Connect with us

Hrvatska

Da u obranu Gotovine nije uloženo 32 milijuna eura bio bi optužen i za genocid

Objavljeno

-


“Mi za Radovana Karadžića ‘napabirčimo’, na razne načine, jedva 20.000 eura mjesečno da bi mogli napraviti osnovne stvari”, “zakukao” je srpski odvjetnik Goran Petronijević u razgovoru za beogradsku Politiku naglašavajući kao je Hrvatska uložila u obranu generala Ante Gotovine čak 32 milijuna eura što je za srpske prilike nešto nezamislivo.
Skupa obrana na kraju je, prema mišljenju Srba, zaslužna što je Gotovina – još i dobro prošao.
“Da Hrvatska nije toliko uložila, general Gotovina bio bi osuđen za genocid a ne za etničko čišćenje”, smatraju srpske kolege odvjetnici. Prema njihovim zapažanjima Hrvati su obrani Gotovine uspjeli još u preliminarnoj fazi s tužiteljstvom trgovati s mnogim pojedinostima koje se nikada ne bi mogle dokazati na sudu jer nisu istinite.
“Upravo zato u obrazloženju presude stoji kao nesporna činjenica da je između tužiteljstva i obrane utvrđeno da je operaciji ‘Oluja’ prethodilo mnogo zločina nad hrvatskim stanovništvom. Tako nešto nije pisalo u vukovarskoj presudi, niti u svim drugim presudama gdje su Srbi osuđeni, jer Srbija nije učinila ništa da pomogne haškim optuženicima”, zaključuje odvjetnik Petronijević.
Prema podacima koje je Politici dao Dušan Ignjatović, direktor Ureda za suradnju s Haškim tribunalom, u prošloj godini za financijsku pomoć svim haškim optuženicima isplaćeno je ukupno 19 milijuna dinara ili oko 190 tisuća eura.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

TEMPERATURE I 20 STUPNJEVA NIŽE! / Stiže velika promjena vremena, u dijelu zemlje bit će i snijega

Objavljeno

-

By

Pretežno vedro je je diljem zemlje, prilike su stabilne, kako se sa sjeverozapada Europe prema našim krajevima proteže greben anticiklone. U nastavku subote sunca će biti u izobilju diljem Hrvatske. Temperature će lokalno prijeći 30 vrlo vjerojatno.

nedjelja će dijelovima zemlje donijeti vruće prilike, moguće i do 32, posvuda će biti sunčano.

Ponedjeljak će početi sunčanim vremenom, no jugozapadnjak u unutrašnjosti i jugo na moru će jačati, kao uvod u promjenu vremena.

Tijekom utorka slijedi postupni porast naoblake, poslijepodne će kiša i pljuskovi s grmljavinom biti sve češći. Lokalno je moguće nevrijeme. Prema večeri, kako temperature budu padale, kiša će prelaziti u snijeg u gorju.

Temperature će osjetno pasti, u srijedu bi tako na mjestima u unutrašnjosti mogle biti i 20-ak stupnjeva niže.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

S tržišta se povlači još jedan proizvod, sadrži bakteriju

Objavljeno

-

By

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda: SOJINA SAČMA, broja šarže 300324068, datum proizvodnje 08.03.2024., datuma najbolje upotrijebiti do 08.03.2025., zbog utvrđene bakterije iz roda Salmonella spp.

Proizvod nije u skladu s Pravilnikom o sigurnosti hrane za životinje („Narodne novine“, broj 102/2016, 60/2020).

Detalji o proizvodu dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom za životinje.

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: Fanon d.o.o., Vladimira Nazora 126, Petrijanec

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Provjerite police! Povlači se popularni čaj zbog povećane količine aluminija

Objavljeno

-

By

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda MATCHA ČAJ PRAH 80g, najbolje upotrijebiti do 30.6.2026., barkod: 6 922163 621264, lot NL02-230630, zbog povećane količine aluminija u proizvodu.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća od 28. siječnja 2002. o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, navodi se na stranicama HAPIH-a.

Podaci o proizvodu:

Zemlja podrijetla: Kina

Dobavljač: ASIA EXPRESS FOOD, Kilbystraat 1, Kampen, 8263 CJ, Nizozemska

Stavlja na tržište: Asia project d.o.o., Ilica 52, Zagreb

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu