Connect with us

Nekategorizirano

Izložba "Zadarska županija u Domovinskom ratu"

Objavljeno

-


U Znanstvenoj knjižnici Zadar otvorena je izložba “Zadarska županija u Domovinskom ratu”. Izložba knjiga obogaćena je i predstavljanjem nagrađenih radova učenika osnovnih i srednjih škola Zadarske županije na temu “Domovinski rat u digitalnoj fotografiji”. U ovu manifestaciju uključilo se i Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske izlaganjem nastavnih sredstava Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.
Ravnatelj Znanstvene knjižnice Zadar Miro Grubić, kao domaćin pozdravio je sve prisutne:
– Pozdravljam i sve branitelje ma gdje bili! Čast nam je što možemo sada u sklopu Županijskih dana sudjelovati kao i povodom Svjetskog dana zdravlja, a tema je životna i postavlja se pitanje: ima li što bolje od zdravlja? Ima. Sloboda i slobodna država, rekao je ravnatelj Grubić.

Nakon minute šutnje, Grubić je pozdravio ovakvu izložbu govoreći kako su ovakve izložbe koje u svoju organizaciju i postavljanje uključuju djecu kao i podizanje razine infomiranosti u školama.
Nakon himne učenice glazbene škole, glumica HNK Zadar Jasna Ančić pročitala je pjesmu:
– Ovo je pjesma koja ima istu percepciju kao i izložba. Veličina ove pjesme je poput ove izložbe i teme – nezaboravna je, rekla je Jasna Ančić.
U izložbenom prostoru Znanstvene knjižnice, slike rata, knjige o ratu i sve izloženo ostaju nezaboravne.

 

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu