. do 2019. Smotra klapa Zadarske županije održavala se u Vukovaru, kao dar Zadarske županije Gradu Vukovaru. 

 Nakon četiri godine pauze ponovno će se okupiti klape u sklopu Županijskih dana.

Ulaz je slobodan.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu