Connect with us

Hrvatska

Policija potvrdila da je zaprimila kaznenu prijavu protiv vozača Liburnije

Objavljeno

-


Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan potvrdio je za Z NET kako je udruga „Prijatelji životinja“ podnijela kaznenu prijavu protiv vozača Liburnije koji je prije nekoliko dana pregazio tri psa u Diklu.
– Kaznena prijava je zaprimljena, policija će je pregledati te ako bude potrebe prijavit će vozača Državnom odvjetništvu, istaknuo je Žodan.
Podsjetimo, 22. studenog u Diklu pored Zadra, vozač autobusa Liburnija d.o.o. pregazio je i usmrtio tri psa. Taj je događaj podijelio zadarsku i hrvatsku javnost. Neki pozivaju na sankcioniranje vozača zbog “namjernog gaženja i bezobzirnog usmrćivanja životinja”, a drugi pak staju u njegovu obranu.
Zbog radova koji se odvijaju na tom mjestu, ograničenje brzine je 30 km/h. Prema iskazima očevidaca, vozač nije kočio, već je nagazio na gas kada je vidio pse na cesti. Nakon događaja, produžio je dalje, bez zaustavljanja na stanici i bez ikakve brige o mrtvim psima koje je ostavio iza sebe, upozoravaju aktivisti za zaštitu životinja i mnogi drugi građani.
Međutim, policija je provela istragu i utvrdila kako “vozač nije odgovoran za usmrćivanje pasa”, već su kažnjeni samo vlasnici stradalih pasa zbog puštanja životinja bez nadzora.
Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja je u intervjuu za Z NET objasnio razloge zašto traže utvrđivanje odgovornosti i sankcioniranje profesionalnog vozača Liburnijinog autobusa.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. dvofazni

    2. prosinca 2010. at 12:29

    Kad sve već to znaš mogla si ih sama maknuti a ovi ljubitelji životinja koji svoje ljubimce toliko vole su ih mogli vezati tj držati na uzici a ne lokati isprid dućana i puštati da trče po cesti.

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

TEMPERATURE I 20 STUPNJEVA NIŽE! / Stiže velika promjena vremena, u dijelu zemlje bit će i snijega

Objavljeno

-

By

Pretežno vedro je je diljem zemlje, prilike su stabilne, kako se sa sjeverozapada Europe prema našim krajevima proteže greben anticiklone. U nastavku subote sunca će biti u izobilju diljem Hrvatske. Temperature će lokalno prijeći 30 vrlo vjerojatno.

nedjelja će dijelovima zemlje donijeti vruće prilike, moguće i do 32, posvuda će biti sunčano.

Ponedjeljak će početi sunčanim vremenom, no jugozapadnjak u unutrašnjosti i jugo na moru će jačati, kao uvod u promjenu vremena.

Tijekom utorka slijedi postupni porast naoblake, poslijepodne će kiša i pljuskovi s grmljavinom biti sve češći. Lokalno je moguće nevrijeme. Prema večeri, kako temperature budu padale, kiša će prelaziti u snijeg u gorju.

Temperature će osjetno pasti, u srijedu bi tako na mjestima u unutrašnjosti mogle biti i 20-ak stupnjeva niže.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

S tržišta se povlači još jedan proizvod, sadrži bakteriju

Objavljeno

-

By

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda: SOJINA SAČMA, broja šarže 300324068, datum proizvodnje 08.03.2024., datuma najbolje upotrijebiti do 08.03.2025., zbog utvrđene bakterije iz roda Salmonella spp.

Proizvod nije u skladu s Pravilnikom o sigurnosti hrane za životinje („Narodne novine“, broj 102/2016, 60/2020).

Detalji o proizvodu dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom za životinje.

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: Fanon d.o.o., Vladimira Nazora 126, Petrijanec

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Provjerite police! Povlači se popularni čaj zbog povećane količine aluminija

Objavljeno

-

By

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda MATCHA ČAJ PRAH 80g, najbolje upotrijebiti do 30.6.2026., barkod: 6 922163 621264, lot NL02-230630, zbog povećane količine aluminija u proizvodu.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća od 28. siječnja 2002. o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, navodi se na stranicama HAPIH-a.

Podaci o proizvodu:

Zemlja podrijetla: Kina

Dobavljač: ASIA EXPRESS FOOD, Kilbystraat 1, Kampen, 8263 CJ, Nizozemska

Stavlja na tržište: Asia project d.o.o., Ilica 52, Zagreb

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu