Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PANDEMIJA Na zadarskom području 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Trojica uhvaćena u kršenju samoizolacije!

Objavljeno

-

Na području Zadarske županije 15 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. 11 novozaraženih izolaciju provode na području Grada Zadra, dvije na području Pakoštana te po jedna na području Biograda i Benkovca.

Koronavirus pojavio se u jednom privatnom domu za stare i nemoćne na području Grada Zadra gdje je zaraženo 4 korisnika. Korisnici ovog doma kao i ostalih manjih domova na području Zadarske županije prošli su tjedan dobili prvu dozu cjepiva pa su im simptomi blagi i dobro se osjećaju.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 275 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 740 stanovnika, a od bolesti se oporavilo još 11 osoba.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 12 bolesnika od kojih je 3 na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su tri kršenja mjere samoizolacije.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

HDZ: Gradski odbor jednoglasno podržao Dukićevu kandidaturu

Objavljeno

-

By

Branko Dukić bit će kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Grada Zadra na predstojećim lokalnim izborima, a njegov zamjenik bit će Ante Babić.

Aktualni gradonačelnik Zadra dobio je jednoglasnu potporu Gradskog odbora HDZ-a u utrci za novi mandat.

– Branko Dukić je kandidat u čijem je mandatu napravljen niz velikih i važnih projekata za grad, koji su rezultat političke stabilnosti, kontinuiteta, ali i sposobnog upravljanja gradskom upravom. U ovom mandatu su dovršeni luka Gaženica, Poliklinika, Centar Mocire, Bedemi i Providurova palača, a započeta je dugoočekivana Aglomeracija Zadar – Petrčane kroz koju ćemo riješiti pitanje odvodnje i vodovoda, izgradnja škole na Novom bokanjcu, Centra za mlade i brojnih drugih projekata koji su konkretan dokaz odlične suradnje sa županijskom i državnom razinom, a što je preduvjet snažnog razvoja Zadra i u sljedeće četiri godine, istaknuo je predsjednik GO HDZ-a Grada Zadra Šime Erlić.

– Zadar je grad koji raste, razvija se i svakodnevno napreduje u svakom pogledu. Dukić je kandidat koji jamči nastavak razvoja, a istovremeno je čovjek iz naroda, onaj koji svakodnevno živi Zadar i osluškuje potrebe njegovih stanovnika – dodao je Erlić.

Branko Dukić zahvalio je stranačkim kolegama na potpori naglasivši da je to još jedan dokaz da je prepoznat rad njegovog tima u proteklom razdoblju.

– Hrvatska demokratska zajednica predvodnik je razvoja Zadra i od samih početaka mlade hrvatske države ima ljude koji predano rade na napretku našeg grada. Uvjeren sam da će naši sugrađani i ovog puta to prepoznati, jer ćemo jedini ponuditi ozbiljan i temeljit program razvoja Grada Zadra u narednom razdoblju. Što se mene osobno tiče, politički sam zreliji i iskusniji za četiri godine, a istovremeno sam još spremniji i maksimalno motiviran raditi za naš grad. Puno projekata smo pokrenuli, mnoge od njih realizirali, ali nam je od svega najvažnije da građani prepoznaju da osluškujemo puls grada, da radimo za Zadar svaki dan i činimo sve da bude poželjno mjesto za život svih generacija naših sugrađana – poručio je Dukić.

Gradski odbor HDZ-a također je jednoglasno odlučio da će kandidat za zamjenika gradonačelnika biti Ante Babić, Dukićev aktualni zamjenik i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

300 tisuća kuna vrijedna donacija kreveta za Covid odjel Opće bolnice Zadar

Objavljeno

-

By

U svrhu osiguranja dostatnog i kvalitetnog bolničkog smještaja pacijenata, Općoj bolnici Zadar uručeno je 16 novih medicinskih kreveta, kojima će se opremiti bolnički odjeli za COVID-19. Riječ je o donaciji gospodarstvenika ukupnog iznosa 300.000 kuna, koji su još jednom prepoznali potrebu zajedničkog djelovanja u borbi protiv pandemije te pokazali osjetljivost na potrebe zdravstvenih ustanova.

 „Ovo je još jedna u nizu donacija našoj bolnici i zaista koristim priliku zahvaliti svima koji su nam pomogli, pogotovo u ovom razdoblju borbe protiv epidemije koronavirusa. Krevete nam je donirala Erste banka u suradnji s još jednim gospodarskim subjektom. Ovim putem zahvaljujemo se Zadarskoj županiji na podršci kao i donatorima na ovoj hvalevrijednoj donaciji“, poručio je ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.

Župan Božidar Longin zahvalio je svima koji su donacijama pomogli zadarsku Opću bolnicu.

„Naše zdravstvene ustanove na čelu s Općom bolnicom Zadar već gotovo godinu dana predvode borbu s koronavirusom. Svjesni smo koliko je ona financijski zahtjevna i upravo su ovakve donacije važne kako bi pacijenti dobili bolju skrb, ali i kako bi zdravstveno osoblje imalo bolje uvjete za rad. Ovo je još jedan konkretan primjer solidarnosti i zaista zahvaljujem svima koji koji su na bilo koji način pomogli našu bolnicu, od gospodarstvenika, sportaša, umjetnika i svih ostalih ljudi dobre volje iz Hrvatske i inozemstva“, dodao je župan.

Ovo je ujedno druga donacija Erste banke u svrhu liječenja i suzbijanja epidemije koronavirusne bolesti, nakon studenog 2020., kada je banka donirala 200.000 kuna za nabavu nužne medicinsko-tehničke opreme.

 „Kao odgovoran dionik društva, Erste banka prepoznala je važnost zajedničke borbe u suzbijanju epidemije koronavirusa, stoga ova donacija Općoj bolnici Zadar predstavlja nastavak do sada poduzetih nastojanja banke. Nadamo se da će nabavka potrebnih medicinskih kreveta, u trenucima kada važno osigurati kvalitetan i dostatan bolnički smještaj, dodatno unaprijediti liječenje pacijenata naše županije. Koristim priliku kako bih zahvalio i svom medicinskom i pomoćnom osoblju te svima uključenima u suzbijanje epidemije na značajnim naporima koje su uložili, jer njihov trud i nastojanje zaslužuje svako poštovanje“ ističe Šime Kevrić, direktor Sektora malih i srednjih klijenata regije Jug Erste banke, koja je do sada Općoj bolnici Zadar za napore oko liječenja koronavirusa donirala preko 300.000 kuna.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Obilježen dan Gradske knjižnice Zadar

Objavljeno

-

By

Gradska knjižnica Zadar od 2021. godine obilježava svoj dan 1. ožujka u spomen na početak rada Knjižnice na trenutnoj lokaciji 1999. godine. Tim povodom danas je u ulaznom dijelu Središnje knjižnice organizirana video-izložba uvaženog zadarskog i državnog konzervatora i povjesničara umjetnosti Miljenka Domijana naslovljena „Od oka k srcu – Biljezi sjećanja”. Izložbu je otvorio zadarski gradonačelnik Branko Dukić.  Izložba će od 1. do 20. ožujka 2021. biti dostupna na interaktivnom ekranu Helgi u knjižnici te na YouTube kanalu Gradske knjižnice.  

Ravnateljica knjižnice Doroteja Kamber Kontić prisjetila se tog vremena kada je knjižnica prije više od 20 godina iskoračila s Poluotoka i preselila u nove i veće prostore koje i danas koristi, a i posljednjih godinu dana kada se radi u izmijenjenim i otežanim uvjetima. Ipak, i u tim okolnostima, knjižnica i dalje, osim svoje osnovne funkcije posudbe knjiga, organizira i broja događanja, samo sada na drugim platformama. Jedan od tih događaja je i današnja izložba fotografija Miljenka Domijana.

Gradonačelnik Branko Dukić čestitao je dan knjižnice, naglasivši kako je knjiga i dalje, pored svih novih tehnologija, nepresušno vrelo znanja. Otvorio je i izložbu osvrnuvši se na dugogodišnji rad Miljenka Domijana kao čuvara hrvatske baštine, ali i na njegovu umjetničku dušu koja je dovela do ove izložbe.

 
Nastavi čitati

U trendu