Connect with us

Nekategorizirano

Premijerkine prijetnje

Objavljeno

-


Pretpostavimo na trenutak da sam ja hrvatski branitelj ogorčen na postupanje Republike Hrvatske prema hrvatskim braniteljima i da mi u razgovoru u Banskim dvorima premijerka koja je “podrumijala” dok sam ja “rovario” zaprijeti “da se prestanem baviti njom jer će se ona početi baviti samnom”.
Vjerujem da bi najprije klica mog PTSP-a buknula na entu potenciju. A onda bih sjeo negdje uz Savu na kavu i razmišljao čime to meni može zaprijetiti moja premijerka ako se ja ne prestanem baviti njom i njezinom lošom politikom. Pa mi na um padaju razni hororni prizori koje izvlačim iz svojih najdubljih sjećanja.
Recimo, moja mi premijerka može zaprijetiti da bez grižnje savjesti živim u tuđem stanu iz kojeg su nezakonito izbačena braća Drobac, zbog čega je jedan od njih dvojice, vidjevši tko mu je uselio u stan, počinio samoubojstvo. Niz moja leđa spustila se jeza tiho kao noć. Povukao sam dim cigarete skoro otkinuvši filter kada su slike počele same od sebe…
Ili, možda, moja premijerka može mi ozbiljno zaprijetiti da sam poput Jadranke Vlaisavljević bio kadet kumrovečke škole. Kapi znoja koji me je oblio bile su velike kao zrna grožđa.
Zaprijetiti će mi da sam se krstio u katoličkoj crkvi tek 1995. godine, istovremeno sa svojim ulaskom u najveću hrvatsku stranku sa najmanje ljudi – HDZ? Moji strahovi počeli su bivati veliki poput hrastova lužnjaka. Šalica u mojoj ruci postala je revolver sa jednim metkom, a moja domovina je postala ruski rulet. Danas jesam, sutra nisam.
Palo mi je na pamet zatim da mi moja premjerka može zaprijetiti da sam radio kao aktivan član pokreta za Jugoslaviju 1990. godine. Grižnja savjesti izjedala me kao Luka Bebić posoljenu janjetinu. Strah. Bijes. Nevjerica. Kurac palac. Tko zna što sve u tom trenutku nije pritisnulo moj opterećeni branitelji mozak sablasnom prijetnjom premijerke čiji prst vidim kao srpski top.
Osjetih golicanje na tabanima, pa promislim kako bi mi moja premijerka mogla zaprijetiti najužasnijom od svih stvari – da iza sebe imam dva propala braka, oca koji me se odrekao i polubrata s kojim ne pričam!?
U trbuhu sam u trenu osjetio strašan krulež. Otrčao sam u wc kafića Jadranka, u kojem sam ispijao kavu praćen strašnim prijetnjama premijerke. Nakon što sam na javnom mjestu odagnao sve sumnje i prijetnje u vlastito poštenje osjetio sam blagu smirenost.
Sva sreća da je sve tek bila pretpostavka i ništa od navedenog meni se nije dogodilo, ali njoj, Jadranki, koja bez grižnje savjesti živi u u tuđem stanu iz kojeg su izbačena dvojica braće Drobac, koja je bila kadet kumrovečke škole i krstila se tek 1995. godine, ulaskom u HDZ, koja je bila aktivan član Pokreta za Jugoslaviju, koja iza sebe ima dva propala braka, oca koji je se odrekao i polubrata s kojim ne priča i državu na rubu financijskog sloma oboljelu od posttraumatskog privatizacijskog stresa… Prijetnje su se obistinile.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. kakonja

    7. veljače 2011. at 13:54

    Zanimljivo kako su ovi naši ljevičari legalisti samo onda kada im zakoni idu na ruku,npr ne zanima ih to što Josipović i ekipa imaju vile i desetke stanova po ZG ali ih jako boli to štoje DORH utvrdio kako nema nikakvih nepravilnosti oko dodjele drugog stana jugooficirskim sinovima Drobac.

     
  2. brum

    7. veljače 2011. at 20:26

    zanimljivo kako ovi nedobognaši desničari uvijek upiru u trun u tuđem oku a ne vide balvan u svom

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu