Connect with us

Sport

RAZGOVOR Glavni trener seniorske momčadi HNK Zadra, Želimir Terkeš: “Želja nam je u sljedećem razdoblju doseći najviši stupanj natjecanja u Hrvatskoj”

Objavljeno

-

Dvojica nekadašnjih nogometaša Zadra, ali i niza drugih klubova u Hrvatskoj i u inozemstvu, sa zavidnim karijerama – a obojica su bili vrsni napadači – nedavno su preuzeli seniorsku momčad HNK Zadar. Želimir Terkeš je trener, a Dragan Blatnjak njegov prvi suradnik.

– Za Dragana ne mogu reći da mi je samo pomoćnik, mi smo više suradnici – kaže Želimir Terkeš.

Seniorska momčad okupila se početkom siječnja ove godine i intenzivno se priprema za nastavak sezone, za natjecanje u Prvoj županijskoj ligi i u Županijskom kupu.

– Sve smo odradili prema planu i programu kad je riječ o treninzima. Zbog epidemiološke situacije oglednih utakmica, nažalost, još nema, ali kako je drugima, tako je i nama.

Za trenersko se zvanje Želimir Terkeš opredijelio još u vrijeme igračke karijere i u tom je segmentu manje iskusan od Dragana Blatnjaka koji je vodio Zadar, Raštane, biogradski Primorac i Zagoru.

– Meni se ukazala prilika kad sam dobio poziv za trenerski angažman u Bugarskoj, u plovdivskom Lokomotivu. Bio sam pomoćnik Brunu Akrapoviću i mogu reći da mi je to razdoblje, koje je potrajalo nešto više od dvije godine, bilo itekako zanimljivo i nadasve korisno. Nogometnu igru promatrao sam i doživljavao iz drugačije perspektive u odnosu na igračko vrijeme. Naravno, učio sam što uopće znači biti trener i kako treba raditi. Osvojili smo Bugarski kup, bilo je to sjajno doživjeti.

Pandemija koronavirusa poremetila je mnoge stvari svakom stanovniku planeta, pa i sportašima. Želimir se vratio u Zadar.

– Zadar je dom mojoj obitelji. Eto i Dragan se, poslije svojih angažmana u inozemstvu, opredijelio za život u Zadru, a poznamo se već dugo, još tamo iz juniorskih igračkih dana.

Vodstvo HNK Zadar u danom je trenutku iniciralo razgovore o mogućoj suradnji sa Želimirom Terkešom, a Dragan je Blatnjak već ionako bio u klubu.

– Moja ambicija jest raditi kao trener, ali kao trener u onom klubu koji ima izražene natjecateljske ambicije. To je pojednostavljeno rečeno, no posve se poklapamo HNK Zadar i ja. Meni su dolazile neke ponude iz trećeligaša, pa i Draganu, ali nisam prihvatio jer nisam uočio da imaju značajnije ambicije. HNK  Zadar želi u sljedećem razdoblju doseći najviši stupanj natjecanja u Hrvatskoj, a ja se kao trener želim kontinuirano razvijati i napredovati. HNK Zadar je novi klub, klub koji je počeo djelovati na ispravnim načelima i na stabilnom temelju, te klub koji je jasno proklamirao svoje ciljeve. Meni se to svidjelo, a priključio mi se u prvoj momčadi i Dragan Blatnjak jer želi svojim znanjem, iskustvom i energijom pridonijeti razvoju kluba.

Nedavno se seniorskoj momčadi priključio i Jurica Buljat, iskusni internacionalac.

– To je velika stvar jer će Jurica Buljat u momčad unijeti sebe kao ozbiljnoga čovjeka, vrsnog igrača i kao nekoga tko ima respektabilni autoritet. K tomu, značit će puno za razvoj mlađih igrača.

Je li seniorska momčad definirana za drugi dio sezone?

Zadržali smo igrače koje smo željeli, dobili Juricu Buljata i priključili još neke mlađe. Moguć je dolazak još nekih igrača. Ovo je vrijeme koje trebamo razumjeti kao vrijeme u kojem se i momčad i klub pripremaju za trećeligaški stupanj što je prvi sportski cilj u sklopu srednjoročnog projekta.

Kako je raditi s igračima među kojima ima i onih koji su u vaše vrijeme skupljali lopte na utakmicama?

Momčad je izvrsno pristupila treninzima i drugim obvezama. Želimo napraviti što je više moguće i na fizičkoj i na psihičkoj razini, dakako i na taktičko-strateškoj, te na definiranju igre. Uspjet ćemo…

Seniorska momčad HNK Zadar većinu svojih treninga realizira u Stanovima, na prirodnoj travi, te na igralištu NK Arbanasa – Pomoćnom igralištu Stanovi koje ima umjetnu podlogu. HNK Zadar ovom prilikom i zahvaljuje Arbanasima na razumijevanju i na dobroj suradnji.

Tekst: HNK Zadar
Fotografije: Nenad Opačić
 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Sport

VAŽNA OBAVIJEST S VIŠNJIKA: Informacije kupcima ulaznica za utakmice KK Zadar

Objavljeno

-

By

Temeljem zahtjeva Košarkaškoga kluba Zadar za sezonu 2021/22, uslugu prodaje ulaznica, kao tehnički servis, za sve utakmice seniorske momčadi pružat će Športski centar Višnjik.

Ulaznice će se moći kupiti na blagajni ŠC-a Višnjik, ali i on line – preko servisa Croatia Tickets.

Športski centar Višnjik upućuje sve kupce ulaznica da radi izbjegavanja gužve i možebitnog nepotrebnog čekanja pred blagajnama (i zaštite svoga i tuđega zdravlja u pandemijskim okolnostima!), svoje ulaznice na jednostavan i uvijek dostupan način nabave online.

Prema utvrđenim uvjetima prilikom kupovine ulaznica svaki je kupac dužan dati sljedeće podatke: ime i prezime, adresu, e-adresu i kontaktni broj mobitela.

Blagajna će za susret 17. kola ABA lige između Zadra i Krke biti otvorena na dan utakmice u petak 21. siječnja od 10 sati, a početak dvoboja najavljen je u 18 sati.

Izvor: ŠC Višnjik

 
Nastavi čitati

Sport

“DA SE NE ZABORAVI” U subotu 18. Memorijalna atletska utrka Maslenica – Novigrad

Objavljeno

-

By

Pod pokroviteljstvom predsjednika republike Hrvatske Zorana Milanovića, zadarskog župana Božidara Longina,  načelnika općina Jasenice Stipe Vulić, Posedarja Ivice Klanca, Starigrada Krste Ramića  i Novigrada Jose Klapana, a povodom dana proslave 29. godišnjice vojno redarstvene akcije Maslenica u subotu se održava 18. tradicionalna atletska utrka od Maslenice preko Posedarja, Podgradine, Paljuva do Novigrada pod nazivom “DA SE NE ZABORAVI”, u dužini od 21.1 km.

Ovogodišnja atletska utrka boduje se za 1. Hrvatsku atletsku cestovnu ligu i s njom počinje atletska sezona 2022. 

Za utrku je prijavljeno 120  atletičara iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine:  Pule, Poreča, Lošinja, Zadra, Zagreba, Splita, Šibenika, Solina, Dubrovnika, Gospića, Čakovca,  Metkovića, Tomislavgrada, Gruda i Bihaća.  

Prije samog početka utrke, uz epidemiološke mjere, na spomen križu na Masleničkom mostu organizatori utrke Hrvatski atletski klub Sveti Ante, Klub atletskih veterana Zadar  i udruga branitelja MUP-ZNG 1990-1991 sa svim sudionicima zapalit će svijeće i odati počast svim poginulima u Domovinskom ratu, a posebno poginulima u akciji Maslenica.

Predsjednik udruge dragovoljaca MUP-ZNG 90-91 Tomislav Božić poručuje mladim sportašima rekreativcima braniteljima:

“Dragi sportaši branitelji, vi ste promicatelji domovine u miru, a dali ste i velik doprinos u obrani domovine. Samo spremni i čvrsti ljudi mogu braniti svoj dom i domovinu. Velik broj vaših očeva  sudjelovao je u obrani domovine, mnogi od njih su položili živote braneći domovinu na čemu im se zahvaljujemo i stalno ih se prisjećamo i njima u čast danas trčimo ovu utrku najljepšim dijelovima lijepe naše koju je velikosrpski agresor želio prisvojiti sebi ali zahvaljujući hrabrosti hrvatskih vojnika, to im nije uspjelo. Unaprijed  pozdravljam Anđelka Kecmana iz Pule koji tradicionalno trči svake godine utrku  za svog pok. oca koji je stradao u akciji Maslenica.” 

– Radostan sam da je ova utrka postala i dio kalendara događanja Hrvatskog atletskog saveza za 2022. godinu i prva je službena ovogodišnja  utrka, na čemu zahvaljujemo Hrvatskom atletskom savezu, predsjedniku Ivanu Veštiću i upravnom odboru saveza, zaključio je Antonio  Mijolović, predsjednik Kluba, ispred organizacijskog odbora utrke.

 
Nastavi čitati

Sport

PK JADERA Josip Gregov dobio priznanje Glas Zadra

Objavljeno

-

By

15.01.2022. održana je svečana dodjela priznanja najboljim sportašima i sportskim kolektivima u 2021. godini.

28. godinu za redom Zadarski list proglašava najbolje sportaše u Zadarskoj županiji, a među nominiranim sportašima bio je i paraplivač PK Jadere Josip Gregov koji je dobio priznanje Glas Zadra.

Glas Zadra je priznanje čitatelja koji su preko kupona slali glasove za jednog od nominiranih kandidata u svim kategorijama.

Josip Gregov (2000) je član Jadere od 2010. godine, a na natjecanja je krenuo 2018. godine te je već na prvom natjecanju doplivao do prvih mjesta u svim disciplinama.

Josip nastupa u klasi S7, a do sada je nastupio na 10 natjecanja i okitio se sa 43 medalje (27 x zlato, 13 x srebro, 3 x bronca).

Na državnim prvenstvima je doplivao do 17 medalja od čega je 6 titula državnog prvaka, 9 titula viceprvaka i 2 brončane medalje.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu