Connect with us

Nekategorizirano

Moja majka je nevina

Objavljeno

-

Obitelj Cetinski (Foto: PIXSELL)
Pjevač Tony Cetinski javno je podržao svoju majku Vinku Cetinski koja je uhićena prošlog petka zbog sumnje u malverzacije.
‘Vjerujem da će istraga pokazati da je moja majka nevina. Policija samo radi svoj posao i to je sve što vam mogu reći u ovom trenutku’, kratko je za Extru komentirao pjevač Tony Cetinski uhićenje svoje majke Vinke Cetinski, bivše doministrice turizma. U njezinu je nevinost uvjerena i njezina snaha Ivana Nobilo i ističe da ima njezinu bezrezervnu podršku.
Vinka Cetinski, zajedno s još četiri osobe, uhićena je prošlog petka zbog sumnje u malverzacije prilikom kupovine zemljišta u Istri za jednog od najbogatijih hrvatskih poduzetnika, Danka Končara.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nekategorizirano

TRAŽI SE ISTRAŽNI ZATVOR ZA 62-GODIŠNJEG ZADRANINA Pred policijom i Hitnom prijetio majci da će je usmrtiti

Objavljeno

-

By

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru danas je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv 62-godišnjeg hrvatskog državljanina (1959.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 4. veljače 2021. u Zadru, nakon što je uhićen zbog prijetnje prema svojoj majci, u cilju da ju ustraši, prvo ispred policijskih službenika zaprijetio da će oštećenicu usmrtiti, a potom je iste prijetnje ponovio i ispred djelatnika Hitne medicinske pomoći.

Okrivljenikove prijetnje su kod oštećenice izazvale strah i uznemirenost.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

U PAKLENICI POTPISAN UGOVOR: Osigurano više od 266 milijuna kuna za razminiranje šumskog zemljišta

Objavljeno

-

By


U Nacionalnom parku Paklenica potpisan je 266 milijuna kuna vrijedan ugovor kojim bi se trebalo dovršiti razminiranje najvećeg preostalog dijela šumskog zemljišta Zadarske županije.
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Razminiranje i očuvanje šumskih ekosustava u zaštićenim i Natura 2000 područjima u Ličko-senjskoj i Zadarskoj županiji – Fearless Velebit“ vrijedan 266.455.974,71 kuna potpisali su ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić i član Uprave Igor Fazekaš.
Cilj ovoga projekta je razminiranje, očuvanje i zaštita šuma i šumskog zemljišta koje je minski sumnjivo područje, na području Parka prirode Velebit i Nacionalnog parka Paklenica. Ukupno će biti razminirano 1.676,34 hektara šuma, šumskog te ostalog nešumskog zemljišta. Uz to, 31,08 hektara zapuštenih protupožarnih presjeka s elementima šumske ceste bit će rekonstruirano. Na taj način osigurat će se siguran javni pristup ovom području za kojeg se sumnja da su na njemu prisutni eksplozivni ostaci rata.
„Trenutno je u Republici Hrvatskoj minski sumnjivo 355 četvornih kilometara površine. Zastrašujuća je to brojka ako znamo da se na tom području nalazi više od 30 tisuća mina te velik broj neeksplodiranih ubojnih sredstava. Cilj ove Vlade je očistiti Hrvatsku od mina. Stoga me doista veseli potpisivanje Ugovora koji se značajnim dijelom sufinancira europskim sredstvima“, rekao je ministar Ćorić.
Završetak projekta Fearless Velebit predviđen je sredinom 2023. godine do kada će se omogućiti obnova i očuvanje ugroženih i zaštićenih rijetkih livadnih vrsta i staništa. Za realizaciju ovoga projekta iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija osigurano je 218.708.288,14 kuna odnosno 85 % prihvatljivih troškova, dok preostali dio čine nacionalna sredstva.
U NP Paklenica potpisan je i Ugovor o sufinanciranju projektne dokumentacije i građenja vodnih građevina na području podvelebitskog pravca za 2019. godinu. Ugovor su potpisali generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Vodovoda Zadar, Tomislav Matek.
Podvelebitski pravac je planirani podsustav regionalnog vodoopskrbnog sustava koji se proteže kroz primorje podno Velebita u kojem su smještene Općina Starigrad i Općina Karlobag.
Zadovoljstvo zbog potpisanih ugovora iskazao je župan Zadarske županije Božidar Longin naglasivši kako se potpisivanjem ovih ugovora još jednom pokazalo kako je kvalitetna suradnja na svim razinama u našoj Domovini jedini pravi način za stvaranje sve boljih životnih uvjeta za naše građane, a samim time i za razvoj zemlje u cjelini.
„Iznimno sam zadovoljan jer se potpisivanjem ugovora s jedne strane stvaraju uvjeti za dovršetak procesa razminiranja, a s druge strane za potpuno rješavanje vodoopskrbe ovog dijela naše županije. Stoga, zahvaljujem ministru i njegovim suradnicima što su prepoznali potrebu rješavanja navedenih problema, kao i hrvatskoj Vladi koja aktivnim pristupom i konkretnim mjerama pokazuje brigu za Zadarsku županiju“, poručio je Longin.
 
 

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

(FOTO) PORUKA S TRIBINE "BOKSOM PROTIV NASILJA": "Snaga leži u pravom stavu, a ne u sili"

Objavljeno

-

By


U prepunoj velikoj vijećnici Grada Zadra održana je jučer u 18 sati tribina na temu problematike nedopuštenog ponašanja mladih naziva „BOKSOM PROTIV NASILJA“ u organizaciji Savjeta mladih grada Zadra i Boksačkog kluba “Ares”.
Mladi, njihovi roditelji te ostali prisutni dobili su važne i korisne informacije od strane djelatnika PU Zadarske Ivane Marić i Gabrijela Jerkovića, Općinskog državnog odvjetništva Marine Miočić Vatavuk, boksačkih trenera BK Ares Nike Marketina i Vedrana Bajla te predstavnika roditelja Josipa Baričevića o mjerama prevencije nedopuštenog ponašanja mladih, načinu odgojnih mjera mladih, utjecaju boksačkog trenera na odgoj mladih te kako upravo boks može utjecati na sprječavanje nasilnog ponašanja djece i mladih.
Na kraju tribine svi prisutni podigli su natpis „STOP NASILJU“ i time poslali snažnu poruku s nadom da će naši mladi uvidjeti kako snaga leži u pravom stavu, a ne u sili.

no images were found

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu