Connect with us

Nekategorizirano

Izložba "Povratak prirodi" zadarskog slikara Marijana Gusara

Objavljeno

-


U Gradskoj knjižnici Zadar ogranku Arbanasi otvorena je izložba Marijana Gusara pod nazivom “Povratak prirodi”. Zadarski slikar izložio je desetak slika, akvarela i ulje na platnu. Motivi Mediterana, šuma i stabala kao da najavljuju početak ovog ljeta. Ovo je njegova sedma samostalna izložba, a otvorena je od 14. do 26. ožujka.
– Nije bilo svečanog otvorenja. U dogovoru s Gradskom knjižnicom odlučio sam se izložiti desetak slika. Ovo je moja samostalna izložba i moram priznati da sam jako zadovoljan, rekao je Marijan Gusar.
Svi zainteresirani, mogu pogledati izložbu u radnom vremenu od 8h do 19.30h i subotom od 8h do 13h.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

 1. mate

  16. ožujka 2011. at 19:56

  Bravo, majstore!Tako se radi!

   
 2. Pia

  16. ožujka 2011. at 20:42

  Jako osvjezavajuce i nadasve bez opstrukcije bilo cega,samo umjetnost ….Mislila sam da je vise nema…Hvala na podsjetniku da smo mi svi ipak prvo ljudi.

   
 3. Marica

  16. ožujka 2011. at 21:03

  Izložba mi se jako svidjela!Šteta što nije bilo knjige dojmova.Nadam se da ćemo imati priliku češće gledati tako lijepe izložbe u našem gradu.Čestitke i hvala autoru!

   
 4. Magdalena

  16. ožujka 2011. at 21:48

  Super,kako to da vas nema cesce s izlozbama.Jako,jako mi se svidja vase poimanje prirode a posebno sto bi laicki rekli slika izmedju slike…Super,super!

   
 5. Mala Lo

  16. ožujka 2011. at 21:51

  Tebra nemam rijeci..Prekrasno i uz tebe smo,samo naprid!Dalmacija i mi,vi i oni.PS Kazun je prva liga.

   
 6. Argentina

  16. ožujka 2011. at 21:57

  Kako se moze doci do vasih slika?Svidja nam se Vas tj Nas Mediteran.U prvom redu to sto ste se distancirali od “moderne”prirode koja bez armiranih detalja kao da ne postoji ali ipak je tu i ne moze je se zaobici.Veni Vidi Vici,Corsari.

   
 7. morana

  17. ožujka 2011. at 10:30

  Jako lijepo.Hvala autoru.Nadam se da će biti češće ovakvih prilika.

   
 8. Marko

  21. ožujka 2011. at 19:51

  Lijepo,ali mi se cini da ne prisutnost akademizma na nekim slikama prenaglasena,u konacnici sve zajedno ipak harmonicno.

   
 9. Marko

  21. ožujka 2011. at 20:00

  Lijepo,ali mi se cini da je prisutnost akademizma na nekim slikama prenaglasena,u konacnici sve zajedno ipak harmonicno.

   

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu