Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIJAVI SE! Wings for Life i ove godine uz aplikaciju. Ujedinjeni s ostatkom svijeta trčite za one koji ne mogu…

Objavljeno

-

Približava se 9. svibanj i osmo izdanje omiljene Wings for Life World Run utrke, koja po svojim karakteristikama nije slična nijednom drugom trkačkom natjecanju.

I ove godine zaljubljenici u kretanje jurnut će u isto vrijeme na šest različitih kontinenata, ujedinjeni u istom cilju, učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Wings for Life World Run prometnuo se u prethodnom desetljeću u jedno od najvećih sportskih natjecanja, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj, a nastavak slijedi 9. svibnja, kad ćemo na utrci uz aplikaciju ponovno trčati za one koji ne mogu.

Za sve znatiželjne koji se dosad možda nisu imali prilike okušati, evo nekoliko razloga zašto ih čeka jedinstveno trkačko iskustvo kad nam se pridruže…

Zabava je važnija od rezultata

Da, Wings for Life World Run je prije svega prilika da se družimo, povezujemo i zajedničkim snagama mijenjamo svijet. Iako smo svi mi željni pokazati i svoju trkačku spremnost, rezultat je ipak u drugom planu.

Pa će se na stazi naći opušteni sudionici koji pjevaju i plešu, poput naše višestruke pobjednice Nikoline Šustić, a i čitav niz šarenih i zanimljivih majica, posvećenih prije svega svima onima koji su u našem srcu, a ne mogu trčati s nama.

Trčiš onoliko kilometara koliko želiš

Utrka u kojoj ti određuješ koliko ćeš kilometara trčati nešto je nezapamćeno u svijetu trčanja, do pojave Wings for Life World Run utrke.

Riječ je o natjecanju u kojem i amateri i ultramaratonci i sudionici u kolicima u isto vrijeme jednako motivirani ruše vlastite granice, u utrci u kojoj je pobjednik baš svatko tko starta.

Neobični format natjecanja

Tajna različite pretrčane kilometraže svakog od natjecatelja? To što ne trčiš prema cilju, nego cilj dostiže tebe!

Da, radi se o genijalnom konceptu koji omogućuje čak i onima koji hodaju da prijeđu 5 kilometara prije nego završe svoj nastup, a što se bolje pripremiš, to će utrka za tebe trajati duže. Na stazi se u isto vrijeme trče utrke na 5 km, 10 km, polumaraton, maraton i ultramaraton, na što nećeš naići baš nigdje drugdje!

Uzbudljiva uloga lovine

Wings for Life World Run ne bi bio tako zabavan i zanimljiv da na stazi ne postoji predator! Radi se naravno o ‘catcher caru’ iliti presretačkom automobilu, koji nakon pola sata kreće u lov i ako te dostigne, utrka je za tebe završena.

Bilo da se radi o pravom presretačkom automobilu ili virtualnom, uzbuđenje dramatično raste dok ti se približava i unatoč nagomilanom umoru krećeš u sprint, pokušavajući mu pobjeći. A taj adrenalinski impuls koji te obuzme zaista je fenomenalan osjećaj!

Sudjelovanjem činimo važnu stvar

Naravno, šlag na tortu zadovoljstva sudjelovanjem u ovom izuzetno zabavnom spektaklu zapravo je karakter Wings for Life World Run utrke, u kojoj prije svega trčimo zajedno kako bismo prikupili sredstva za financiranje istraživanja ozljeda leđne moždine.

Stopostotna vrijednost startnina i donacija financirat će najnaprednija istraživanja ozljeda leđne moždine, koja su već dala obećavajuće rezultate. O tome svjedoči i Švicarac David Mzee, koji je zahvaljujući jednoj takvoj studiji napravio svoje prve korake, desetljeće nakon prometne nesreće koja ga je učinila nepokretnim.

U svakom slučaju, Wings for Life World Run pokazuje što je sve moguće kad se ujedine ljudi velikog srca, a prikupljenim sredstvima i ove će nas godine još malo približiti ostvarenju našeg konačnog cilja, da jednog dana učinimo ozljede leđne moždine izlječivima i s onima koji su danas u kolicima, trčimo Wings for Life World Run utrku rame uz rame…

Prijave na Wings for Life World Run koji će se ove godine održati putem aplikacije otvorene su OVDJE.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

BLAGDANSKA PROGNOZA / Kiša prijeti i danas; za vikend sunčano i iznimno toplo. Olujno jugo

Objavljeno

-

By

Danas promjenljivo i razmjerno vjetrovito. Uz više oblaka ponajprije će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u Gorskoj te središnjoj Hrvatskoj biti kiše uz mogućnost grmljavine. Na istoku unutrašnjosti i u Dalmaciji dulja sunčana razdoblja. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20 °C, u gorju niža.

Na Veliki petak pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a uz više oblaka uglavnom u Gorskome kotaru mjestimice može biti malo kiše. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na Jadranu jugo. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 11, na Jadranu između 10 i 15, a najviša dnevna većinom od 18 do 23 °C, u gorju ponegdje niža.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, uglavnom suho i iznimno toplo. Uz povremeno umjerenu naoblaku u petak i nedjelju na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima može mjestimice biti malo kiše. Puhat će povremeno umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, osobito na zapadu, a na Jadranu umjereno i jako jugo s olujnim udarima.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE / HSP AS: “Neizglasavanje proračuna stvara atmosferu nestabilnosti i stagnaciju u svim sferama društva”

Objavljeno

-

By

Iz zadarskog ogranka HSP AS novo priopćenje, na temu proračunske blokade Zadra. Prenosimo ga u cijelosti:

“Stranka HSP AS upozorava kao i više puta do sada na veliku štetu koja se nanosi građanima grada Zadra zbog neizglasavanja proračuna, stvarajući atmosferu nestabilnosti i stagnacije u svim sferama društva.

Sve što je u interesu općeg boljitka građana podržavamo i protiv smo promoviranja raznih predizbornih aktivnosti preko Gradske vijećnice.

Vrlo je zabrinjavajući način komunikacije gradskih vijećnika, koje građani financiraju. Iskreno se pitamo je li imaju barem malo dostojanstva, morala i srama ispred istih?

Komunikacija je stup društva, te nam na ovaj način pokazuju koliko cijene građane i koliko su pojedinci nezreli za funkcije koje vrše, a da ne govorimo o bontonu.

Građani žele živjeti prosperitetno, žele stabilnost vlasti, a ne manipulativne i zakulisne igre” – rekla je Miranda Jamnicki, predsjednica GO HSP AS.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROVIDUROVA: Pjesme Atomskog skloništa u jazz ruhu

Objavljeno

-

By

Šesnaest vrhunskih jazz glazbenika okupljenih u JazzIstra Orchestra i pjevač Ervin Baučić u okviru sezone Koncertnog ureda Zadar održat će koncert s obradama pjesama Atomskog skloništa, u četvrtak, 4. travnja u 20 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače.
Program pod nazivom “Atomic“, koji je predstavljen prvi put 2016. godine u Puli, sačinjen je od pjesama legendarnog pulskog rock sastava koje su članovi orkestra aranžirali za veliki jazz ansambl. JazzIstra Orchestra osnovan je 2014. godine okupivši mlade i školovane istarske glazbenike s krajnjim ciljem razvoja profesionalnog orkestra na regionalnoj razini, kroz suradnju glazbenika iz hrvatskog, slovenskog i talijanskog dijela Istre. Tematski, JazzIstra Orchestra kroz svoje je programe uvijek nastojala glazbeno obrađivati istarske „glazbene fenomene“ odnosno glazbenu ostavštinu istarskog podneblja, kao što su Tamara Obrovac, Franci Blašković, KUD Idijoti i drugi. Specifičnosti Istre, tolerancija, multikulturalnost i kreativnost vodilje su koje pokreću ovaj glazbeni projekt. Program je realiziran u suradnji s Hrvatskom udrugom glazbenih organizatora (HUGO), kao dio novopokrenutog Koncertnog ciklusa Hrvatske – KONCI.HR.

Ulaznice su dostupne na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, te u fizičkoj prodaji od 2. do 4. travnja od 11 do 13 i od 18 do 20 sati na info pultu Providurove palače.

Sve informacije možete pronaći i na web stranici www.kuzd.hr

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu