Connect with us

Nekategorizirano

Zločesti frajer ili bogati nasljednik?

Objavljeno

-


Izgleda kako se Severina odrekla azurnih zora i preplivavanja mora, pa je red na Jeleni Rozgi. Seve se pita “da nisi možda gej”, moli Zdravo Marije i onda se za sve to priljepi novopečeni kralj bakra. Samo lova. Što nema više ljubavi? Onih romantičnih? Ljubavi sirote pučanke i bogatog nasljednika! Kuda ide romantika ovog svijeta? Jeli uopće bitno? S ovim državnim dugom dođe ti da se uhvatiš nekog zgodnog inozemnog investitora.
Kad sam bila mlađa uvijek sam se hvatala u koštac s zločestim frajerima, jer su adrenalin i zabava mojim hormonima bili mnogo zanimljiviji. Studentski dom, iako sam dobila, odbila sam bez znanja svojih roditelja, a njima objasnila kako nisam kriva što mamini i tatini sinovi dobivaju domove. Kakav dom? Zločesti dečki uvijek su voljeli mlade nadobudne studentice sa slobodnim stanom. Što je skroz OK, jer i da sam ja muško s mislima o ogromnoj količini sexa, budimo realni, i ja bi takve tražila. O količini sexa nećemo, al o nadobudnim studentskim danima bi mogli. Gdje je meni pamet bila kad su druge tražile bogate frajere? Joj znam, iznad knjige, s cigaretom u ruci, u zagrebačkim klubovima, psovanju profesora i nadanju prolaska ispita. Sad imam završen fakultet, radim po cijele dane i susrećem svoje stare prijateljice kako po drugi, treći put guraju zlatna kolica i nose skupe cipele. Pa ti radi!
Nakon burnih mladenačkih dana, odlučila sam stati na loptu i naći si pristojan primjerak muškarca. Na dar sam dobivala stvarno divne haljine, odlazila na večere, družila se s ljudima koji nešto znače u ovoj državi. Osjećala sam se dio nečega, dio društva koji nešto znači. Moj dragi ponosio se sa mnom, mojim izgledom, haljinom. Preselila sam se u njegov stan i stalno pričala kako je život u dvoje drugi korak u životu mladih ljudi. Čekala ga s ručkom, večerom, molila da ujutro zakasni na posao kako bi podjelio doručak u krevetu sa mnom. Ujutro odlazila na kave s prijateljicama, hvalila se novim naušnicama, plaćala kave. Svijet je bio moj. Modni događaji bili su moji. Nadimak posvuduša, sponzoruša doživljavala sam kao ljubomorni iskaz ljudi koji bi htjeli imati sve što i ja.
Biti glup nije sramota. Ne priznati svoju glupost je veća. Izgubiti vlastitu misao je veći gubitak nego što mislite.
Istina je da sam svaki svoj spremljeni ručak elegantno bacala u smeće, večeru sam dočekala na kauču uz film koji sam sto puta pogledala. On još nije dolazio. Na večerama u tom društvu osjećala sam se kao model ispred skupog auta. Pričala bajke svojim prijateljicama i zajedno sa sobom sve zavaravala. Doručak u krevetu s njim nikad nisam doživila.
– Draga, a tko će zaraditi za sve tvoje haljine i naušnice?, odgovor je koji me uvijek čekao.
Ne divim se Severini. Na njezine melodije zapijem se u svom stanu, u svojoj haljini, s pravim prijateljicama i na sav glas vrištim “Hvala Marijo”, zbog svih nas budala. Nas glupača koje nasjedamo na novac. Zaraditi vlastiti novac teže je, ali je osjećaj bolji. Priznati vlastite greške i ne ponavljati je teže ali vjerujte, sigurnije. Zločesti dečki i dalje ne spadaju u kategoriju sigurnosti ali u dobar sex još se ubrajaju.
Azurne zore i preplivavanje mora čini se kao pravi adrenalin za moje zrele godine. Samo se treba usuditi, a jedina cijena je napredak.  Sad znam da su i zločesti frajeri i bogati nasljednici vrlo loši za moj osobni napredak. Ne kaže se uzalud – zlatna sredina!
 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. jele

    6. travnja 2011. at 0:07

    Ovo ko da je napisala Sanja Slinavka (Srnavka). živili bogati muževi kojih nema doma.

     
  2. Profesorica

    9. travnja 2011. at 14:22

    Bljedunjavo i deja vu.

     
  3. blogerica

    11. travnja 2011. at 12:44

    super kolumna! frendica mi je preporučila…Veeeliki pozzzz iz Zagreba

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu