Connect with us

Hrvatska

Nitko nas nije kritizirao zbog reakcija na hašku presudu!

Objavljeno

-

Jadranka Kosor (Foto: Ivan Katalinić)
“Odlučno to demantiram. To nije istina. U ni jednom razgovoru nitko nije spomenuo kritike. Jasno smo rekli da razumijemo hrvatske građane a prije svega branitelje nakon izricanja haških presuda. Hrvatska je pravna država a u pravnoj državi odluke pravosudnih tijela moraju se poštivati”, rekla je danas premijerka Jadranka Kosor na konferenciji za novinare u Banskim dvorima odgovarajući na pitanje hoće li se “pretjerane reakcije Vlade na hašku presudu odraziti i na pregovore s Europskom unijom.
Naime, u medijima se pojavila vijest kako je glavni haški tužitelj Serge Brammertz, prošloga tjedna u Bruxellesu kritizirao porast nacionalizma u Hrvatskoj nakon objave presude generalima.
Kosor tvrdi kako nisu primili nikakve prijave niti kritike na rad hrvatske vlade nakon presude hrvatskim generalima u Haagu. Kosor je također izrazila čuđenje kako se uopće može postaviti takvo pitanje. Premijerka kaže da što se tiče suradnje s haškim sudom neće biti problema u smislu zatvaranja poglavlja 23. Isto tako Kosor je najavila da glavni haški tužitelj uskoro dolazi u Zagreb pa će se i o tom razgovarati.
“Brammertz nije čovjek koji bi nam slao nekakve poruke putem medija”, rekla je premijerka Kosor na kraju.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

TEMPERATURE I 20 STUPNJEVA NIŽE! / Stiže velika promjena vremena, u dijelu zemlje bit će i snijega

Objavljeno

-

By

Pretežno vedro je je diljem zemlje, prilike su stabilne, kako se sa sjeverozapada Europe prema našim krajevima proteže greben anticiklone. U nastavku subote sunca će biti u izobilju diljem Hrvatske. Temperature će lokalno prijeći 30 vrlo vjerojatno.

nedjelja će dijelovima zemlje donijeti vruće prilike, moguće i do 32, posvuda će biti sunčano.

Ponedjeljak će početi sunčanim vremenom, no jugozapadnjak u unutrašnjosti i jugo na moru će jačati, kao uvod u promjenu vremena.

Tijekom utorka slijedi postupni porast naoblake, poslijepodne će kiša i pljuskovi s grmljavinom biti sve češći. Lokalno je moguće nevrijeme. Prema večeri, kako temperature budu padale, kiša će prelaziti u snijeg u gorju.

Temperature će osjetno pasti, u srijedu bi tako na mjestima u unutrašnjosti mogle biti i 20-ak stupnjeva niže.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

S tržišta se povlači još jedan proizvod, sadrži bakteriju

Objavljeno

-

By

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda: SOJINA SAČMA, broja šarže 300324068, datum proizvodnje 08.03.2024., datuma najbolje upotrijebiti do 08.03.2025., zbog utvrđene bakterije iz roda Salmonella spp.

Proizvod nije u skladu s Pravilnikom o sigurnosti hrane za životinje („Narodne novine“, broj 102/2016, 60/2020).

Detalji o proizvodu dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom za životinje.

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: Fanon d.o.o., Vladimira Nazora 126, Petrijanec

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Provjerite police! Povlači se popularni čaj zbog povećane količine aluminija

Objavljeno

-

By

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda MATCHA ČAJ PRAH 80g, najbolje upotrijebiti do 30.6.2026., barkod: 6 922163 621264, lot NL02-230630, zbog povećane količine aluminija u proizvodu.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća od 28. siječnja 2002. o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, navodi se na stranicama HAPIH-a.

Podaci o proizvodu:

Zemlja podrijetla: Kina

Dobavljač: ASIA EXPRESS FOOD, Kilbystraat 1, Kampen, 8263 CJ, Nizozemska

Stavlja na tržište: Asia project d.o.o., Ilica 52, Zagreb

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu