Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Poziv na izradu strateškog plana Platforme za Kino

Objavljeno

-

Platforma za Kino poziva na aktivnost “Izgradnja kapaciteta za strateško promišljanje i participativno planiranje na razini cjelokupnog sustava” kroz koju će izraditi strateški plan Platforme za Kino:

“Pozivamo sve članove Platforme i širu javnost da nam se pridruže na aktivno i zajedničko kreiranje budućnosti Tinela i Platforme – od sna, preko strategije do konkretnih provedbenih detalja – u nedjelju 11. travnja 2021. od 16:00 do 19:00 sati u DKC-u Kino u Sv. Filipu i Jakovu. 

Edukacijske aktivnosti sastoje se od dva ciklusa facilitiranih radionica, od kojih se prva održava 10. ožujka za članove Platforme a druga 11. ožujka za širu javnost i članove Platforme. Teme edukacije su sudioničko upravljanje i metode participativnog vođenja, s ciljem zajedničkog stvaranja strateškog plana Platforme za 2021. – 2023. godinu.

Proces će facilitirati Jasenka Gojšić, facilitatorica transformacijskog učenja. Jasenka je vodila veoma uspješan proces pod nazivom “Kolektivni san” u sklopu ESF projekta K.IN.O., a tijekom kojeg je su-kreiran program Tinela. Tako nastali program poslužio je kao osnova za izradu operativnog plana Platforme za Kino za 2021. godinu.”

Ova aktivnost se odvija u sklopu projekta “Platforma za Kino”, sufinanciran sredstvima Zaklade Kultura Nova.

Zbog epidemioloških mjera broj je ograničen te molimo da se najavite dolazak na e-mail adresu kino.filipjakov@gmail.com ili broj mobitela 095 527 0863.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Sport

TENIS Hrvatsko prvenstvo do 16 godina na Višnjiku

Objavljeno

-

By

U teniskom kompleksu u Športskom centru Višnjik od subote, 15. svibnja, do četvrtka, 20. svibnja 2021. održat će se hrvatsko prvenstvo za igračice i igrače do 16 godina.

Očekuje se nastup stotinjak najboljih hrvatskih tenisačica i tenisača u pojedinačnoj i u konkurenciji parova, a kvalifikacije će početi u subotu, 15. svibnja 2021.

Igrat će se na zemljanim terenima u organizaciji Hrvatskoga teniskoga saveza i TK-a Zadar 08.

Izvor: Planet Višnjik

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PANDEMIJA Na zadarskom području 34 novozaražena. Preminula dva muškarca (57 i 66 godina) i jedna žena (68)

Objavljeno

-

By

Na području Zadarske županije  34 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a tri su osobe preminule. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar(22) i  Benkovac(3) te općina Bibinje(1), Kukljica(1), Poličnik(2), Posedarje(1), Ražanac(3) i Stankovci(1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 332 uzorka, a pod aktivnim nadzorom je 999 osoba.

U Općoj bolnici Zadar s koronavirusom preminula su dva muškarca u dobi od 57 i 66 godina te jedna žena u dobi od 68 godina.

Na svim COVID odjelima hospitalizirano je 48 bolesnika od kojih je 7 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na COVID odjelu na liječenju je 15 pacijenata.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) U Biogradu otvoren novi prostor Gradske knjižnice

Objavljeno

-

By

Biogradska Gradska knjižnica koja u tom gradu postoji već 58 godina jučer je uselila u svoj novi prostor. Svečanom otvorenju nazočni su bili župan Božidar Longin sa suradnicima i“ gradonačelnik Grada Biograda Ivan Knez.

„Otvaranje knjižnice poklopilo se sa godinom čitanja kojom je proglašena 2021. te je na taj način i Biograd na Moru je  dao svoj obol kulturi čitanja, promicanju knjiga i knjižnice“ rekla je ravnateljica ove ustanove Tihana Jurišić dodajući kako vjeruje da će ovo mjesto biti mjesto ugode, druženja, okupljanja, kulturnog uzdizanja, učenja i boravka.

„Naš grad ima dugu tradiciju postojanja gradske knjižnice kao jednog od stupova biogradske kulture, a današnje otvorenje je nadogradnja je na povijest razvoja čitateljske publike u modernijim i izazovnijim vremenima“, dodala je još ravnateljica Jurišić.

„U našem programu razvoja je i „Pametna županija“ kao jedan od 5 stupova razvoja, i izuzetno mi je drago da je nakon 12 godina konačno uređen novi prostor gradske knjižnice.

Živimo u vremenu kada, pojavom novih izvora znanja i spoznaja, mnogi strahuju za sudbinu knjige. Kada knjiga stanuje u lijepim i otvorenim prostorima poput ovoga, mislim da takav strah nije opravdan.Narodne knjižnice, osobito u malim i srednje velikim sredinama, te ako su dobro vođene kao biogradska, predstavljaju mjesto okupljanja raznih generacija. Od najmlađih koji pohađaju razne kreativne radionice sve do najstarijih koji će u knjižnici pročitati novine, ali i pohađati tečaj rada na računalu i slično“, rekao je na otvaranju župan Božidar Longin.

Novi prostor gradske knjižnice u Biogradu na Moru uređen je sredstvima Ministarstva kulture i medija te Grada Biograda.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu