Connect with us

Hrvatska

Šeks se ispričao novinarima

Objavljeno

-


“Medijski linč unatrag mjesec dana u kojem me se optužuje za najgora zlodjela i ratne zločine rezultirao je jednim neljudskim pritiskom – jednostavno sam puknuo i neprimjereno reagirao”, kazao je Šeks gostujući u središnjem Dnevniku.
Na pitanje je li mu žao nakon svega, Šeks kaže kako mu nije svejedno.
“Mene se na ljudskom nivou pokušava poniziti. Zašto HND ne pogleda tekstove novinara koji mi bez suda sude za najteža kaznena djela”, pita Šeks tražeći razumijevanje od javnosti. Ispričao se zatim novinarima koje je nazvao hijenama, psima i piranama.
“Ispričavam se svim novinarima što sam reagirao na neprimjeren način, ali molim isto tako da želim zamoliti novinare da govore istinu i ne uništavaju tuđe živote”. Posebno je istaknuo kako je njegova reakcija njegova osobna odluka koja se ne tiče ni stranke ni njezine predsjednice.
Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks ponovno je danas i u Saboru objašnjavao što je točno mislio kada je novinare nazvao hijenama, psima i piranama. Prvo, kaže, Šeks, nije mislio na sve novinare već samo na jedan dio novinara. Točno je, kaže, utvrdio u intervjuu koji su to predstavnici medija koji protiv njega vode specijalni medijski rat u kojem ga određeni pojedinci razapinju, optužuju ga i osuđuju za najteže oblike zločina bez ikakvih dokaza.
“Umjesto pravosudnih tijela i sudova oni me na javnoj sceni čereče, ponizuju, vrijeđaju, kleveću protivno svim pravilima novinarske etike”, kazao je Šeks u Saboru pojasnivši kako se to odnosi na one koji imaju 30 priloga o njemu u jednom danu gdje ga “na najbestijalniji način razvlače i udaraju po njemu”.
Nastavlja kako je njegov odgovor bio oštar i slikovit odgovor na takvo ponašanje novinara, “koji su nažalost novinari”. “Formalno su novinari, ali su ustvari najgori klevetnici i politički agitatori”, kaže Šeks. Komentirajući izjavu potpredsjednika Hrvatskog novinarskog društva Luka Braile da je Šeks nervoza, potpredsjednik Sabora tvrdi da to uopće nije istina.
“To je klasičan klišej da se to tako komentira da je netko nervozan. To nije nervoza, samo vam savjetujem da pogledate što su pojedinci, na koji se način odnose prema novinarskoj profesiji i ugledu, časti i dostojanstvu pojedinca. To nije kritičko novinarstvo, nego bjesomučni napadi  kojima se mene nastoji prikazati kako počinitelja najgnjusnijih i najbesramnijih kaznenih djela, izrod ljudskog roda. U nekim člancima izravno se poziva na moju likvidaciju, da me treba sravniti s lica zemlje. To nije novinarstvo, to je linč, kampanja, haranga”, kaže Šeks.
Potpredsjednik Sabora ima objašnjenje i zašto mu to neki rade – “jer su upregnuti u neke interesne krugove i rade po njihovoj naredbi gdje mene kao personifikaciju jednih blistavih trenutaka novije hrvatske povijesti trebaju strovaliti u blato i detronizirati me”. A s njegovom detronizacijom, kaže on, žele diskreditirati i temelje hrvatske povijesti.
Drugi razlog njegova “čerečenja” jest taj da se određeni pojedinci prema nalogu svojim medijskih gazda i patrona kao puki izvršitelji izvršavaju nečasne zadatke. Oni, kaže Šeks, dobro znaju da on u nekim razdobljima za koja ga se optužuje nije bio u Osijeku i Vukovaru, ali mu u napisima svejedno to imputiraju i pozivaju na njegovu odgovornost. na njegov progon, na njegovo uhićenje i na njegovu ljudsku, građansku i političku eliminaciju.
Na Šeksov ispad reagiralo je Hrvatsko novinarsko društvo koje je “oštro osudilo bestijalne izjave koje je jedan od najmoćnijih političara u Hrvatskoj javno izrekao na račun novinara i medija”. Predsjednik HND-a Zdenko Duka pozvao je Jadranku Kosor da se javno ogradi od Šeksovog istupa “inače će biti jasno da Kosor i HDZ stoje iza Šeksovih izjava koje nedvojbeno ugrožavaju ustavom zajamčene slobode javne riječi”.
“Šeks bi poslije ove svoje nervozne eskapade, vjerojatno izazvane nekim mrljama na savjesti, trebao biti smijenjen”, kaže Duka i dodaje kako se čak i u Hrvatskoj rijetko mogu čuti slične uvrede upućene novinarima kakve je “izrekao ovaj najtrajniji HDZ-ov političar i nažalost rodonačelnik hrvatskog zakonodavstva i hrvatskog pravosuđa, koji se tog očinstva tek u posljednjem razdoblju uspješno oslobađaju”.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

Obavijest HZMO-a za 87.546 korisnika

Objavljeno

-

By

Danas počinje isplata doplatka za djecu za ožujak 2024., izvijestio je HZMO.

Doplatak za djecu dobit će 87 546 korisnika za ukupno 186 410 djece.

Informacije vezane uz doplatak za djecu mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati na infotelefonima HZMO-a 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022 i na mrežnoj stranici HZMO-a, objavio je HZMO.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Prodaje se 3. maj Rijeka 1905, javilo se šest firmi

Objavljeno

-

Šest uglavnom europskih brodograđevnih tvrtaka do sada je iskazalo je interes za kupnju tvrtke 3. maj Rijeka 1905 i nastavak brodograđevne djelatnosti u riječkom škveru, potvrdio je danas predsjednik Nadzornog odbora 3. maja Juraj Šoljić.

Prema Šoljićevim riječima, još će se pričekati ponude koje bi mogle prispjeti poštom, a nakon iskazivanja interesa potencijalnim kupcima bit će omogućen uvid u dokumentaciju, što je jedna od tvrtaka već učinila.

Očekuje se druga faza

U sljedeća dva do tri mjeseca očekuje se provedba druge faze za koju je potrebno pripremiti dokumente i obvezujuće uvjete, što među ostalim uključuje nastavak brodograđevne djelatnosti i ulaganja, rekao je Šoljić.

Javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 100-postotnog udjela, tj. u cijelosti tvrtke-kćeri 3. maj Rijeka 1905 objavljen je u sredini ožujka, a rok za iskazivanje interesa je bio do 15. travnja.

Potencijalni ulagači pozvani su na iskazivanje interesa za kupnju 100-postotnog udjela, tj. u cijelosti tvrtke-kćeri 3. maj Rijeka 1905. te na iskaz interesa za dostavom neobvezujućeg pisma namjere.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

DHMZ izdao posebno upozorenje. Oluje, jako zahlađenje, snijeg moguć u nekim nizinama

Objavljeno

-

U Hrvatsku sutra stiže velika promjena vremena. Državni hidrometeorološki zavod objavio je zbog toga posebno priopćenje. U nastavku ga prenosimo u cijelosti:

Nakon, u dosadašnjoj povijesti mjerenja, jedne od najtoplijih veljača i ožujka, ponegdje čak i rekordno toplih, temperatura zraka je i u prvoj polovini travnja bila znatno iznad prosjeka za doba godine. No, iznimno toplom vremenu stiže kraj. Naime sutra, 16. travnja, na vrijeme u našim krajevima sve jače će utjecati izražena termobarička dolina sa sjeverozapada s kojom će u utorak poslijepodne po visini naglo stići osjetno hladniji zrak, npr. na 1.5 km visine temperatura će se u svega pola dana s oko 12 °C spustiti na 0 °C.Pritom će se u prizemnom sloju stvarati ciklona sa središtem na sjeveru Italije čiji će se frontalni poremećaji preko Hrvatske premještati tijekom utorka i srijede.

Izraženi pad temperature zraka

Stoga će druga polovina travnja početi uz promjenljivo, nestabilno i osjetno hladnije vrijeme, osobito sredinom ovog tjedna. Primjerice, u unutrašnjosti će najviša dnevna temperatura u srijedu, 17. travnja biti oko 11 °C. Dakle, čak dvadesetak stupnjeva niže vrijednosti nego što su bile u nedjelju, 14. travnja kada su oboreni i neki travanjski rekordi, ali također i ispod prosječnih vrijednosti za navedeno razdoblje.

Ponegdje obilni pljuskovi

Povremeno će padati kiša, ponegdje vrlo vjerojatno i u obliku izraženijih te obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom, u utorak u drugom dijelu dana ponajprije u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a navečer i tijekom srijede u Dalmaciji. Uz dotok hladnog zraka kiša će u utorak navečer u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg. Na području Gorske Hrvatske mjestimice se očekuje i stvaranje snježnog pokrivača, poglavito u Gorskom kotaru ponegdje i višeg od 10 cm. Vrlo malo susnježice ili snijega prolazno je moguće i u nekim nizinama središnje te istočne Hrvatske u noći na srijedu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu